Home / Știrea zilei / Părinteasca Dimandare Imnul Aromânilor

Părinteasca Dimandare Imnul Aromânilor

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 11, 2018

Un imn rar al aromânilor, Părinteasca Dimandare. Traducerea este controversată, întrucît unii traduc prin cerință, alții prin rugăminte, alții prin testament, iar alții chiar prin blestem (textul este într-adevăr un blestem, dar Belimace nu a intenționat asta prin titlu). – Dan Cristian Ionescu

Pe primul video apare fotografia lui Mitru Vlahul, voievoda (capitan) de armatoli, dupa care urma ceata lui Cola Nicea, alt voievoda de armatoli – atunci am inteles ca este un colaj. La un moment, intr-o alta postare, se vede o multime de oameni inarmati, intr-o vilcea. Este o fotografie istorica, sint cei 300 de eroi cu care, in ziua de Sf. Ilie a anului 1903, Pitu Guli s-a dus pe Dealul Ursului sa infrunte 15.000 de turci.

Memoriile lui Cola Nicea sint extraordinare din punctul de vedere al miscarii de rezistenta: tactici, strategii si un sistem remarcabil de informatii.
http://www.proiectavdhela.ro/pdf/cola_nicea_memoriile.pdf

Informații primite de la Dan Cristian Ionescu

One comment

  1. Dan Cristian Ionescu

    Pentru cei care vazind portul popular armanesc isi ridica unele intrebari, vreau sa ii lamuresc. Nu, armanii nu erau homosexuali. Peste acele asa zise fuste (numite fustanele) se incingea cartusiera cu munitie, ceea ce la homosexuali nu veti gasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *