Home / Educativ / Mlaștina Mass Media Și Sabin Orcan-Pupăncuristu’

Mlaștina Mass Media Și Sabin Orcan-Pupăncuristu’

Majadahonda
Incorect Politic
Mai 7, 2018

Vă prezentăm continuarea serialului : IUD€L€ AUTOHTONE PROPAGĂ „HOLOCAUSTUL“

Episodul anterior: Sabin Orcan Acoperit DGIA (Seria MMM)

Motto: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“
Victor Ponta (2012)

7. Sabin Orcan-Pupăncuristu’

Sabin Orcan-Pupăncuristu'

Surprins de virulența limbajului de mahala pe un post public de televiziune, am urmărit emisiunea „idiotului util“, cum zicea Lenin – „idiot util“ pentru alții, dar „idiot dăunător“ pentru noi –, mai ales că o văzusem în platou și pe Emilia Șercan, pe care o admiram pentru articolele ei demascatoare la adresa hoților-titrați, gen prim-procurorul general adjunct Dimitrie Bogdan Licu[1], cu care duceam, deja, un meci greu legat de plîngerea penală[2] comisă contra mea de către impostorul Alexandru Florian[3], în 3 aprilie 2014, pentru trei articole – două fiind ale mele, iar al treilea[4] fiind reprodus de pe alte site-uri – care, ulterior, au fost incluse în edițiile din 2014 și 2015 ale cărții HOLOCAUSTUL – GOGORIȚA DIABOLICĂ, și despre care plîngere penală eu aveam să aflu abia în ianuarie 2016!

În stilul lui grotesc de infatuat, Sabin Borcan/Orcan se întreba retoric – întrebîndu-i, în fond, pe preopinenții din platou și, implicit, pe telespectatori – de ce instituțiile statului nu se grăbesc să mă bage la gherlă, îndeosebi Parchetul, care nu a dat nici un comunicat pe cazul în speță. Emilia Șercan, care încerca să-i răspundă și să dialogheze cu „moderatorul“ HOrcan-Oblio – dar vocea i-a fost acoperită de a celor trei derbedei –, a îngăimat: „Instituțiile par înțepenite…“.

De fapt, prin chiar această expresie, Emilia Șercan l-a contrazis involuntar și i-a anulat pledoaria nătărăului Sabin Orcan-Imprecatoru’, căci, în subsidiar, „înțepenirea“ instituțională invocată de ea îl viza, culmea Ju$tiți€i la care apela netrebnicul Orcan!, în primul rînd pe prim-procurorul general adjunct Dimitrie Bogdan Licu, pe care-l demascase, deja, ca plagiator chiar ea din 2015, iar alții încă din 2013, dar „instituțiile“ erau atît de înțepenite încît nu-l băgaseră pe Licu-Lichea la „mititica“ și nu aveau de gînd nici acum!

Or, împotriva mea, dimpotrivă, jegosul prim-procuror general adjunct Dimitrie Bogdan Licu – ca să folosesc terminologia lui Sorin Roșca Stănescu, a lui Mircea Badea și a altora – declanșase reluarea urmării penale (R.U.P.), deși Secția 6 Poliție și Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2 deciseseră în mod corect, anterior, neînceperea urmării penale (faimosul N.U.P.)!

Dimitrie “Am plagiat și am scăpat” Bogdan Licu

La discuție a participat și „idiotul util“ Mihail George Neamțu, care se lăuda cu cărțile sale – „scrise în colaborare inclusiv“ cu nemernicul Vladimir Tismăneanu[5] – în care pretindea că, în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, „între Polonia și U.R.S.S. se crease o zonă dominată de anarhie, în care au fost omorîți zeci de milioane de oameni“ (sic)! Această secătură de Mihail Neamțu recitase, la o întrunire electorală a unuia dintre partidele pe care le infestase, din poezia lui Radu Gyr, „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!“[6], ca să pozeze în „patriot“ și în naționalist, deoarece candida la Parlament și spera că, jucînd cartea naționalistă, va accede acolo. (Vedeți, în cartea mea HOLOCAUSTUL – GOGORIȚA DIABOLICĂ. Exorcarea de „bani de holocaust“, vol. 1, pag. 531.)

Referitor la acest eveniment politico-publicistic, Mihail Neamțu-Oportunistu’ este prins în insectar de către Clarice Dinu, cu frumoșii săi ochi verzi și cu privirea clară în articolul cu titlul demascator lipsit de echivoc, „Un oportunist periculos: Mihail Neamţu“:

«Domnul Mihail Neamţu nu a înţeles un lucru din toată dezbaterea pe care el însuşi a provocat-o recitând versurile poetului legionar Radu Gyr, la lansarea de la Operă a candidaţilor ARD: discuţia nu este despre Radu Gyr, ci despre Mihail Neamţu.

Dacă domnul Neamţu ar fi fost atacat după vreun curs de teorie a literaturii sau vreun cenaclu, atunci lamentările sale ar fi fost pe deplin justificate. Dacă cineva ar fi pus sub semnul întrebării suferinţele miilor de oameni din temniţele comuniste şi reţeaua rezistenţei prin cultură şi credinţă – şi aici şi-ar găsi locul şi Radu Gyr –, din nou ar fi fost justificată revolta sa, pe Facebook şi pe blog, sub titlul “Lacrimi şi morminte”.

Dacă domnul Neamţu ar fi fost la prima abatere, probabil că discuţia ar fi fost de mult închisă. Cum de altfel închisă ar fi fost şi discuţia despre scrierile sale legionare de tinereţe, publicate în “Puncte cardinale”, dacă domnia sa nu ar fi recidivat.

Perseverenţa cu care se poziţionează, însă, pe coordonatele unui sistem care, sub aparenta promovare a valorilor creştine, a cultivat intoleranţa până în forma sa absolută, acest lucru este periculos. Şi cu atât mai periculos este faptul că domnul Neamţu o face în cunoştinţă de cauză.

“Sunt eclectic*“, s-a descris el nonşalant. Domnul Neamţu nu este “eclectic” în faţa oglinzii din baia personală. Exhibiţionismul său doctrinar se manifestă, într-o societatea polarizată până la ură, într-un cadru organizat, politic, în care, printr-un concurs de împrejurări, domnia sa a ajuns formator. Statut pe care, prin uşurinţa cu care vrea să expedieze episodul de la Operă, demonstrează că vrea să şi-l păstreze cu orice preţ.

Încercând să demonstreze că nu e vampir

De altfel, dacă ar fi să urmărim evoluţia sa, cel puţin din ultimul an, Mihail Neamţu dă dovadă că o poate face. Bun orator, cu un parcurs educaţional remarcabil, a reuşit să se agaţe de toţi oamenii momentului. Ieşit de sub aripa lui Vladimir Tismăneanu, el a început, în urmă cu un an, să-şi construiască un profil public, convertit în ONG-ist de dreapta şi reporter. S-a făcut remarcat cu interviurile cu Sebastian Lăzăroiu şi Emil Boc, la vremea aceea ministru al muncii, respectiv, premier.

În acelaşi timp, a început să-şi promoveze Noua Republică (N.R.), în concept iniţial o formă de organizare a societăţii civile care exercită presiune, urmărind o reformă reală a clasei politice. După valul iniţial de simpatie publică, N.R. a intrat într-un con de umbră, remarcându-se doar prin atacurile virulente la adresa U.S.L., dar şi P.D.L., şi având vizibilitate mai ales prin prisma relaţiei cu Monica Macovei, care legitima Noua Republică drept alternativă a “reformiştilor”.

Cu un partid încurcat în iţele birocratice şi în imposibilitate de a se legitima electoral, Mihail Neamţu şi-a oferit, într-o primă fază serviciile unui Traian Băsescu suspendat, pentru ca, mai apoi, să reevalueze P.D.L.-ul alături de care nu a mai avut vreo mustrare principială să se regăsească sub aceeaşi siglă în alegeri cu personaje cărora le cerea vehement retragerea din viaţa publică – de remarcat atacurile la Elena Udrea şi Mihai Răzvan Ungureanu. Curajul său politic s-a materializat prin negocierea unui colegiu eligibil în fieful P.D.L. de la Arad, evitând o confruntare cu miză, spre exemplu în Bucureşti.

Aşa stând lucrurile, Mihail Neamţu nu este decât un oportunist ca la carte. În spatele vorbelor mari, pe care ritos le rosteşte, se ascunde idealul unui pitic: vrea să fie mare (s.n. – V.I.Z.). Iar faptul că nu are nici un fel de remuşcare după episodul de la Operă nu arată decât că ar face orice pentru ca visul său să devină realitate. Indiferent de preţ»[7].

Totuși, Clarice Dinu greșește nițel cînd scrie „Mihail Neamţu nu a înţeles un lucru…“. Ba a înțeles foarte bine, pentru că nu e prost! Dimpotrivă, e inteligent, de aceea este și mai periculos, căci știe să se eschiveze, făcînd-o pe naivul.

De altfel, ea îl descrie în termeni laudativi: „Bun orator, cu un parcurs educaţional remarcabil…“.

Numai că nici aici nu a găsit cele mai potrivite cuvinte. Sintagma „parcurs educaţional remarcabil“ trebuie înlocuită cu „rută școlară deosebită“. Deoarece educația formează caractere deosebite; or, educația nu s-a lipit de Mihail Neamțu, care este lipsit de caracter.

Dar stupiditatea și, totodată, periculozitatea fariseismului și jigodismului lui Mihail Neamțu-„teologu’“ din emisiunea lui Sabin Horcan, în care, împreună cu ceilalți trei circumciși la creier din platou, mă acuza de antisemitism, negaționism etc., rezidă inclusiv în aceea că jidanii pe care-i apăra acum, în emisiunea X-PRESS din 5 martie 2017, îl acuzaseră, anterior, în noiembrie 2012, la „momentul Radu Gyr“, de… antisemitism.

Așadar, Clarice Dinu l-a „citit“ corect: Mihail Neamțu este un mic oportunist, care este periculos pentru că se vrea mare! Iar ca să ajungă „mare“, se pune în slujba jidanilor, ca atîția alții, din păcate!

Citez ad litteram, cu greșelile gramaticale ale textului jidanilor, care, totdeauna, așa cum am mai subliniat în alte articole, denotă lipsa crasă de respect față de limba română:

«Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) il acuza, intr-un comunicat, pe liderul Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, de incitare la extremism si de ignorare deliberata a antisemitismului promovat de legionari. MCA Romania consideră că lipsa unei delimitări clare a conducerii ARD de “atitudinea și declarațiile domnului Mihail Neamțu” echivalează cu “o aprobare tacită a unor viitoare politici publice vădit antisemite”. La lansarea candidatilor ARD, Neamtu a recitat poezia “Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane” semnata de Rady Gyr, poet si ideolog legionar, despre care Vlad Solomon a scris recent, intr-un text publicat in Revista 22, ca sunt personaje care “încearcă să muşamalizeze rolul (…) în incitarea la crime şi violenţe”»[8].

Firește, ca la un semn, s-a declanșat o întreagă campanie contra „naționalistului“ de ocazie Mihail Neamțu-Farsoru’: «Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului susţine într-un comunicat public că Mihail Neamţu, co-preşedinte al ARD, este „vinovat de incitare la extremism, de ignorare deliberată a antisemitismului promovat de legionari, de promovarea publică a unor personaje de la marginea istoriei care poarte (sic) responsabilitatea [corect: „poartă vina“ – n.n., V.I.Z.] multor crime împotriva umanităţii“.

CMCA

CMCA a reacţionat dur după ce Mihail Neamţu a recitat în cadrul lansării candidaţilor ARD la alegerile parlamentare poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane“, a lui Radu Gyr, poet, membru al Mişcării Legionare, figură marcantă a temniţelor comuniste şi autor al versurilor imnului neoficial al Mişcării Legionare, „Sfântă tinereţe legionară“»[9]. Acest imn avea să fie invocat și de Sabin Orcan-Iudă în emisiunea sa din 5 martie 2017, cum că fusese „cîntat de călugărițe într-o reuniune privată și provocase un imens scandal“! Și, cu vocea lui de eunuc, intona prețios: „…imens scandal“!

În concertul „Cu Iisus în celulă“, din 26 iulie 2009, retransmis în 22 aprilie 2015, de TVR1 (preluat de la TVRI), cantautorul Gheorghe TUDOR[10] a cîntat și poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!“ E de mirare că liderii jidanilor, Radu Ioanid-Sperjuru’[11], Maximilian Marco Katz-Vameșu’, Liviu Borîș, Aurel Vainer-Contabilu’, Michael Shafir-Denigratoru’[12], Alexandru Florian[13]-Ahtiatu’-de-mangoți et ejusdem farinae, nu au protestat și cu prilejul acelor evenimente!

 

 

[1] Cf. și Emilia Șercan, FABRICA DE DOCTORATE sau cum se surpă fundamentele unei nații. Editura Humanitas, București, 2017, pag. 142-148.

[2] Vezi și: http://www.art-emis.ro/analize/3531-cazul-zarnescu-i-legea-217-2015-trambulina-inshr-ew.html; http://www.art-emis.ro/eveniment/3535-cazul-zarnescu-i-legea-217-2015-trambulina-inshr-ew-2.html; etc.

[3] Cf. http://www.trezirealarealitate.ro/2017/03/note-scrise-privind-plangerea-penala-contra-colonelului-rtg-vasile-i-zarnescu-facuta-de-catre-directorul-impostor-al-i-n-s-h-r-e-w-alexandru-florian/

;  https://www.scribd.com/document/338786288/Avatarul-Iudaismului-Cu-Note

[4] Cf. Vasile Zărnescu, „Luptând contra defăimării, pentru triumful adevărului Iosif Toma Popescu denunţă campania holocaustică contra României“, ART-EMIS, 7 martie 2013, pe http://www.art-emis.ro/jurnalistica/1474-contra-defaimarii-romaniei.html (preluată, fără să indice autorul, pe: https://romaniabreakingnews.ro/luptand-contra-defaimarii-pentru-triumful-adevarului-iosif-toma-popescu-denunta-campania-holocaustica-contra-romaniei/). N.B. Această variantă de articol a fost publicată și de revista NAȚIUNEA, dar fără notele de subsol, care conferă oricărui articol o mai mare putere demonstrativă și, mai ales, constituie un scut contra procesomanilor. Nemernicul Alexandru Florian a pus ca anexă la plîngerea sa penală această ediție din Națiunea, deși, dacă ar fi fost cinstit, ar fi pus-o pe cea din ART-EMIS! Dar ați văzut jidan cinstit?!

[5] http://www.cotidianul.ro/template/article.php?id=266792&skip=1; http://www.badpolitics.ro/tismaneanu-desconspirat-ca-agent-al-securitatiikgb-si-deportat-din-sua-desconspirarea-sobolanului-rosu-vladimir-tismaneanu-blogul-lui-robert-horvath/; http://www.art-emis.ro/editoriale/1425-domnia-haosului-si-a-obrazniciei.html ; http://ioncoja.ro/efectul-de-bumerang/; vezi și Vasile I. Zărnescu, „Tismăneanu-Ticălosu’ şi Băsescu Bengosu’“, în SANTINELA, nr. 13, ianuarie 2007, pag. 8-9.

[6] https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/istoria-unei-poezii-care-a-facut-istorie-ridica-te-gheorghe-ridica-te-ioane

[7] Clarice Dinu, „Un oportunist periculos: Mihail Neamţu“, gandul.info, 8 noiembrie 2012, pe http://www.gandul.info/puterea-gandului/un-oportunist-periculos-mihail-neamtu-10284065

[8] D.T., Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului despre discursul lui Mihail Neamtu: Scandalos, revoltător și împotriva legislației în vigoare/ Se face vinovat de incitare la extremism, de ignorare deliberată a antisemitismului promovat de legionari“, HoitNius.ro, 7 noiembrie 2012, pe http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13569717-centrul-pentru-monitorizarea-combaterea-antisemitismului-despre-discursul-lui-mihail-neamtu-scandalos-revoltator-mpotriva-legislatiei-vigoare-face-vinovat-incitare-extremism-ignorare-deliberata-antise.htm

[9] Biro Attila, «Legionar sau ignorant? Co-preşedintele ARD, Mihail Neamţu, acuzat oficial de incitare la extremism: “Sunt doar eclectic în stil”», Gândul, 8 nov. 2012, pe http://www.gandul.info/politica/legionar-sau-ignorant-co-presedintele-ard-mihail-neamtu-acuzat-oficial-de-incitare-la-extremism-sunt-doar-eclectic-in-stil-10282625

[10] Vezi http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/cu-iisus-in-celula-fa-din-fiecare-rana-o-cadelnita-spre-cer/ ; https://www.youtube.com/watch?v=dO8a371_BBA

[11] Cf. https://lecturiincitante.wordpress.com/2012/09/23/radu-ioanid-sperjurul-persona-non-grata-confirmarea-predictiilor-privind-propaganda-holocaustica/; vezi și http://www.justitiarul.ro/vasile-zarnescu-lupta-cu-prigonitorii-de-la-institutul-elie-wiesel-si-cu-executantii-lor/

[12] ***, «Adevărata neviaţă a “Profesorului” Michael Shafir aka Peter Frisch zis “mincinosul” (Gabriel Andreescu dixit). Un articol fulminant al marelui ziarist clujean Constantin Mustaţă, în apărarea lui Raoul Şorban», ziaristionline.ro, 21 febr. 2014, pe http://www.ziaristionline.ro/2014/02/21/adevarata-neviata-a-profesorului-michael-shafir-aka-peter-frisch-zis-mincinosul-gabriel-andreescu-dixit-un-articol-fulminant-al-marelui-ziarist-clujean-constantin-mustata-in-apararea-lui-r/

[13] http://www.cotidianul.ro/template/article.php?id=266933&skip=1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *