Home / Educativ / Natalis Solis Invicti, Crăciunul, Nașterea Domnului

Natalis Solis Invicti, Crăciunul, Nașterea Domnului

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Decembrie 25,  2017

Crăciun fericit, dragi români.

Astăzi s-a născut Hristos, colindătorii merg din poartă-n poartă și familiile se reunesc la masă.

Nu lăsați situația politică să dezbine masa de familie, cu toate că PSD schimbă legile justiției, USR iese în stradă și UE pune paie pe foc prin declarații și ambasadori iresponsabili, ziua de azi trebuie cinstită pentru semnificația ei.

Să medităm puțin la originile sărbătorii de Crăciun. Pentru a face asta se cere să mergem mai înainte de creștinism.

Natalis Solis Invicti

Corelațiile dintre alegoriile, metaforele Bibliei și mitologia astrelor și a corpurilor planetare nu constituie o contradicție sau un conflict teologic, ci confirmă adevăruri ezoterice regăsite în mistica civilizațiilor din antichitate.

Viața spirituală precreștină punea mare preț pe sărbătoarea din 25 Decembrie.

În această zi ,Roma sărbătorea Nașterea Soarelui Nebiruit (Natalis Solis Invicti), epitetul nebiruit fiind asemeni celui dat lui Mithra, același soare personificat, care, conform mitologiei persane, s-a născut într-o grotă. (grota făcând aluzie la întuneric, sărbătoarea fiind precedată de solstițiul de iarnă, cea mai lungă noapte din an.)

 

Este foarte interesant că unii înțelepți din antichitate au împărțit soarele în trei părți. Misticii propovăduiau existența a trei sori, analog cu cele trei centre ale vieții; spirituale, materiale, sufletesti/intelectuale.

Ermetismul, curent similar cu școlile de mistere din Grecia, recunoștea existența unui soare imaterial, duhovnicesc, care slujește nevoilor laturii invizibile, divine, ale naturii, omului și universului.

Wikipedia:

Ermetismul[1][2][3] este un curent mistic-ocult apărut în antichitate, al cărui nume provine de la controversatul personaj Hermes Trismegistul, autorul unor scrieri ermetice, considerat totodată și ca părinte al alchimiei. Ermetismul a influențat modul de gândire al unei părți a lumii până în secolul al XVII-lea.

Pe acest subiect Paracelsus a scris:

 Există un soare lumesc, care este cauza întregii călduri, toți pot să vadă soarele, iar cei ce sunt orbi și nu îl văd, pot sa îi simtă căldura. Există un soare etern, care este sursa întregii înțelepciuni și cei ale căror simțuri spirituale s-au trezit la viață vor vedea soarele și vor deveni conștienți de existența lui; iar cei ce nu au simț duhovnicesc pot să îi simtă puterea prin funcția interioară numită intuiție.

(Sursa: Manly P. Hall THE SECRET TEACHINGS OF ALL AGES (link)

Fiecare civilizație a cinstit ziua de 25 decembrie, când noaptea cea lungă se sfârșește. Ar lua prea multe pagini să trecem prin toate.

Sărbătoarea este, în esență, biruința luminii asupra întunericului.

Natalis Solis Invicti

Deșteptarea României

Poporul român a fost ținut într-o iarnă de 70 de ani cu zile scurte și nopți mult prea lungi, în bezna cărora și-a pierdut direcția.

În 2018 vor fi 100 de ani de la Marea Unire, idealul care ne-a călăuzit de-a lungul veacurilor.

Istoria ne arată că dupa înfăptuirea unirii din 1918, poporul a rămas fără o direcție precisă, la mâna politicianismului dezbinant.

Bolșevismul constituia o amenințare externă tot mai mare care începea să-și manifeste virusul și în interior.

În contextul acela, neamul ca organism viu, a produs anticorpi.

Ca natura, neamurile tind spre echilibru.

Odată cu trezirea conștiinței naționale din perioada interbelică, a apărut un nou ideal, unind o generație de luptători și fermecând o țară întreagă. Radu Gyr l-a exprimat în versurile;

„Să faci, Căpitane, o țară
Ca soarele sfânt de pe cer”

Spre aceste piscuri a pornit neamul nostru în cea mai demnă pagină a istoriei sale. De pe aceste culmi a fost zvârlit de bestia satanizată a comunismului.

Elita interbelică, în care s-au manifestat toate virtuțile și trăsăturile dumnezeiești, ne-a fost răpită, târâtă prin închisori, torturată, umilită și ucisă. Și dreptate nu s-a făcut.

Temnița a cuprins toată țara, iar torționarii au trăit în belșug, au primit pensii grase și mulți români s-au născut în întuneric.

Dar întunericul nu domnește o veșnicie.

Prin urmare, meditând la semnificația sărbătorii de azi, 25 Decembrie, Natalis Solis Invicti, Nașterea Domnului, mă gândesc la soarele imaterial care luminează duhul națiunii române. Soarele nebiruit care împrăștie bezna nenorocului nostru și aprinde foc viu în generațiile de azi.

Fiind o sărbătoare a biruinței luminii împotriva întunericului, Nașterea Domnului reprezintă totodată deșteptarea noastră.

Urmează un an intens în care virusul bolșevic de odinioara reapare sub forma marxismului cultural, iar organismul românesc produce anticorpi adaptați la vremurile de azi.

Treziți la lupta pentru viitor, nu trebuie să uităm de nedreptățile din trecut.

Pentru a avea dreptate, nedreptatea trebuie pedepsită.

” Toate încercările de vrăjmăşie, vor fi strivite.

Toate planurile de ademenire, toate încercările de cumpărare a sufletelor, toate incercările de desbinare şi toate trădările, vor cădea la pămănt.

Acei ce vor cădea dintre noi, vor avea nume şi morminte de eroi, iar cei ce ne vor ucide, vor purta nume de trădători şi vor fi blestemati din neam in neam. “

Din adâncuri se inaltă biruitor legionarul, cu sufletul său de stâncă. Cei ce cred că-l pot învinge, ca şi cei ce cred că-l pot cumpăra, se vor convinge în curând, dar prea târziu, că s’au înşelat. ”  – Corneliu Zelea Codreanu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *