Home / Actualitate / Oare înțelege cineva?

Oare înțelege cineva?

Mihnea Codrescu
Incorect Politic
Martie 31, 2022

Oare înțelege cineva?

Rusofobia este rezultatul ingineriei sociale aplicate, din moment ce aceasta nu se mai bazează pe un conflict deschis între România și Rusia. Nu mai suntem în etapa anilor ’40, ’50. De fapt, rusofobia este cea mai importantă unealtă de dominație anglo-saxonă din Europa și, mai ales, din România, servind la justificarea pasivă a colonizării teritoriale, armate, politice, economice și culturale. România, în acest sens, fiind fruntașă în Europa din toate punctele de vedere.

Rusofobia sistemică provocată de Sus din interes este întreținută Jos din lipsa de cultură istorică și politică a generațiilor actuale, fiind egală cu nivelul de dominație exercitat în România la toate nivelurile structurale și, așa cum a menționat colonelul martir Vasile I. Zărnescu, la nivelul axiomatic. Am putea zice: scăpați de rusofobie și câștigați Românie…

Mihnea Codrescu

6 comments

 1. Rusii, ca si ucrainienii, nu ne-au fost prieteni niciodata. Nu avem vreo “fobie”, ci doar pamant de luat inapoi.
  Doar dupa restabilirea Romaniei Mari o sa fie pace intre noi si slavii din rasarit. Pana atunci… Pasol na turbinca!
  Acum i-au ajuns blestemele stramosilor nostri si se macelaresc intre ei.

 2. Corect, dar puterea e greu de invins. E masinarie.
  Salutari cu simpatie si drag.

 3. Autorul și-a primit răspunsul de la Constantin. Goyimii sunt incapabili de simț practic și oricum IQ-ul e praf printre ei ceea ce sigur contribuie la decizii tâmpite. E vina jidanilor care manipulează sau a goyimilor care se lasă manipulați? Cu oameni cum e Constantin s-a făcut batalionul “neonazist” Azov. E o performanță să zici că ești neonazist și să mori pentru un jidan, cu bani de la un alt jidan.

 4. Nu cred ca exista o rusofobie reala la nivelul oamenilor de rand. La nivelul guvernelor marioneta ale Romaniei, al politrucilor, al parlamentarilor numiti (a se termina cu minciuna alegerilor) la nivelul ONG-urilor, al influencerilor si razboinicilor din mass-media de genul Radu Tudor si CTP exista..rusofobie cu spume. Dar la nivelul romanilor simpli nici vorba! Dimpotriva..Exista o simpatie, o sustinere, chiar daca timida si nu foarte vocala.

 5. Alexandru Balcu

  Si totusi…a nu fi rusofob inseamna oare sa nu-ti aduci aminte ca azi se implinesc 81 de ani de la masacrul de la Fantana Alba? Ati auzit vreun rus (sau ucrainiean, ca or fi fost destui si in Armata Rosie atunci) sa-si ceara vreo farama de iertare pentru atrocitatile comise? De la jidani oricum nu avem pretentii. Rusii ne considera in continuare “fascisti”. Se mira si se burzuluiesc in stilul consacrat mujic-bolsevic atunci cand le aducem aminte de “Molotov-Ribbentrop” si ca nu sarbatorim si noi alaturi de ei si restul fostilor Aliati “eliberarea” pe 9 mai. Da, nici americanii nu stiu sa-si fi cerut vreodata iertare sarbilor pentru bombardarea lasa si fara mila din 1999, dar a nu fi pro-american nu inseamna neaparat ca trebuie sa fii pro-rus. Da, nu mai suntem in ’40 – ’50. Dar reconcilierea nu poate veni decat prin iertarea ceruta de calau victimei. Eu mai degraba le reprosez anti-românilor din fruntea tarii incantarea solemna si tâmpă cand de fiecare data pe 9 mai se rostesc discursuri goale despre “Ziua Eropei” (am scris cum pronunta Iohannis), cand de fapt ar fi un gest simbolic cutremurator daca toate tarile din Est ar cobori in acea zi steagurile in berna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *