Home / Educativ / Mesaj pentru Românii din țară

Mesaj pentru Românii din țară

Ioan Sperling
Incorect Politic
August 11, 2021

Mesaj pentru Românii din țară

Via Vrabiute:

Deșteaptă-te române!

Când am plecat eu din România, românii mai aveau dragoste de țara lor, de istoria lor, de eroii lor!

Pe vremea aceea, Eminescu era poetul național cu care ne mândream, fiecare dintre noi! Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap să-l conteste pe Eminescu!
Pe vremea aceea, Sfinții Închisorilor erau Sfinti care ne uimeau cu martirajul lor, asa cum au facut-o toți martirii încă de la începutul creștinismului!

Cei care mai erau în viață, erau căutati din toată tara si din afara ei! Mie mi-a rămas ca o rană deschisă in suflet, că nu am mai ajuns la Pr. Iustin Pârvu, decât cand nu mai primea pe nimeni și a trebuit sa plec de la poarta mănăstirii fără dorita binecuvântare!

Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap sa-i conteste pe Sfinții Închisorilor!
Pe vremea aceea, Nicolae Paulescu era descoperitorul, de fapt, al insulinei! Recunoscut sau nu, el a vorbit de ea, cu luni inainte fața de cei care au luat premiul Nobel.
Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap să-l conteste pe savantul Paulescu!
Plecând din tară am fost și mai sunt considerat „trădător„, după principiul „n-a mâncat salamul (cu soia) democrației originale, cu noi”!

Diferența intre mine „trădătorul” și „românii adevărați” este că pentru mine nu s-a schimbat nimic in ultimii 30 de ani; Eminescu e tot poetul nostru național, Sfinții Închisorilor sunt tot Sfinți, Paulescu este tot savantul de geniu, de o moralitate fără pată!

Pentru voi majoritatea, celor adevărați” pare insă că valorile sunt altele și sunt dictate de Institutul Elie Wiesel, interesele de partid, de corectitudinea politică, de străini oricum!

Cum il putem judeca pe Eminescu, pe Sfinții Închisorilor, pe Paulescu fără să fi trăit în timpul lor, fără să fi trăit ce au trait ei? Cine ne dă dreptul asta? Cum putem sa-i judecam după o „corectitudine politica” apărută la zeci de ani după moartea lor, care nici nouă nu ni se pare chiar „cosher„, pentru timpurile noastre?

Cum putem să nu ne revoltăm când tot ce este românesc este terfelit de oricine? Cum putem suporta să ne conducă oameni care calcă valorile neamului în picioare?
Eu am plecat fizic din Romania, dar sufletul meu este inca acolo, eu mai simt romanește!

Voi care ati rămas mai aveți suflet românesc?

Dacă eu nu las străinii să vorbeasca România de răul la ei acasă, cu atat mai mult nu-i lăsați nici voi sa o facă la noi acasă!

Iertați-mă pentru duritatea mesajului dar văd tot timpul valori romanești călcate in picioare și o lipsă acută de reacție din partea românilor! Vorbim de toate nimicurile pe net dar faptul ca dispărem ca neam ne lasă rece!

Oamenii aștia de care iși bat joc, sunt neamurile noastre, strămoșii nostrii, sânge din sângele nostru, suntem….NOI!

5 comments

 1. Ioan Sperling sti bine cat te respect , TOCMAI FIINDCA AI AVUT TARIA SA PLECI DRACULUI DIN TARA ASTA insa , dupa cum bine sti : Bun îi vinul, nu-i ca apa, nici friptura nu-i ca ceapa.
  Una-i una, alta-i alta. !!! 1] Nu noua ne sant dictate pretentiile alora de la Institutul Elie Wiesel ci politicienilor ce ajung INEXPLICAIL CUM , sa conduca destinele noastre INDIFERENT de tara . Daca-mi spui ca , ai fost extrem d e multumit de cum a gestionat Guvernul lui frau Merkel si actuala pandemie dar mai ales INUNDATIILE , taman d e la Wasinghton…2] Daca nu vom vorbi despre raul de la noi , cum dracu sa afle si altii de asta , sa afle si alti necajitzi ca , oricat d e rau ar fi la ei… tot este mai bine decat la noi !?? 3] Aici ai dreptate 100% exceptand finalul : ” Oamenii aștia de care iși bat joc, sunt neamurile noastre, strămoșii nostrii, sânge din sângele nostru, suntem….NOI! ” NU suntem NOI ci doar…EI !!! 4] ” Plecând din tară am fost și mai sunt considerat „trădător„, după principiul „n-a mâncat salamul (cu soia) democrației originale, cu noi”! Te inseli amarnic …esti in erroare pur si simplu : erau ” acuzati ” ca n-au mancat salam cu soia , cei ” plecati ” , FUGITI inainte de 1989 . Dupa 1990 ” s-a bagat ” salam original deci , cine te acuza ma rog ? 5 ] ” Când am plecat eu din România, românii mai aveau dragoste de țara lor, de istoria lor, de eroii lor!” Ei vezi , intre timp romanii au constatat ca , nici dragostea de tara sau de istoria lor si fireste dragostea si respectul fatza d e eroii lor , deci NICI MACAR PATRIOTISMUL la acre faci matale referire , nu le platesc cheltuielile pentru traiul zilnic , nici nu-i ajuta s a fie tratati macar in spitale ca niste oameni si nu ca niste cobai , asta in conditiile in care au fost obligati o viata sa plateasca asigurari d e sanatate si s a construiasca cu banii lor spitale sau sa scolarizeze medici . Intrebare nea Ioane : in Germania oamenii mor de dorul lui Adolf Hitler , omul , KANCELARUL care a facut Germania asa cum este azi , PUTERNICA ? P.S. Ti-am mai spus si la Saccsiv pe blog : ar fi trebuit sa intru pe blogul dumitale la…un stol de ” vrabiutze ” ceva , insa chiar imi pare ca-i mai bine asa . ” De la dumneata citire : ” Și nu îmi place să discut,
  nesfârșit despre nimicuri,
  timpul meu, că nu am mult,
  să îl pierd, vorbind de fleacuri!

  Felul meu, lumii nu place
  chiar de loc, la modul-n care,
  nu știu totuși cum se face,
  că îmi aduce … trafic mare! ” Nu-i rea deloc insa…” trafic ” , despre c e fel d e ” trafic ” vorbesti ??? Fi serios omule , revino cu picioarele pe Pamant nea Ioane !!!

 2. Rog colectivul redactional sa trimeata postarea mea catre blogul lui Ioan Sperling . Eu nu ma pricep sa fac asta si ca sa stau sa-i repet tot ce-am scris aici ca urmare a postarii domniei sale … Va multumesc pentru ajutor .

  • : … -Poate că nu este rău intenționat, iar modul în care i-și arată nemulțumirea, sau trăirile, nu ar trebui să ne supere prea tare, …ontext în care Eu zic că: -„Este bine să fim totuși toleranți cu cei care simt Românește”, (așa cum a afirmat), chiar dacă exprimarea este mai mult sau mai puțin „delicată”.

   =Cu stimă. -„Mesia”: _ *Salutări Pacifiste*, potrivit „Celei mai mari porunci din Lege / Legea Facerii Omului / Legea Evoluției” (vezi) _ Matei 22/36-40.

 3. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Circulă de o bucată de vreme pe net informații de genul “evreii au fost și rămân cei mai deștepți din lume”. Românii necitiți pun botul la astfel de articole și, coroborate cu informații furnizate de taica popa care predică de la amvon, ca idiotul, că evreii sunt “poporul ales al lui Dumnezeu”, completează teoria rasistă a supremației evreilor asupra lumii. Teorie susținută de rabinii evrei.
  Acesta este rasism în formă pură. Atacul la dr. Nicolae Paulescu este un atac la ființa națională a neamului Românesc. De aceea trebuie condamantă poziția de moluscă a președintelui Academiei Române!
  Românii, spălați pe creier de Biserica Ortodoxă Română, decât să se confrunte argumentat cu vrăjmașii Neamului Românesc, preferă să-și amintească brusc că sunt ortodocși necombativi. Ioan Aurel Pop tocmai a întors obrazul ca să mai primească un scuipat. Îi reamintim acestui vremelnic prin jilțurile pufoase de academician că nu are dreptul să întoarcă obrazul decât în nume propriu. El nu deține dreptul moral de reprezentare a Neamului românilor!

  • @Vasilica Militaru Nea Vasile , nu stiu daca doar pe NET insa , faptul ca unii dintre oamenii cei mai daruiti de catre Dumnezeu cu…cam d e toate , au fost si inca sunt evreii . Muzicieni , poeti , scriitori , actori , compozitori , OAMENI DE AFACERI si mai ales startegi militari . Pe mine ma deranjeaza doar faptul ca , se folosesc de bunavointa Creeatorului pentru a distruge cam totul in calea lor iar faptul ca , la peste 70 de ani de la WWII inca o tin gaia matzu cu Holocaustul si antisemitismul , ma indreptatzeste sa cred ca , pana la urma chiar si acel Dumnezeu care spusese despre ei ca-s ” poporul ales ” { ATUNCI , AZI MA CAM INDOIESC C-AR MAI FACE ACEEASI AFIRMATIE } , pana si ACEL DUMNEZEU se va satura de ei si le va spune : PLECATI DE LA MINE !!! Doamne , ajuta-ne sa nu fie prea tarziu pentru noi…astialaltii !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.