Home / Chestiunea Jidănească / Miron Manega: George Simion ar trebui să-și pună kipa pe cap și să se ducă la Zidul Plângerii din Ierusalim

Miron Manega: George Simion ar trebui să-și pună kipa pe cap și să se ducă la Zidul Plângerii din Ierusalim

Incorect Politic
August 8, 2023

Miron Manega: George Simion ar trebui să-și pună kipa pe cap și să se ducă la Zidul Plângerii din Ierusalim

Miron Manega: George Simion ar trebui să-și pună kipa pe cap și să se ducă la Zidul Plângerii din Ierusalim

Via Certitudinea:

În data de 4 august, Hotnews.ro titra: „Haaretz: Ministrul israelian de Externe face presiuni pentru reluarea legăturilor cu AUR. Cum a fost reevaluat George Simion”. Citez din articol:

„Până de curând, ambasada Israelului la București avea o politică oficială de a nu avea niciun contact cu AUR. Acum, Cohen a cerut ministerului să reevalueze acest lucru, sub presiunea personalităților politice israeliene de dreapta care au lucrat îndeaproape cu AUR în ultimul an. Printre cei care fac eforturi pentru a stabili legături cu AUR se numără Yossi Dagan, un lider al mișcării de colonizare din Cisiordania, și câțiva reprezentanți proeminenți ai partidului Likud, scrie sursa citată […]. Publicația israeliană HAARETZ a cerut explicații Ministerului de Externe. „Până de curând, nu au existat contacte între ambasada Israelului în România și AUR, din cauza declarațiilor unora dintre membrii săi care glorificau criminalii de război care au comis crime împotriva evreilor în timpul Holocaustului. Liderul partidului a întreprins recent eforturi pentru a-și schimba abordarea față de Israel și lumea evreiască, inclusiv declarații de acceptare a responsabilității României în timpul Holocaustului, denunțând antisemitismul și descriindu-l pe tiranul Ion Antonescu drept criminal de război. Drept urmare, Ministerul de Externe și ambasada din România examinează, cu asistența Yad Vashem și a altor autorități, dacă aceasta este o schimbare reală care să permită o nouă politică față de acest partid”, a răspuns biroul lui Eli Cohen la solicitarea Haaretz”.

E greu să-ți dai seama, din aceste referințe trunchiate, ce s-a întâmplat, de fapt. Explicația o avem însă într-un interviu acordat de Geoerge Simion unei alte publicații israeliene, ISRAEL HAYOM, sub titlul „The Holocaust should not be part of the political game: Romania’s 36-year-old right-wing lawmaker makes waves” („Holocaustul nu ar trebui să facă parte din jocul politic: parlamentarul de dreapta al României, în vârstă de 36 de ani, face valuri”. Iată textul în limba română, integral:

Holocaustul nu ar trebui să facă parte din jocul politic: parlamentarul de dreapta al României, în vârstă de 36 de ani, face valuri

„Puteți conta pe prietenia noastră cu Israel, dacă există relații corecte între noi”, spune George Simion, șeful partidului naționalist AUR, într-un interviu exclusiv

George Simion este unul dintre cele mai cunoscute nume din politica românească în acest moment. Politicianul în vârstă de 36 de ani și-a fondat facțiunea de dreapta Alianța pentru Unirea Românilor în urmă cu doar trei ani și jumătate, dar este deja considerat o amenințare majoră înaintea alegerilor pentru președinție, Camera Deputaților, autoritățile municipale și Parlamentul European, care vor avea loc în 2024.

La alegerile generale anterioare, care s-au desfășurat la aproximativ un an și jumătate de la înființarea AUR, partidul a primit o zecime din toate locurile în parlament, devenind a patra facțiune ca mărime.

Q : Israelienii de origine română sunt adesea încurajați să-și obțină cetățenia română. Și tu, și partidul tău ați făcut apel la întoarcerea tuturor românilor în țară. Îi aveți în vedere și pe românii israelieni?

George Simion: Desigur. Au fost momente în istoria noastră când eram o țară mare și respectată pe arena internațională. Mulți evrei de origine română ne-au ajutat să câștigăm această recunoaștere. De exemplu, Ana Aslan (biolog și fizician) care a inventat Gerovitalul ( medicament anti-imbatranire), care ajuta foarte mult pentru turismul medical in Romania (n. r. Ana Aslan nu era evreică, ci ARMEANCĂ!). Multi evrei care au plecat din Romania în anii 1960 si 1970 sunt, dupa parerea mea, o mare pierdere pentru noi. Acum abia avem 10.000-20.000 de evrei care locuiesc aici. Am avut legături excelente. Minoritățile ne pot ajuta să devenim o societate mai diversă și mai bogată.

Q : Te referi la minorități religioase?

George Simion: „La fel ca și la cele etnice. Avem sârbi, maghiari, ucraineni și ruși care au fugit de țar, dar spun că sunt tătari sau turci. E bine că nu suntem singuri. Fiecare popor și națiune are caracteristicile sale. Într-un moment în care eram o țară mare, între cele două războaie mondiale, voi – evreii – ne-ați ajutat.Recent am sărbătorit în Parlamentul României 75 de ani de la recunoașterea Statului Israel și instituirea tratativelor diplomatice între România și Israel în prezență Preşedintelui Knesset (n.r. Parlamentul unicameral al Israelului) , Amir Ohana.

Interesant este că România a fost singura țară comunistă care nu a rupt legăturile cu Israelul după războiul de șase zile din 1967. Astăzi există o problemă în legăturile dintre noi, este legată de memoria Holocaustului. Această problemă a fost deturnată de un grup de oameni care caută să facă câștiguri. Acești oameni provoacă multe pagube pentru că suntem un partid care cel mai probabil va fi membru al guvernului în România, și putem fi prieteni cu Israelul dintr-o poziție de putere. Sunt sigur, din tot ceea ce văd pe arena internațională, că Israelul are nevoie de prieteni. În viziunea mea despre viitor, sunt interesat să folosesc în mod corespunzător cei 800.000 de cetățeni israelieni de origine română. Aceasta este o oportunitate de care nu profităm.

Holocaustul nu ar trebui să facă parte din jocurile politice

Simion nu apreciază bine faptul că unii din România cer ca istoria evreiască și Holocaustul să fie predate în toate liceele ca discipline obligatorii separate – precum limba, istoria și geografia – și chiar au adoptat o lege în acest sens.

George Simion: „Adevărat, există un număr mic de nebuni aici care susțin că Holocaustul nu a avut loc”, a spus el. „Dar în afară de ei, nimeni în România nu neagă că acesta este unul dintre cele mai teribile evenimente din istoria omenirii.

„Am spus că este de dorit să predăm materia în cadrul orelor de istorie a României, pentru că face parte din istoria noastră și așa ar trebui predată. Au împins problema prea departe, astfel încât să fie cursuri separate de istorie evreiască și nu cred că asta e bine pe termen lung”.

„Astăzi nu avem sentimente antisemite în societatea noastră și trebuie să luptăm pentru ca astfel de sentimente să nu existe. Dușmanii lui Israel răspândesc antisemitismul susținând că sunteți conducătorii lumii. Că la școală nu învățați despre istoria României, dar aveți lecții obligatorii despre istoria evreilor, ceea ce s-ar putea să aibă urmări. Mai multe grupuri din România promovează această agendă pentru câștig personal și am auzit acuzații împotriva partidului nostru. Memoria Holocaustului nu ar trebui să facă parte din joc politic în orice împrejurare”.

Q : Recunoașteți responsabilitatea statului român pentru crimele comise împotriva evreilor în al Doilea Război Mondial?

George Simion: „Nimeni nu le neagă. Acesta a fost statul român, chiar dacă era condus de un dictator”.

Q : Au existat pogromuri și legi antievreiești chiar înainte de vremea lui Antonescu, încă din 1938.

George Simion: „Într-adevăr, a fost o legislație antisemită dusă de regele Carol al II-lea. El a fost dictator, Antonescu a fost dictator, Ceaușescu a fost dictator. Am trăit sub mai multe dictaturi. Au fost atunci probleme etnice și multe atitudini antisemite în societatea noastră. Din fericire, astăzi nu există astfel de atitudini și trebuie să găsim calea potrivită pentru a preveni reapariția lor”.

Q : Cei care admiră criminali de război precum Antonescu și alți dictatori nu au voie să se alăture partidului dumneavoastră?

George Simion: „Există în România admiratori ai lui Ceauşescu, ai lui Antonescu, ai lui Zelea Codreanu (întemeietorul Gărzii de Fier). Nu admir pe niciunul. Dar dacă încercăm să dictăm oamenilor cum să gândească şi să conducă o vânătoare de vrăjitoare, aceasta va reînvia trecutul. Partidul nostru a fost înființat în 2019, de sărbătoarea națională a României. Suntem interesați de viitor, nu de o vânătoare de vrăjitoare”.

Q : Dar tu însuți ai declarat explicit că Antonescu a fost un criminal de război.

George Simion: „Da, conform unei definiţii etice şi legale”.

Q : Legile nu sunt întotdeauna aplicate în România, ceea ce este responsabilitatea guvernului. Dacă ajungeți la guvernare, veți implementa legile împotriva venerării criminalilor de război sau împotriva numirii străzilor și locurilor memoriale după ele?

George Simion: „După 2001, nu mai poartă numele lui Antonescu nici străzi sau locuri. Poate găsiți undeva o placă comemorativă cu numele lui din acele vremuri, dar chestiunea este relativ închisă. Legea trebuie aplicată în toate zonele României, dar este important să nu abuzăm de chestiune pentru că va genera antisemitism, ceea ce nu ne interesează. Există părți ale populației românești care privesc favorabil pe Antonescu, Ceaușescu și alți dictatori. Nu neapărat din motive antisemite, ci pentru că ei erau conducători, și unii oameni cred că sub conducerea lor în România era mai bine.Deci trebuie să avem grijă să nu provocăm aceste sentimente.

„Regret că nu sunt evrei aici în număr mare. Românii nu puteau părăsi țara sub regimul comunist. Dacă ar fi putut, ar fi plecat și ar fi plătit bani pentru a o face”.

Q : Este partidul dumneavoastră dispus să adopte definiția IHRA a antisemitismului?

George Simion: „Nu am citit încă acest document. Înțeleg că se referă și la anumite atitudini negative față de Statul Israel. Recunoaștem Israelul și putem fi partenerul său oficial. Puteți conta pe prietenia noastră cu Israel dacă există relații corecte între două părți”.

Q : Chiar în spatele tău sunt steaguri ale României și ale Uniunii Europene. Știm că există minorități românești în țările vecine care sunt membre ale UE. Te gândești să schimbi granițele în interiorul UE?

George Simion: „Respectăm toate tratatele internaționale. Singura țară cu care putem schimba granița este Moldova. Ambele părți sunt interesate de ea. Ultima clauză a acordurilor adoptate la Helsinki în 1975 spunea că dacă o țară dorește să se unească cu o țară existentă sau separată de o ţară existentă, se poate face prin acordul ambelor părţi.Dorim ca drepturile minorităţilor să fie respectate peste tot. De exemplu, în Ucraina – acolo trăiesc jumătate de milion de români”.

„Suntem un model pentru respectarea drepturilor minorităților. Avem evrei, slovaci, maghiari și țigani în Parlament. Există școli pentru sârbi și ucraineni. Au propriile lor biserici, care primesc sprijinul guvernului. Ne dorim ca aceste oportunități să fie acordate românilor care locuiesc în țările vecine, precum și în Italia, Franța sau Spania – propriile școli și biserici, dreptul de a folosi propria limbă”.

Q : În ceea ce privește Moldova, dacă Rusia o invadează, va fi un stimulent pentru unirea dintre România și Moldova?

George Simion: „Presupunând că asta vor cetățenii Moldovei. Poate că unii dintre ei, care încă se gândesc la imperiul rus, se vor răzgândi când îi vor vedea pe acești criminali în acțiune. Aceștia sunt criminali. Vom vedea ce se va întâmpla. E greu de prevăzut opinia publică”.

Q : Există, de asemenea, temeri că Rusia și-ar putea extinde războiul. Crezi că România ar putea fi o țintă?

George Simion: „Suntem membri NATO. Nu credem că Rusia, care este slabă acum, va ataca un membru NATO. Trebuie să promovăm pacea prin toate mijloacele”.

Q : Și dacă războiul se extinde, este România pregătită?

George Simion: „NATO este cea mai mare și mai puternică alianță militară și sunt sigur că nu va avea nicio problemă în a face față unui astfel de scenariu, ceea ce nu cred că se va întâmpla”.

Q: Și în ceea ce privește partidul dvs., cum l-ați defini?

George Simion: „Un partid patriotic care își amintește cuvintele lui Donald Trump, care a spus că lupta este acum între globaliști și patrioți. Suntem patrioți”.

Q : În zilele noastre, nu auziți pe cineva citându-l pe fostul președinte al SUA.

George Simion: „Ar putea fi neobișnuit, dar cuvintele lui au fost adevărate. Sentimentul meu este că ne luptăm cu aceiași adversari – stânga și extrema stângă, care încearcă să promoveze o agendă și să desființeze ideea de națiune. Trump a făcut câteva declarații proaste și s-a comportat prost uneori, dar a avut și declarațiile corecte. Întotdeauna îl voi prefera Trump în locul lui Biden”.

_____________________________

Nu cred că George Simion este tăiat împrejur. Ar fi singura lui scuză pentru declarațiile josnice pe care le-a făcut ziarului ISRAEL HAYOM. Și-a trădat alegătorii de la care, în mod normal, ar trebui să-și ia adio. Sau ei să-și ia adio de la el. Pe evrei – sau khazari, ce-or fi ei – îi înțeleg. Nu-i accept, dar îi înțeleg. Ei luptă pentru o cauză a lor – poate dreaptă, pentru ei, dar nedreaptă pentru noi – punându-mă pe mine într-o situație beligerantă de apărare. Eu îmi apăr drepturile mele, pe care ei încearcă să mi le ia. Cosider că sunt niște cotropitori iar eu lupt cu cotropitorii. Este un drept fundamental ar oricărui om de pe pământ. Și pentru asta nu sunt antisemit, cum nici strămoșii mei nu erau xenofobi sau șovini când se luptau cu turcii, cu tătarii, cu polonezii sau cu rușii.

George Simion n-are prezumția apartenenței la neamul lui Israil. George Simion e un cal troian care a confiscat o mare parte din electoratul naționalist pe care-l livrează, iată, statului Israel. Se poate spune și altfel: Israelul poate câștiga alegerile din România prin electoratul AUR. E cea mai perfidă mișcare politică din câte s-au derulat până acum în România… Circumcis sau nu, George Simion ar trebui să-și pună kipa pe cap și să se ducă la Zidul Plângerii din Ierusalim… Ca să ceară iertare poporului român pe care l-a vândut.

Miron Manega

8 comments

 1. Dar genocidul iudeo-bolșevic a cca. 100 de milioane de oameni(din care cca. 4 milioane de Români: 1,5 în teritoriul dintre Nistru și Nipru, 1,5 în Basarabia și Bucovina de Nord și 1 milion în restul țării) cum se clasifică dpdv „etic și legal”? Se clasifică la fel ca vânarea și sacrificarea animalelor, deoarece goyimii sunt animale.
  Javra asta de George Shimon este jidan-țigan(la fel ca toți politicienii de la Iliescu la Ciolacu), crescut de Fundația Soroș, fost discipol al Alinei Mungiu la fel ca alți membri marcanți ai AUR(o replică național-sionistă la neomarxista USR).
  Iar lui Miron Manega i-a fost fatală asocierea cu Dan Puric, jidan mason și membru al Clubului de la Roma, coleg cu Călin Georgescu(propus inițial drept prim-ministru de către AUR); nimeni n-ar trebui să-l mai ia în seamă.

 2. Am fost la lansarea „programului de guvernare AUR” din reședința de județ în care am domiciliul. Mi-a picat fața când am văzut că pe post de prezentatoare este Ramona Ioana Brrrr! Mă uit mai bine prin sală și văd toată organizația PMP-ului lui Petrov și câțiva naivi din aceeași categorie cu mine. M-am simțit ca un prostănac. În deschiderea spectacolului au început să se văicărească că sunt boicotați de presă, că niciun ziarist, mic sau mare, nu a venit să mediatizeze evenimentul. A, nu, primele cuvinte au fost dacă toată lumea din sală are instalată pe telefoane aplicația. Aia cu cotizațiile. Ulterior am aflat că nu au invitat pe nimeni de la presă. Asta cu boicotul a fost pentru impresionarea naivilor ca mine. Am plecat acasă cu un gust amar. Acum, după interviul ăsta, nu mai este niciun dubiu. Securiștii s-au mutat cu cățel și purcel la AUR.

 3. 1 shut in cur l-ar ajuta….

 4. Pentru un joc mai tehnic, in vederea impacarilor de tot felul…
  https://telegra.ph/Schimbare-de-pozitiei-la-AUR-08-07

 5. Pensionarul blajin

  Dar voi credeti ca guvernul de la Israel nu se clatina?Azi il iau in seama pe gypsy Simion, maine nu se stie , ca vin altii care nu-i intereseaza, au ei problemele lor interne mari.
  La americani, vine apocalipsa aia economica si ei au inceput sa constientizeze acest lucru, rusii si chinezii sunt pe chituci dupa ultimele analize financiare, oricat ar mai aburi ei prostimea lor si aia internationala.Dictatura urmata de revolte la ei acasa. Colapsul este planetar si reactiile sunt in lant.Principiul dominoului
  La noi, in cateva luni, nu o sa mai tina pe struna patriotismului si aburelilor de doi bani.Simion si clica lui cunosc acest lucru, si faptul ca nu au strategii viabile si tehnicieni de valoare, repede se vor duce in prapastie si fara a fi lucrati din culise sau scosi in afara legii.
  NU MAI TINE.
  Va fi nevoie de specialisti si tehnocrati adevarati( daca mai avem sau sunt dispusi sa iasa in fata sa duca greul) care sa scoata tara din impas, altfel…..Este vai !

  • Rușii sunt pe butuci. Ah, da, Și Ucraina o să invadeze Moscova precis nu?
   Numai specialiști avem. Câțu, Mugur Isărescu, sub a cărui supraveghere neintreruptă s-a mărit datoria țării la 157 miliarde de euro (eu știam că e chiar 200+, dar prima cifră e ce am găsit la o căutare rapidă). După atâția specialiști mai bine altceva.

 6. POSTAT ACUM DE MINE LA “O SCHIZOFRENIE IUDAICA” A LUI DUMITRU BUTA, DE PE BLOGUL DOMNULUI PROFESOR ION COJA :

  caroline gunderode 12 august 2023 la 8:13 pm – Raspunde
  Comentariul asteapta aprobarea.

  FOARTE IMPORTANTE PUNCTE , MULTUMIM PENTRU ANALIZA ; ATI UITAT INSA SPECIFICAREA :

  SI IN TOT ACEST TIMP, MULTI SE CRED VICTIMELE NOASTRE, NOI FIIND CEI CARE II PERSECUTAM TOT TIMPUL Si NU-I LASAM SA-SI TRAIASCA VIETILE ASA CUM VOR EI !

  BIETII DE EI ,SI VAI DE NOI, GOII PROSTI SI RAI , CARE-I ALUNGAM SI PERSECUTAM MEREU .

  ATI OBSERVAT CE I-A ZIS GEORGE SIMION , LUI NETANYAHU, MINUNATUL PRESEDINTE AL ISRAELULUI CARE, IMPREUNA CU ANGLIA, SI-A INJECTAT 87% DIN POPOR, CU VAXXURI NETESTATE ,(populatia Israelului fiind azi la al 6-lea sau 7-lea vaxxx( au fost strecurate si multe placebouri intre vaxxuri, de aceea multi n-au murit si nici nu s-au imbolnavit, dar sa mai asteptam caci nu s-au scurs inca 5 ani de la inocularea lor ) ?

  GEORGE SIMION I-A ZIS: MINUNATULUI NETANYAHU:

  Consultati-i declaratiile facute de George Simion, in fata lui Netanyahu, publicate de jurnalul israelian, israel hayom, ca sa vi se faca parul maciuca :

  „În viziunea mea despre viitor, sunt interesat să folosesc în mod corespunzător cei 800.000 de cetățeni israelieni de origine română. Aceasta este o oportunitate de care nu profităm.”

  https://www.israelhayom.com/2023/07/12/holocaust-should-not-be-part-of-political-games-romanias-youngest-lawmaker-shaking-up-politics/

  Apoi votati-l , daca va mai arde !

 7. Basarabia Literara

  DECLARAȚII DURE LA ADRESA LIDERILOR COMUNITĂŢII EVREIEŞTI DIN ROMÂNIA
  https://basarabialiterara.com.md/?p=55291

  Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română, emigrat în Israel în anii ’60, a făcut declaraţii foarte dure şi extrem de interesante la adresa liderilor comunităţii evreieşti de la noi, în emisiunea „În arenă”, realizată e Codruţ Burdujan la Litoral TV din Constanţa.
  „Pentru noi, evreii religioşi, comunismul este mai extremist decît nazismul. Iar liderii comunităţii evreieşti din România sînt oamenii Anei Pauker, foşti comunişti.
  […] Astfel de oameni sînt cei mai extremişti, foarte cinici, nu le pasă de viaţa omului… Un om care poate spune că viaţa unui copil evreu valorează mai mult decît viaţa altui copil este un nazist şi un fascist.
  […] Evreii din România nu prea au ce face în cultură şi religie, pentru că sînt asimilaţi şi atunci fac activism, iar activismul lor este holocaustul – ei primesc bani peste bani pentru asta. În Ungaria, lui Wiesel îi e frică să facă ce face în România. Nici statistica nu e adevărată: în România nu au murit aşa de mulţi la holocaust, pentru că o parte din România era sub Ungaria şi acolo ungurii i-au omorît pe evrei. Mulţi evrei au fost salvaţi de români. Unde sînt poveştile despre aceste fapte? Să vă mai spun ceva: un domn istoric din Iaşi, Cioflîncă, a făcut mare poveste pe un progrom în Iaşi, dar era o poveste antiromânească, făcută pe bani primiţi de la organizaţii din America… Ăştia aduc ură între români şi evrei. Eu de şapte ani vin în România, merg îmbrăcat ca evreu, nu am văzut niciodată antisemitism în România. Doar comunitatea evreiască spune că e antisemitism, pentru că vrea să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *