Home / Educativ / MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (III)

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (III)

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Mai 29, 2020

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (III)

 

Am indicat recent un link privind situatia incredibila a spitalului din Cimpina. Apoi m-am gindit ca poate unii l-ar considera pamflet, asa ca mai dau unul, care in mod cert nu ridica banuieli de gluma:

https://www.cristoiublog.ro/spital-blocat-de-un-singur-pacient-cu-covid-19/

Este incredibil ce guvernare imbecila, tradatoare, criminala a ajutat PSD-ul sa aibe tara! Spitale blocate pentru cei cu boli cronice pastrind paturile pentru potentiali infectati cu covid, care nu apar! Ceilalti bolnavi, mor cu zile fara sa fie bagati in seama, sau mor asteptind rezultatele testelor covid, fara de care nu sint operati! Avem un sistem de sanatate la pamint, exodul medicilor si al personalului medical este continuu de ani de zile, iar noi trimitem medici in Italia, in Moldova, in SUA!

Exista pe vremuri un banc: izbucnise un razboi intre URSS si China. Conducerea partidului comunist albanez se reuneste in sedinta de urgenta. Cineva dintre ei propune trimiterea in ajutorul URSS a unui tanc. Un altul propune trimiterea a doua tancuri. Se ridica inca unul care spune: „Tovarasi, eu propun sa trimitem toate cele trei tancuri!”. Cam asta este situatia in cazul nostru: Italia este colega cu noi in NATO si in UE, Moldova este sora noastra iar SUA partenerul nostru strategic, inteleg foarte bine ideea si nevoia de solidaritate, dar cind la noi mor oamenii cu zile, ne permitem astfel de filotimii?

x

O asistenta medicala de 45 de ani din Botosani a murit. A fost declarata moarta din cauza covidului si, probabil, ingropata imediat. Apoi a venit rezultatul celui de al doilea test – era negativ, ca si primul, de altfel! De ce a murit? Nu stim, conform recomandarilor OMS, nu a fost autopsiata.

https://www.libertatea.ro/stiri/insp-a-rectificat-asistenta-de-45-de-ani-din-botosani-nu-a-murit-din-cauza-coronavirusului-3012193

Stim deja ca 90,7 % din mortii infectati cu covid aveau comorbiditati (cancer, boli cardiace, coma diabetica, etc.) – nu stim de ce au murit, nefiind autopsiati. Nu stim nici de ce au murit ceilalti 9,3 %, de asemenea neautopsiati. Avem insa un caz concret, al unei femei inca relativ tinara care a murit – s-a spus initial ca de coronavirus, dupa care s-a constatat ca nu era infectata cu covid.

Iohannis a oprit economia tarii, a distrus vieti, a prigonit batrinii, a jefuit cu amenzi imposibil de platit pe cei care nu au stiut sa completeze corect declaratiile pe proprie raspundere. A pretins ca amenzile enorme au limitat numarul de morti! Poate el, sau Orban, sau Vela, sau Tataru sa-mi dea un exemplu de roman care a murit de coronavirus? Nu, nici unul nu poate, fiindca nu s-au facut autopsii! In schimb, eu pot sa le dau un exemplu contrar.

Ne-au chinuit pentru a pretinde ca prin abuzurile lor au salvat natia, dar nimeni nu stie de la ce ne-au salvat! Nu stiu care este situatia in celelalte tari, dar in Romania nu stiu nici un roman care a murit doar din cauza infectarii cu covid. Stiu, exista intr-adevar acest virus, care constat ca nu ucide decit bolnavi cronici. In aceste conditii, fara sa fiu medic, consider ca sint indreptatit sa spun ca in Romania au fost cca. 19.000 de oameni care au fost loviti de o noua gripa, iar numarul mortilor, cel putin conform situatiei comparative pentru luna martie, a fost mai redus decit in anii trecuti!

https://www.activenews.ro/stiri/Secretarul-de-stat-Horatiu-Moldovan-recunoaste-paradoxul-pandemiei-Numarul-mortilor-in-Romania-a-fost-mai-mic-in-2020-decat-in-anii-precedenti-161618

Romania, economia romaneasca, romanii, au fost sacrificati degeaba. Masurile imbecile luate l-au ajutat pe Iohannis sa fie inchise site-urile care il criticau (dupa ce li s-a dat din nou drumul, au suferit atacuri informatice – din partea cui? tot din partea rusilor, care vad ca in Romania sint vinovati de orice?). Masurile au ajutat si PNL-ul sa jefuiasca bugetul de stat. Simt la Iohannis o ura fata de Romania – de ce oare? fiindca am intors armele impotriva Germaniei la 23 august 1944?

x

Acum haideti sa privim putin dezmatul pe bani publici, ospatul la care Ludovic Orban si-a invitat prietenii (intrucit asa cum banuiesc, aceste firme ii sint prietene, nu dusmane).

Evident, cei mai multi bani au fost cheltuiti pentru achizitii: izolete, masti, manusi, halate, viziere, termoscanere, teste, dezinfectante, etc., etc. … S-a profitat din plin de faptul ca in starea de urgenta nu mai trebuie facute licitatii. Sint cu totul de acord ca in anumite situatii, de reala urgenta, legea achizitiilor publice, cu procedura ei greoaie, poate duce la consecinte catastrofale, dar aceste achizitii fara licitatii trebuie facuta cu maxima responsabilitate. La noi insa, in tara in care exceptind pe acarii Paun nu raspunde nimeni, reactia PNL a fost: “Ura! Avem liber la furat!”. Sa vedem citeva cazuri.

Am scris in articolul “Stati in case! Lasati-ne sa furam linistiti!…” despre contractul incheiat de ONAC (Oficiul National de Achizitii Centralizate) cu firma bucataresei Maria Cristian din com. Calugareni, sat Uzunu pentru a achizitiona 1.750.000 de masti pentru care a platit 56 milioane de lei (12 milioane de euro, adica 7 euro/masca!). Iata si un link:

https://ziare.com/stiri/coronavirus/o-firma-dintr-un-sat-din-giurgiu-care-se-ocupa-de-comertul-cu-amanuntul-vinde-masti-de-protectie-guvernului-cu-56-de-milioane-de-lei-1603386

Dar treaba este mult mai complicata! Nu Maria Cristian executa contractul, ci firma Sanimed International al carei patron, Catalin Hideg, declara senin ca el nu isi platise la stat TVA-ul astfel nu putea avea certificat fiscal – atunci, a bagat in fata firma Romwine&Coffee. S-a plins de faptul ca a trebuit sa bata drumul in Turcia pentru a aduce mastile! Vad ca turcii nu sint de loc ranchiunosi, au livrat mastile exact unde Sinan Pasa si-a pierdut ultimii dinti!

In regula. Am si eu niste intrebari:

– cit costa in Turcia o astfel de masca?

– daca se produc in Turcia, de ce producatorul nu a fost contactat de indata de atasatul nostru comercial?

– cum a ajuns ONAC la bucatareasa reprofilata in vizatoare de vin si de cafea iar acum de masti, sau, invers, cum a ajuns Maria Cristian la ONAC?

– ce o recomanda pe Maria Cristian din punctul de vedere al experientei, bonitatii, garantiilor?

– ce avans a fost achitat (de aici am putea trage o concluzie privind pretul real)?

Haideti sa vedem acum cit costa o izoleta.

https://www.aktual24.ro/izolete-la-pret-de-automobil-dna-declanseaza-anchete-promisiunea-lui-iohannis-devine-realitate-nimeni-nu-va-scapa-nepedepsit/

CN Unifarm SA (companie tot de stat) a cumparat izolete la pretul de 80.000 lei, adica cca. 17.000 euro.

Pentru mine, din ce am vazut in fotografiile de pe net, izoleta este un fel de sicriu din plastic. Pentru ca o astfel de izoleta sa ajunga la pretul unei masini bune, ce dotari trebuie sa aibe? Are aer conditionat, TV si telefon? Are WC? Intra in pret si o asistenta cu picioare lungi, cu sini mari, tari si rotunzi?

Nu va luati dupa vorbele lui Iohannis, ca nimeni nu va scapa nepedepsit – el a scapat, deci minte.

Romania a depasit nivelul de virf al epidemiei iar ceea ce nu ni se impunea in plina epidemie, ni se impune acum: purtatul mastilor si termoscanarea! Prietenii PNL stiu de ce, stie si Iohannis: acesti prieteni trebuie sa isi vinda stocurile la pret de specula – cine se pricepe, face bani buni si din epidemii.

Iata o alta informatie interesanta: in Romania sint 388 de firme care produc echipamente de protectie, inclusiv medicale.  Dar statul roman (adica guvernul Orban) nu a contactat nici una dintre acestea, a preferat sa-si imbogateasca clientela chiar daca printr-asta putea se provoca o intirziere care in cazul unei epidemii adevarate punea in pericol romanii (alta dovada ca epidemia a fost de fapt o afacere de familie): sa aduci de pilda din China aceste importuri, un specialist spune ca se pierdeau 35-40 de zile cu vaporul (cost 50.000 $), 23 de zile cu trenul (cost 100.000 $) iar cu avionul, mult mai rapid, costul ar fi fost 280.000 $. Statul roman a ales sa piarda timpul, sa suporte cheltuielile de transport si sa le achizitioneze la preturi de citeva ori mai mari. In acest timp, producatorii romani erau nevoiti sa  isi valorifice productia in strainatate. Curat gindire liberala! Nu prin noi insine, ci pentru noi insine! 4 firme au primit 183 milioane de lei pentru a importa produse facute si la noi in tara!

https://www.mediafax.ro/coronavirus/romania-are-sute-de-fabrici-care-produc-masti-dar-da-milioane-pe-importuri-patru-firme-au-primit-183-de-mil-de-lei-de-la-stat-19025461

Desigur, dupa putina odihna, voi continua.

Dan Cristian Ionescu

 

One comment

  1. Romănia are președinții pe care-i merită, în fond. Când Berenghi se chinuia să strângă semnături pentru referendumul pentru familie, toți îl priveau cu ură, de parcă ar fi militat pentru legalizarea consumului de heroină sau cine știe ce. Oamenii nu vor să știe nimic, nu citesc nimic, scopul lor în viață e să vină repede de la muncă acasă și să se uite la televizor, Unde știm bine ce li se servește.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *