Home / Internațional / Lukașenko sau tirania Bancară?

Lukașenko sau tirania Bancară?

Radu T.
Incorect Politic
August 17. 2020

Lukașenko sau tirania Bancară?

Lukașenko sau tirania Bancară

Încă nu s-au încheiat aplicațiile din Belarus, dar Lukașenko pare să supraviețuiască furtunii.

De la alegerile prezidențiale din 9 august 2020, Belarusul a cunoscut un val de proteste mai mult sau mai puțin justificabile. Protestatarii spun că alegerile au fost trucate, fără să aducă dovezi, la fel cum stângiștii l-au acuzat pe Trump în 2016. Protestele sunt prezentate lumii prin lupa mașinii globale de știri false, mass-media. Zeci de canale mass-media din Vest, tratând despre subiectul organizării electorale din Belarus și reprimarea protestelor care, merită amintit, nu respectă rezultatul alegerilor democratice. Se pare că, în mod neașteptat, poporul din Belarus nu a votat cum a dorit U.E., Banca și brațul armat, Antifa-Lgbtq.

Dar represiunea din Belarus nu este un subiect fierbinte la fața locului. Mulțimea contestatară nu este mare, pentru că Belarușii sunt niște oameni foarte civili, sănătoși, au o țară superbă și înțeleg să o gestioneze după regulile lor. În ciuda provocatorilor și revoluționarilor antrenați și subvenționați de Soros and Co., au fost puține accidente, cu mult mai puțin decât confruntarea dintre Vestele galbene și dictatura financiară din Franța, despre care media internaționale a preferat să nu comenteze, în ciuda zecilor de răniți grav, rămași fără ochi, fără mâini, handicapați pe viață și ireversibil mutilați social, sufletește și fizic. Când represiunea e de partea Băncii, din partea Băncii, totul se justifică în cheie democratică.

Un protestatar “internațional” a încercat să arunce o grenadă în rândurile poliției, grenada i-a explodat în mână și a murit din cauza rănilor. Un terorist antifa în minus. Acest incident este deja prezentat de mass-media occidentale drept „omor în masă” și chiar „genocid”.

Ambasadorii U.E., niște oameni periculoși pentru orice stat demn de acest nume, au venit repede să depună flori la locul martiriului terorist. Acest ultim erou mediatic a devenit noul George Floyd, o comparație relevantă, întrucât ghinionistul artiler de duminică, a avut și un bogat cazier judiciar. De ce nu #Belarus Lives Matter… Poate chiar ar trebui să vorbim despre „diversitate culturală oprimată” sau „nerespectarea regulilor de utilizare” a unei grenade din lipsă de perspectivă democratică?

Cedez drepturile de autor oricărui cont Facebook administrat de forțele democratice antipopulare din România.

Președinții Poloniei și Lituaniei s-au oferit să medieze situația, implicând ca Lukașenko să demisioneze. Atunci să demisioneze și președintele Poloniei, doar a câștigat la mustață, sau la floc, lăsând o maree umană de democrați lgbtiști fără perspective democratice să transmită HIV pe cale anală milioanelor de copii vinovați de normalitate.

Această ofertă nu pare foarte tentantă.

În 2014, președintele Ucrainei de atunci a acceptat oferta de mediere a U.E. și în câteva zile a fost obligat să fugă în Rusia să scape cu viață. Democrația U.E. sau moartea!, sau cum spunea Rousseau: „Dacă nu vă place libertatea, o să vă obligăm s-o îndrăgiți!”- adică gulag, tabere de concentrare, Pitești. Azi, cel puțin în U.E., se numește: „Educație Națională”.

Lukașenko are un calibru diferit; polițiștii săi au reușit să înlăture protestele, care oricum nu au fost atât de puternice. Este încă prea devreme pentru a paria dacă această lovitură de stat va eșua sau va câștiga.

Dar care este cauza protestelor, dincolo de plângeri precum că viața nu este dreaptă? Cine finanțează și organizează aceste evenimente de destabilizare? Cine #rezistă peste tot în lume la interesul național și popular? Antisemiții, creștinii, naționaliștii, patrioții?…

Mireasa Belarus are o mulțime de pretendenți. Inamicii Rusiei din NATO vor să-și mute tancurile în raza de tragere din Smolensk; Polonia vrea să-și recapete fosta dependentă (Belarus a fost supusă polonezilor sute de ani); Rusia vrea să înghită Belarus, dar se pare că Papa Lukașenko este prea dur pentru fălcile tuturor.

Un pericol suplimentar pentru suveranitatea din Bielorusia este entitatea opacă și tentaculară care a organizat super-acțiunea mondială Covid-19 și a reținut miliarde de oameni în arest la domiciliu.

Lukașenko este singurul erou din lumea civilizată care a respins toate ordinele globale de întemnițare; Belarusul a rămas calm și liber pe fondul isteriei globale. Belarușii au putut să aplaude meciurile de fotbal în timp ce restul lumii s-a retras și s-a refugiat de frica dictaturii decretată de Bill Gates prin OMS, firmă în care este acționarul ultra majoritar, fără să mai vorbim de „institutele științifice” pe care le stropește cu milioanele sale alături de alți mari filantropi, industria Big-Pharma.

 

Bisericile nu s-au închis în Belarus

Lukașenko sau tirania Bancară?

De Paști, bisericile din Belarus au rămas deschise și s-a putut desfășura Liturghia ortodoxă, așa cum cere Tradiția. Pe 9 mai, Ziua Victoriei în Europa, Belarușii și-au desfășurat parada cu mândrie, asta în timp ce Putin, cu ochii de oțel și maxilarele încleștate, a fost nevoit să amâne evenimentul.

Bineînțeles, o astfel de neascultare față de regimul global trebuia pedepsită, un rapel era necesar.

Ca și Fidel Castro înaintea lui, Papa Lukașenko și-a condus țara de generații întregi. El a fost reales la fiecare cinci ani din 1994, când el, cel mai tânăr politician din Europa, a învins primul ministru de atunci. Nici astăzi, la 65 de ani, statura lui de mare om de stat nu este eclipsată.

Rezultatele sale din Minsk, au depășit 60%, în timp ce principalul său concurent a obținut doar 15%, iar pe plan național a obținut aproximativ 80% din voturi, un rezultat absolut impresionant, cu care nici un politruc democrat din Vest nu cochetează. Prea impresionant, spun dușmanii săi. În orice caz, nu există nici o îndoială că a câștigat majoritatea voturilor compatrioților săi, care au arătat că își iubesc liderul, au încredere în el și își conștientizează datoria față de țara iubită.

Belarusul este un stat monoetnic, cu o foarte mică diversitate; nu există partide politice puternice, nici mass-media (străine și independente de națiunile pe care le ocupă prin minciună), nici oligarhi, nici super bogați.

Este încă foarte sovietic, cert, dar într-o versiune foarte elaborată, curată, modernă, morală, echitabilă și bine actualizată. O altă diferență: nici o politică de partid. În timp ce sovieticii au fost întotdeauna conduși de Partidul Comunist oficial, Lukașenko nu are niciun partid în spate. Nu-i plac partidele pentru că separă oamenii, fragmentează, deschide ușa intermediarilor, paraziților și are mare dreptate! El vrea ca oamenii să fie uniți pentru interesul național și popular, iar acest lucru funcționează fiindcă fiecare primește ceea ce merită. Nu există un partid major de opoziție, nu există partide de pescuit fraieri și nici partide de vânătoare a patrioților, a iubitorilor de țară, a fidelilor față de tradiție. Opoziția, cum bine spune AGL [Alexander Gregoryvich Lukașenko], pretinde: „Du-te, ai guvernat prea mult timp, am avut destule de la tine, vrem și noi”.

Un cetățean sănătos nu va vota niciodată persoanele care nu au alte obiective politic decât pofta de putere, cu excepția unor țări bolnave precum România, dar asta e altceva. A fi sătul de un președinte nu este un argument socio-politic viabil, mai ales când ești mulțumit de țara și statutul tău în familia națională.

După primul scrutin, „alegerile rigide” au devenit strigătul de luptă al opoziției. La fel ca Clinton-ienii, care nu credeau că cineva ar vota pentru Trump, opoziția din Belarus nu și-a putut imagina de ce oamenii ar vota o fosilă de 65 de ani. Într-adevăr, astfel de solicitări sunt elementele de bază ale politicii moderne din Occident, iar în lume, există cu greu o țară în care rezultatele alegerilor care nu convin Băncii să nu fie contestate. Se afirmă întotdeauna că rezultatele au fost falsificate, că poporul a fost indus în eroare, că președintele ales nu a meritat să fie ales, că rasiștii au votat pentru el sau că Rusia a dat peste cap alegerile.

Ultima victorie a lui AGL a fost recunoscută oficial de țările din întreaga lume. El a fost felicitat de președinții Chinei, Rusiei, Turciei, precum și de Patriarhul Moscovei, Kiril (Biserica din Belarus este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse). Opoziția încearcă să stârnească interesul pentru schimbarea regimului urmărind manualele lui Gene Sharp: transformând mini protestele organizate de afară în atacuri la poliție, apoi cu fete îmbrăcate în alb care înmânează flori și pozează cu aceleași polițiști batjocoriți.

Este morcovul și bățul. Punctul și contrapunctul. Teza și antiteza. Luptătorul pentru libertate și martirul. Această tehnică a funcționat cu succes în multe țări și va fi probabil implementată în noiembrie și în Statele Unite. Belarusul ne arată în ce constă „imixțiunea străină în alegeri”.

Plasăm câteva anunțuri pe Facebook. Sute de tineri sunt instruiți în artele întunecate ale războiului urban: rețeta pentru utilizarea cocktail-urilor Molotov, jaful mașinilor, infiltrarea transfrontalieră, contrabandă cu arme, recrutarea și plata mercenarilor, cum să gestionați un centru de criză de 24 de ore din străinătate, unde și cum să ataci poliția, cum să pregătești și să conduci o revoluție de culoare – cam așa influențează interferențele străine alegerile din Belarus.

Ce vor protestatarii dincolo de eliminarea lui AGL? Se pare că au o agendă: vor să faciliteze angajarea și concedierea lucrătorilor, să încheie legislația privind protecția sindicală și drepturile muncii și reglementarea prețurilor. Acestea sunt ideile neoliberale obișnuite, dar aici este cea mai importantă: Ei intenționează să privatizeze și să vândă activele țării. Doar aici, aici se prăbușește frontul lor unificat: opoziția pro-occidentală vrea să vândă Belarus investitorilor occidentali, în timp ce opoziția pro-rusă vrea să o vândă oligarhilor ruși. Aceste active sunt apetisante și abundente, deoarece 80% din industrie și agricultură rămân în domeniul public, bunul Poporului, mai mult decât în orice alt stat european.

Belarus este ultima rămășiță de aur a Uniunii Sovietice, ultima republică socialistă și naționalistă funcțională din Europa… Ați priceput problema, nu-i așa?

URSS a fost fondată pe proprietatea statului asupra mijloacelor de producție, adică fabricilor, cercetării, industriei și agriculturii. În Federația Rusă, aceste active naționale au fost privatizate de Boris Elțin și date către câțiva oligarhi jidani. Nu este cazul în Belarus. Industria lor este încă un bun național; fermele lor aparțin în continuare unor cooperative agricole locale și nu unor „ferme” transnaționale. În Belarus se mănâncă bine, local, sănătos și la un preț național și socialist, nu unul politic corect.

Belarusul este încă destul de bogat; industria sa a fost modernizată, la fel și agricultura și distribuția. Acestea produc și exportă o mulțime de lucruri, în special în Rusia vecină și în China. Europa are puțin interes pentru camioanele și mezelurile din Belarus, pentru că au camioanele lor și cârnații lor din plastic spre vânzare, dar Rusia le cumpără pentru că le preferă și știu că sunt de valoare. Produsele lactate din Belarus, mobilierul și confecțiile continuă să fie foarte populare în Rusia.

Belarusul a moștenit două rafinării uriașe, una în Mozyr și cealaltă în Novopolotsk, capabile să transforme petrolul și gazul în produse finite spre utilizare. Rusia produce petrol și gaz brut, Belarus rafinează totul; ei ar trebui să poată câștiga profituri bune lucrând împreună. Dar oligarhii ruși din spatele Gazprom nu sunt mulțumiți de cota lor obișnuită, așa că au creat o companie intermediară cu sediul în Lituania; compania „cumpără” gazul rusesc și apoi îl „vinde” în Belarus. Plățile din Belarus sunt redirecționate în străinătate către conturile bancare ale oligarhilor. În cele din urmă, o parte a acesteia ajunge la statul rus, dar multe plăți se rătăcesc.

Gazprom a continuat să crească prețul petrolului livrat rafinăriilor din Belarus, drept răspuns Belarus a optat pentru rafinarea petrolului norvegian și saudit: a fost mai ieftin decât petrolul rusesc. Acum rafinează petrol american. De atunci, Belarusul a decis să taie finanțarea intermediarului Gazprom, iar poliția din Belarus investighează delapidarea fondurilor statului rus în conturi off-shore. Oligarhii ruși sunt foarte nemulțumiți de toate acestea, iar acum finanțează și ei protestele din Belarus și duc o campanie puternică împotriva lui AGL în mass-media și pe rețelele de socializare rusești.

Președintele Putin are un alt joc în minte. El ar dori să vadă Belarusul să se alăture Rusiei ca o republică constituentă. Nu este deosebit de încântat de AGL (care a rezistat isteriei Covid-19 chiar mai bine decât el), dar nici nu dorește să fie îngenunchiat de oligarhii săi.

Acesta este motivul pentru care și-a exprimat susținerea la alegeri și a felicitat AGL pentru victoria sa. Dar mass-media rusească continuă să joace împotriva lui Lukașenko, dovadă că Putin nu este un dictator.

Toți oligarhii, atât în Est, cât și în Vest, ar dori să distrugă ultimul vestigiu al URSS și să elimine orice posibilitate de a scoate lecții utile din acest model, un fel de Elveția socialistă. Aceasta este ceea ce rezultă din alegeri și încercarea de schimbare a regimului. Succesul lui AGL și a Belarusului îi enervează pe toți. Dacă credeți că socialismul nu este o strategie economică de succes, gândiți-vă la Belarus și gândiți-vă de două ori.

O perioadă, cel puțin până în 2015, economia din Belarus a fost cea mai rapidă creștere din Europa. PIB-ul său crește cu 10% pe an. După prăbușirea teribilă din 1991, Belarus a fost prima care a revenit (în 2002), în timp ce Rusia a rămas în urmă până în 2006. Nu uitați faptele, distrugerea totală și inutilă a URSS a dus la o redresare economică completă în 16 ani pentru Rusia parțial privatizată. Belarus, deținută de stat, a revenit în 12 ani. Ucraina, privatizată în totalitate, nu a reușit niciodată să se recupereze, chiar și astăzi, economia Ucrainei este de 65% din ceea ce a fost în ultimul an sovietic, în 1990. Despre România nu cred că mai este necesar să vorbim, economie proprie, zero barat, nici propriile resurse exportate nu sunt economie proprie!

Bielorusia bătrână și încăpățânată s-a descurcat destul de bine sub AGL. Salariile au crescut mai repede decât productivitatea muncii (spre deosebire de Statele Unite sau U.E. unde productivitatea muncii a crescut în timp ce salariile au stagnat. Practic nu a existat (și nu este) șomaj în Belarus.

După 2015, Belarusul a stagnat, ceea ce a fost strâns legat de stagnarea economiei ruse, dar totuși s-au descurcat foarte bine, maximizând potențialul economiei naționale față de țesutul intern de servicii și producție.

Unul dintre secretele succesului din Belarus este faptul că practic nu există corupție. Mulți oameni de afaceri ruși au spus că este aproape imposibil să mituiască un oficial din Belarus (spre deosebire de Rusia, unde funcționarii sunt corupți legendari). KGB-ul din Belarus (au păstrat numele mărcii) este întotdeauna vigilent, luptând mereu împotriva corupției. Belarusul are un sistem bancar transparent, iar sprijinul cetățenilor obișnuiți pentru etica anticorupție, patriotismul concretizat în acțiune civică, face ca un oficial să fie foarte reticent să ia mită.

Ca stat post-sovietic, Belarus este destul de strict. Dacă țara este atât de curată, se datorează faptului că AGL patrulează personal pe străzi. Dacă găsește gunoi, delăsare, lipsă de gospodărire, îl sună pe primarul local și îl obligă să intervină imediat. El are mai mult decât o notă de Lee Kuan Yew, legendarul prim-ministru al Singapore din 1959 până în 1990, și poate că AGL va dura atât cât a făcut-o LKY (31 de ani!), fiind de 26 de ani în serviciul țării, uneori cu coasa în mână pe întinderile agricole.

O altă marcă de rigoare este impozitul special pe care șomerii sunt obligați să îl plătească către stat. Este moștenitorul impozitului sovietic pe paraziți. O persoană care nu lucrează, nu vrea să participe la interesul național, poate fi chiar judecată și condamnată. Socialismul din Belarus nu este un refugiu pentru vânătorii de alocații.

Impozitul mediu în Belarus este de 30%, cu excepția cazului în care unul funcționează de la distanță în industria IT. Bielorusia cu calculatoare, Belarus are 75.000 de consultanți IT, ingineri și tehnicieni care lucrează pentru companii situate în UE, Rusia și SUA. Dacă salariul mediu în Belarus este de aproximativ 530 de dolari pe lună, bani cu care se trăiește foarte decent. Un cuplu care câștigă peste 1000 de dolari pe lună, pune în medie 40% din venituri deoparte, ceea ce explică unul din cele mai crescute rate de proprietari din lume, în jur de 83%, iar gradul de îndatorare este cel mai scăzut din Europa.

Statele Unite vor să-l aducă pe Lukașenko de partea lor, AGL este gata să joace jocul, iar acum procesează petrol american în rafinăriile sale. AGL vrea să fie prieten cu toată lumea, iar noul prieten apropiat este China. În Belarus, cei de la putere spun că țara lor va deveni o bază de încredere a Chinei în Europa. Bielorusia este foarte, foarte aproape de Rusia, dacă presiunea asupra lui AGL continuă să crească, este posibil să fie nevoit să decidă să treacă peste gard și să se alăture Rusiei. Statele Unite știu acest lucru și încearcă să nu-l împingă prea tare, dar rușii sunt suficient de deștepți pentru a încuraja protestele tocmai în acest scop…

 

Lukașenko urmează să-și liberalizeze statul?

Lukașenko sau tirania Bancară?

Este posibil acest lucru, fără a renunța la toate câștigurile sociale atât de greu câștigate? Nu sunt atât de sigur. Atâta timp cât puterile imperialiste participă la comerț, probabil nu va exista nici o modalitate de a crea un stat socialist liberal. Aceasta a fost și concluzia lui Vladimir Lenin: el a scris că etapa liberală va fi atinsă atunci când nu vor mai fi prădători în așteptare. Și nu a pierdut timpul pentru a zdrobi revolta de la Kronstadt.

Muncitorii din Belarus trebuie să înțeleagă ce se va întâmpla cu ei dacă rebelii vor câștiga. Industriile lor vor fi vândute pe trei parale și demontate astfel încât să nu poată concura cu vânzătorii preferați ai globaliștilor, așa cum s-a întâmplat deja în Rusia, Polonia și Letonia. Exemplul cumplit al Ucrainei ar trebui să-i țină departe de revoltă. Dar va fi suficient? România colonie ar putea să le fie un exemplu de ocolit, unul foarte serios.

Este posibil ca aceste diferențe să fie rezolvate cu forța, dacă protestatarii nu acceptă votul democratic? Dacă neoliberalii acceptă doar forța, atunci trebuie folosită forța. S-ar putea ca forța folosită să fie nevoită să decidă dacă socialismul belarus va supraviețui sau nu. La urma urmei, Revoluțiile de culoare nu sunt sortite să aibă succese după succese – au eșuat în multe țări, o să mai eșueze.

În cazul unei lovituri de stat pro-occidentale, Rusia poate să intervină, așa cum permite tratatul CSTO. Dar Rusia nu este în favoarea național socialismului, fie la Minsk, fie în altă parte. Rusia preferă economia național liberală orientată, adică după terminologia liberalilor, economia iliberală. Rămâne de văzut.

În ceea ce mă privește, o inimă de român ortodox bate pentru frații noștri din Belarus, pentru libertatea, demnitatea și biruința acestui mare popor socialist și tradiționalist. Să-i țină Dumnezeu, merită.

Doamne ajută, fraților!

Redacția național socialistă, pentru Incorect Politic, tradus de Radu T., elev în clasa a IX.

10 comments

 1. Cum ramane cu celelalte simboluri ale Belarusului?Ma refer la steagul folosit de opozitie care a fost steagul belarusului inainte ca sovietici sa incalce pacea de la Brest-Litovsk si inca este simbol al belarusului,sau cu simbolul Pahonia pe care Lukasenko le-a schimbat cu cele sovietice dupa referendumul din 1995 care a fost considerat ilegitim de opozitie,si pe langa asta alegerile au fost falsificate,sunt poze pe net cu voturi arse,Mi-e mi se pare sincer ca Lukashenko nu a invatat nimic de la Yanukovici si Ceausescu si refuza sa vada realitatea,app biserica din belarus I-au ajutat pe cei care au fost eliberati din inchisori cu alimente si provizii si au propus negocieri cu guvernul,comparatia opozitiei din belarus cu opozitia lui trump e una de cacat,in primul rand Trump nu a castigat alegerile cu 80% ca Luka,iar sistemul electoral e diferit,nu-i ca ala din america unde presedintii castiga voturile statelor,adica al colegiului electoral,motiv pt care Clinton a pierdut

  Aici o sa pun cateva link-uri cu niste lucruri interesante:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Pahonia#/media/File:Coat_of_arms_of_Belarus_(1991–1995).svg-Stema Belarusului inainte de a fi schimbata de Lukashenko
  https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Belarus#/media/File:Flag_of_Belarus_(1918,_1991–1995).svg Steagul Belarusului care a fost folosit de Catre Republica Populara Belarus 1918-1921 Si al Republicii Belarus 1991-1995

  https://www.reddit.com/r/belarus/comments/ia45hd/discovered_charred_ballots_from_the_election_a/ – o poza cu niste voturi arse de catre comisia electorala (”da ce ma frate,liberalii astia inventeaza chestii ca frauda politica,pfff,mit urban frauda,nu exista”)

  https://www.reddit.com/r/belarus/comments/i94dh3/horrifying_injuries_protesters_sustained_in/-poze cu protestatari batuti

  https://www.reddit.com/r/belarus/comments/ibav8l/after_being_booed_at_with_leave_during_the/ -Lukashenko huiduiti de muncitorii fabricii MZKT,fabrica care produce Vehicule Militare si off-road
  https://www.reddit.com/r/belarus/comments/ibcg0o/worker_tells_lukashenko_to_shoot_himself_mr/ -Lukasenko se ia de un muncitor care il filmeaza in still taranesc

  https://en.wikipedia.org/wiki/Coordination_Council_(Belarus) – Guvernul Provizoriu format de Sviatlana Tsikhanouskaya Si Recunoscut de UE,

  Tot Scopul Protestului Este Inlaturarea lui Lukasenko de la Putere,eliberarea prizonierilori politici si a organizarii de alegeri noi,

  Ma rog,Am o intrebare,ar fi mai bine ca Lukasenko sa ramana la putere,un tip care si-a batut pula si inca o face de poporul belarus,prin faptul ca a reprimat opozantii politici si fraiereste oamenii cu teorii ale conspiratiei,care a schimbat Simbolurile tarii cu unele Socialiste(si mai zici ca UE e Socialisti,pfff)sau care pt jumatate din timpul pe care l-a petrecul la carmele tarii sa se integreze in uniunea statala Belarus-Rusia ,facand Rusa o limba oficiala scuipand pe fata celor care au vrut cu sa salveze limba Belarusa,dupa care incearca sa fie mai ”nationalist” doar pentru a recastiga suportul oamenilor?

  Nu sunt acel stereotip globasit (care vrea studii de genuri,care vrea elimiarea granitelor,care suporta 100% UE,care uraste oamenii albi,care suporta miscarea BLM,sau zice ca e o crima sa omori un porc pt o farfurie de sarmale) Ma rog,Ce vreau sa spun e ca articolul e exagerat,Belarusul merita mai mult decat un luka batran si paranoic,iar articolul asta nu e cu nimic diferit de cele de pe vice,aceleas mod de exagerare doar ca punctul de vedere e schimbat,iar asta e tot un fel de sjw-ism doar ca suporta asa zisul ”conservatorism” fortat si bagat pe gat ca agenda sjw care pana la urma e o fatada foloista de toti autocratii de la putere de ai apara de un inamic inexistent

  • Pari a fi un stereotip reddit. Faptul ca v-a activat acest articol inseamna ca e important, trebuie distribuit!

  • Folosesti acelasi limbaj ca presa mainstream si dai surse de pe reddit, pe bune? Faptul ca poti comenta pe site e dovada unei generozitati prea largi din partea redactiei. Nu sunt in masura sa dictez politica redactiei, dar nu cred ca ar trebui luate in serios parerea hipsterilor si a celor care se vor “neutri politic” stiind bine ca nu exista asa ceva. Ce face omu e concern trolling, e o tehnica de shill.

 2. LOL, mai nou elogiem și sistemul sovietic? :)) Și pe jidanul Lenin? Ați luat-o razna de tot… “Belarus este ultima rămășiță de aur a Uniunii Sovietice, ultima republică socialistă și naționalistă funcțională din Europa… Ați priceput problema, nu-i așa?”
  ” Vladimir Lenin: […]nu a pierdut timpul pentru a zdrobi revolta de la Kronstadt.”

  • La ce te astepti frate,un articol scris dintr-o singur punct de vedere,vesnicul imperialism marxism leninism al sexului anal UE vs Marii Conducatori supra puternici bazati conservatori,o prostie sincer,Protestele astea nu sunt nici Pro-UE nici pro russia sau anti russia,sunt doar impotriva lui Luka,dar ce sa ma astept de la Radu,i-am scris un comment mai devreme pe care inca nu il vad aici si la care nu mi s-a raspuns,oricum au fost dovezi de frauda,un punct peste foaia cu canditati ca votul sa fie declarat invalid,ce mai,a da umplerea cutiilor cu voturi false,uite aici niste dovezi despre ce vorbesc ca sa nu spui ca fac propaganda globalista sau ca va fac intr-ul fel ca mna,daca spui ceva bine indiferent de ue sau rusian nu inseamna ca esti neaparat cu ei:

   https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1292395572595392517

   https://i.redd.it/wcfvlslyr4h51.jpg

   in plus toate voturile din diaspora au fost numarate:

   https://www.reddit.com/r/belarus/comments/i7payl/stacks_of_ballots_in_a_less_government_loyal_poll/

   https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JGcsL3cKMRHOwI7F44Ywkt6SU1lqSYTv3TAWMXAR0Qs/edit?fbclid=IwAR1vvGjDtHfZqZTdNdJwQSCjfXtjhenMgawxkuxAB4w5dC7cRcalYS0Jm5Q#gid=1471338987-aici sunt toate rezultatele adevarate

   BTW,Imi astept aprobare pt commentariu si un raspuns bine structurat pt ce am scris mai devreme in legatura cu articolul asta,si Radule,ai multe de invatat,muuulte de invatat bai baiatule

   Zyvie Belarus!!!!

   Astept un Raspuns de la Seful Redactiei Incorect Politic

   • Spui prostii “la foc automat”.
    Nu meriti sa primesti raspuns de la Redactie – zi mersi ca te lasa sa ne arati ce tampenii iliterate poate debita un agitat marxisto-cultural care nici nu isi da seama ca e marxist…

   • Acest site nu a pretins vreodată că este neutru. Nu există așa ceva nicăieri.
    Fiecare autor ale “bias-urile” sale. Publicăm mulți autori, nu întotdeauna fiind 100% de acord cu ei, dar găsind ceva valoros în ceea ce spun.
    Acest site este ce pricepe fiecare în funcție de nivelul de înțelegere la care a ajuns.
    Acest site nu este un partid politic, nu îsi asumă doctrina dreptei sau a stângii.
    Personal, cred că e mai bine cu Lukashenko decât cu ceva progresist. Mai bine un socialist bătrân decât un tânăr neomarxist. Se poate mai bine de atât? Cu siguranță, însă discuțiile despre legitimitatea alegerilor sunt puerile, democrația reprezentativă este o iluzie din care vom ieși la un moment dat.

  • Nationala si socialista.
   Indepartare de marxism – daca citesti articolul cu atentie si in intregime vei intelege mai bine.
   Munca – datorie fata de popor.
   Politica financiar bancara si cea a preturilor – in favoarea cetateanului.
   Sanctionarea dura a hotilor.
   Activitatea de partid – dezbinare sociala.

   Incerci sa conturezi realitatea sanatoasa pe care a influentat-o in viata Belarus-ului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *