Home / Actualitate / O Zvastică FACE RAVAGII în Ploiești

O Zvastică FACE RAVAGII în Ploiești

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 14, 2019

O Zvastică FACE RAVAGII în Ploiești

Mai știi cum reacționau fetele în clasele primare sau în gimnaziu, când ateriza câte o albină pe banca lor? Țipete ascuțite și reacții caraghioase de disconfort stârneau râsetele băieților, ba chiar îi încurajau să culeagă câte vreo insectă pe deget și s-o apropie de fata panicată?

În povestea următoare, fetele sunt Marius Nica și o cititoare anonimă al Observatorulph, iar gâza este un graffiti pe peretele magazinului Lidl.

Observatorulph:

de Marius Nica | 

La două luni după ce observatorulph.ro a publicat articolul ”Simbol nazist interzis, ”pictat” pe podul Mărășești din Ploiești și vizibil din parcarea Lidl”, Primăria Ploiești a reacționat.

Articolul invocat mai sus se termină cu următorul paragraf: Potrivit Legii 107/2006 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii, confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

Probabil autorul articolului, cât și cititoarea anonimă a cărei existență nu poate fi dovedită, ar dori ca acei copii care au făcut zvastica să fie arestați și întemnițați?

Pe 16 august, o cititoare care și-a făcut cumpărăturile de la magazinul Lidl Vest a observat că pe zidul de sprijin al podului Mărășești a fost aplicat un simbol nazist interzis de legislație. Este vorba de o svastică, un simbol de bază al grupărilor neo-naziste și asimilată regimului lui Hitler.

O Zvastică FACE RAVAGII în Ploiești

De ce să vorbim despre defrișarea pădurilor, retrocedări ilegale, abuzuri săvârșite de instituții antiromanesti finanțate din banul public ca și CNCD și Institutu Elie Wiesel, starea precară în care trăiesc mulți pensionari,  depopularea satelor în care au rămas bătrâni și copii și buruieni ce cresc în case abandonate, lipsa autostrăzilor peste Carpați spre Moldova,  mafia medicală plină de șpăgari de la asistente pînă la medici, starea învățământului din unele județe precum Gorj, unde licee funcționează ilegal sub numărul necesar de elevi, cu clase fictive, biblioteci neprotejate.

Nu dom’le! Prioritatea naționala este graffiti!

Mi se pare inadmisibil ca un astfel de simbol interzis de lege să fie afișat într-un loc public. Mă întreb dacă polițiștii îl vor prinde pe cel care a pus svastica pe acest pod. Până atunci, cred că primăria ar trebui să-l șteargă rapid, a fost mesajul ploieștencei.

Iată dovada că unii oameni trăiesc bine în România. Fără griji, doamna trebuie să fie foarte bogată și sănătoasă pentru ca preocuparea ei principală să fie o zvastica minusculă pe peretele din parcarea Lidl.

La sesizarea observatorulph.ro transmisă în aceeași zi, Primăria Ploiești a reacționat, însă în niciun caz rapid.

Astfel, municipalitatea a solicitat constructorului care răspunde de garania lucrării executată pe fonduri europene să-l îndepărteze, așa cum rezultă din documentul transmis redacției abia ieri, 7 octombrie:

O Zvastică FACE RAVAGII în Ploiești

Ce urmează? Sesizări la directoratele școlare pentru zvastici desenate pe băncile elevilor?

Ca fetele din clasele I-IV care fac crize la vederea unei gâze, prin reacțiile disproporționate ale “jurnaliștilor” se încurajează comportamentul pe care îl condamnă.

În acest moment, cine a făcut zvastica se tăvălește pe jos de râs.

Literalmente râde în hohote de câta atenție i se acordă.

Și probabil plănuiește următoarea acțiune…

Totuși pentru ca legea să fie respectată și pentru a nu fi acuzat de instigare la acțiuni ilegale, am hotărât să pun umărul la prinderea infractorului și pentru asta am contactat câțiva camarazi din Ploiești, care au fost de acord să-l dea în gât pe cel care a desenat zvastica, furnizând o poză cu acesta.

Îl cheamă Samuil Haiducu’ și este un extremist violent, periculos.

Samuil Haiducu’

7 comments

 1. poate i spune cineva tampitei ca “zvastica” e un simbol hindus si nu numai (folosit de triburile antice indo europene ariene) mii de ani.

 2. Ha! De data asta Samuil nu mai are cum sa scape nepedepsit!

 3. Ia vedeti ce au facut bolsevicii inainte de vreun Hitler…:
  http://blog.nistru-prut.info/wp-content/uploads/2011/02/Svastica.-Arnata-Rosie.-NB.jpg
  Ne spune https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/un-simbol-stravechi-svastika/ :
  “svastica era folosita in mod obisnuit cu cel putin 3000 ani I. Hr. si de vechii locuitori ai Daciei intracarpatice.
  Era gravata pe oase, pe oale, tesuta in covoare si piese decorative etc. Apare pe unele din cele mai vechi monede dacice.
  O moneda ce are pe revers o cetate cu cap de taur pe zidul din dreapta prezinta o svastica in fata portii. Vasile Lovinescu, in “Dacia Hiperboreana”, e de parere ca fortareata reprezinta Cetatea Soarelui, “Manastirea Alba”, Tula, Centrul Suprem si considera prezenta svasticii ca o dovada indiscutabila pentru aceasta.
  Si tot Vasile Lovinescu, observand ubicuitatea svasticii in traditia Spatiului Carpatic, aminteste de mormantul voievodal al unui Radu Negru gasit la Curtea de Arges.
  Scheletul, imbracamintea, podoabele erau admirabil conservate iar giulgiul era acoperit cu svastici.
  Si altarul celto-roman al soldatilor din cohortelor romane formate din daci, care stationau permanent la Amblogama,in Marea Britanie de azi, este decorat cu svastici. Astfel, pe o inscripție a cohortei Dacice I, Aelia Dacorum, se găsește semnul svasticii cu brațele spre răsărit.
  Din spatiul Carpatic, primordial, svastica ajunge la Troia, in secolul al III – lea I.Hr., prin populatiile contopite apoi in masa tracilor, apare in Grecia clasica in secolul al IV-lea I.Hr.
  La Orhomenos, pe plafonul palatului tezaurului se gasesc svastici.”
  si
  “Acoperământul mormântului Mariei de Mangop , a doua soție a lui Stefan cel Mare, din 1477, este împodobit cu svastici. Ele se găseau și pe pictura bisericii Trei-Ierarhi din Iasi .”
  si
  “O chestie puţin remarcată la coroana purtată de Regina Maria a României la Alba Iulia: lănţişoarele de la urechi se încheie cu discuri în care sunt încastrate svastici.
  Coroana de aur a Reginei Maria poate fi văzută la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti.”
  —–
  Cum sa fie aparuta in Asia acum 5000 de ani cand era „folosita” la noi acum 7000 de ani???
  Cum sa crezi ca provine de la galbejiti si bruneti cand ei spun ca le-a fost adusa din vestul lor… iar altii care sa fi trait nu erau decat stramosii nostri!?!
  https://ceicunoi.files.wordpress.com/2014/06/model-svastica-swastika-civilizatia-cucuteni-ultima-comoara-nedescoperita-de-pe-glob-cultura-cucuteni-adevaratul-brand-de-tara-interviu-ovidiu-slc483tineanu-piatra-neamt-iunie-2014.jpg
  Si nu insemna „noroc” ci simboliza mersul vietii, soarele rotitor ca o roata de caruta care=si arunca scanteile inspre inapoi… De ce „frangerea era spre stanga?
  Fiindca venind dinspre Apus/vest si privind spre SUD (unde se vede Soarele aflandu-te in emisfera nordica!) roata se misca spre stanga (directia de inaintgare a carelor catre rasarit) iar scanteile pleaca din cercul metalic – la contactul/lovirea de piatra – in urma, adica spre stanga.
  Nu are (nu avea) treaba cu „norocul”, zeu pagan mancator de copii aruncati de vii in foc…
  Simbolul era viata vesnica, precum se credea ca Soarele se va misca pe bolta in veci.
  … La crestini – doar ortodocsi – prin taina cununiei se naste o fiinta noua, VESNICA numita familia.
  Aceasta este legatura spirituala – vesnicia fiintei comparata cu vesnicia miscarii Soarelui.

  • Bre, gheorghe, se pare ca iar ai luat-o pe aratura !
   Cum asa ? Pai nu erai tu un vajnic crestin ortodox ? Parca asa erai acum 1-2-400-n,n+1 comentarii !!!

   Si atunci cum te iei tu de manuta cu satana si incalci preceptele Bibliei, ca sa ne spui TU, atoatecunoscatorul, ce era si cum se facea acum 7000 de ani, adica INAINTE DE FACEREA LUMII!!!
   Ce pot sa spun, in afara de BLASFEMIE !!!! NECURATUL E IN TINE !!! HAHAHA

   ps. Apropo, ce te faci cu dinozaurii ?
   Eu cred ca Satana te-a atras in cursa si acum te folosesti de uneata lui – INTERNETUL despre care nu scrie nimic in cartile sfinte. Asa ca LASA-NE!

   • Ce glumet viclean esti!
    Am citat, nu am inventat.
    1. Facerea lumii se considera la crestini – doar ortodocsi – ca a avut loc acum 7527 de ani (7519 + 8):
    https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/12/7519-ani-de-la-facerea-lumii-si-soarele-se-invarte-in-jurul-pamantului-suntem-crestini-sau-umerase/
    Aflam de la http://www.hexaimeron.ro/Calendar/Cronologia.html
    CRONOLOGIA (Pr. Dan Bădulescu)
    “… Sau altfel spus, cât de veche este creaţia?
    În ce priveşte cronologia şi vechimea lumii, există anumite neconcordanţe între biblii şi cronografele patristice, dar ele nu depăşesc cel mult câteva sute de ani.
    Chiar dacă aceste mici neconcordanţe există, tradiţia Bisericii a fost unanimă în a pronunţa unele ca acestea: „anul 7500 de la Facerea (Zidirea, Creaţia) lumii”!
    Aşa mărturisind, n-avem cum să greşim. ”
    La secta ta orice este smintit inclusiv afirmatia ta ca Facerea s-ar fi facut mai tarziu (asa se intelege din ce spui tu), de mai putin de 7000 de ani.
    —-
    PS1: nu am treaba cu dinozaurii, ti-i las tie.
    Citeste asta:
    http://manwithdinosaurs.blogspot.ca/
    Did Men and Dinosaurs live at the same time?
    PS2: te rog citeaza ce te-a mai deranjat de la mine, nu din fantasmele ratacelii tale.
    Sanatate si minte luminata iti doresc!

 4. Să i se spună analfabetului de primar care a semnat „ca primaru’”, Adrian Florin Dobre, că după cuvîntul „Către” nu se pune virgulă.
  Apoi, așa cum remarcă „hussar”, zvastica era un simbol hindus. Dar și al altor popoare. Zvastica se găsește și pe motivele populare de țesături din România!
  De aceea, îi invit pe cetățeni să deseneze zvastica pe cît mai multe ziduri, în toate localitățile României! De asemenea, să mîzgălească și „steaua lui David”, care nu este a lui și a fost adoptată abia prin secolul al XV-lea, dar să o taie cu un x, așa cum fac jidanii fundamentaliști din organizația Neturei Karta (cf. https://en.wikipedia.org/wiki/Neturei_Karta)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *