Home / Actualitate / Parlamentul Adoptă Legea Referendumului, USR o Contestă

Parlamentul Adoptă Legea Referendumului, USR o Contestă

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 14, 2018

UPDATE: 

La scurtă vreme după ce legea referendumului a fost votată de Parlament, PNL a decis să se alăture USR în contestarea ei.

Deranjează pe foarte multă lume faptul că românii au îndrăzneala de a-și folosi drepturile democratice, de a hotărâ asupra unui lucru, după voința populară, cum ar fi normal într-o democrație.

Inclusiv președintele României este deranjat de faptul că românii au acest tupeu nemaivăzut, tupeul de a-și exercita drepturile.

Activenews:

Partidul Național Liberal s-a alăturat USR în demersul de contestare la Curtea Constituțională a Legii pentru modificarea și completarea legii nr.3/2000 sau „Legea organizării Referendumului”, așa cum mai este cunoscută.

Acțiunea PNL vine după ce, la sfârșitul lunii martie, președintele Iohannis declara că „nu e nicio grabă” pentru inițierea referendumului pentru familie, deși au trecut mai bine de doi ani de la depunerea și validarea celor 3 milioane de semnături ale cetățenilor români care cereau acest demers constituțional.

Inclusiv președintele României este deranjat de faptul că românii au acest tupeu de a-și exercita drepturile.

Articolul original:

Nesăbuiți sunt cei ce cred că voința a trei milioane de români poate fi ignorată fără consecințe.

O bătălie câștigată în războiul pentru apărarea familiei, legea referendumului a fost adoptată de Parlamentul României în ciuda cererii președintelui alogen de a reexamina proiectul legislativ.

Buciumul:

Camera Deputaților a decis, miercuri, să respingă cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de modificare a Legii referendumului, aprobând actul normativ în forma în care a fost trimis la promulgare.

Potrivit legii trimise la promulgare, referendumul național cu privire la revizuirea Constituției are loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării în Parlament a actului normativ de revizuire a Legii fundamentale, urmând ca această dată să fie adusă la cunoștință publică de către Guvern.

USR a anunțat, prin vocea președintelui Dan Barna, că va contesta legea referendumului la Curtea Constituțională. Astfel, există posibilitatea ca referendumul pentru căsătorie să fie amânat din nou.

Sigur că ateii progresiști de la USR au contestat legea și probabil că referendumul va fi amânat din nou.

Dar se amână inevitabilul.

Referendumul va avea loc.

Camera Deputaților a adoptat deja propunerea legislativă, semnată de peste trei milioane de români, de modificare prin referendum a Constituției pentru a clarifica în legea fundamentală noțiunea de familie, armonizând-o cu definiția din Codul Civil. Urmează ca și Senatul să se pronunțe, pentru a da liber organizării referendumului pentru căsătorie.

Va fi cel mai satisfăcător vot din viața mea.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *