Home / Actualitate / Monument Dedicat Luptătorilor Anticomuniști Vandalizat la Bacău

Monument Dedicat Luptătorilor Anticomuniști Vandalizat la Bacău

IncorectPolitic
August 25, 2018

Monument Dedicat Luptătorilor Anticomuniști Vandalizat la Bacău

Buciumul:

Impunătorul monument ridicat de foștii deținuți politici în Parcul Cancicov din Bacău a fost profanat în urmă cu două zile, anunță ziarul Deșteptarea.

„Pe furiş, noaptea, dar nu m-ar mira să fi fost ziua, un grup de indivizi au trasat, cu vopsea roşie, un desen inept, exact pe faţada monumentului, peste numele celor 41 de luptători anticomunişti, care au murit în închisori, în timpul regimului comunist.

Este incalificabilă fapta, de aici şi furia care m-a cuprins ieri când am trecut prin faţa troiţei din marmură, ridicată, în 2001, de urmaşii luptătorilor anticomunişti ucişi în închisori, batjocorită de nişte descreieraţi. Şi nu a fost suficient, tot ei, sau alţii, au desenat, cu grafiti, câteva însemne, pe faţadele jardinierelor din spatele toiţei. Se întâmplă tot mai des asemenea profanări şi distrugeri în oraş, un exemplu sunt şi busturile lui Mihai Eminescu şi Ion Creangă, din acelaşi parc.”

Monumentul a fost ridicat în 2001 de supraviețuitorii rezistenței anticomuniste, foști deținuți politici, care au făcut mari eforturi pentru realizarea acestei impunătoare opere.

Notă: Având în vedere că nu s-a desenat A-ul anarhiștilor, falusuri sau secera și ciocanul, probabil vandalii sunt doar niște tineri proști și beți, nefiind motivați politic.

 

One comment

  1. pai asa se multumeste la noi celor care si-au dat viata pentru tara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *