Home / Educativ / Laureat al Premiului Nobel – Pentru un trai mai bun România ar trebui să iasă din U.E.

Laureat al Premiului Nobel – Pentru un trai mai bun România ar trebui să iasă din U.E.

Incorect Politic
Februarie 3, 2020

James Mirrlees

Via IonCoja:

Laureat al premiului Nobel: „România ar trebui să iasă din UE ca să aibă un trai mai bun”

Sir James Mirrlees, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, sustine ca Romania este intr-o incurcatura destul de mare si singura salvare este sa iasa din Uniunea Europeana.

Economistul a mai spus, intr-un interviu pentru Calea europeana, ca „radacinile sunt clatinate”, iar masurile impuse de Germania reflecta dorinta de reducere a cheltuielilor fiscale, fara a avea in vedere probleme precum somajul.

„Radacinile voastre sunt clatinate, iar acestea nu se pot repara, nu poti repara sursa de putere. Aceste conditii impuse de Germania reflecta dorinta de reducere a cheltuielilor fiscale ale tarilor si de reducere cat mai mult posibil a sanselor de default, fara sa isi faca griji de alte probleme, precum somajul.

Oamenii nu vad cu ochi buni rezultatele si vad ca acum este mai rau decat era inainte. Ceva trebuie facut, insa nu acum”, a avertizat Sir James Mirrlees.

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie are ca solutie o masura radicala: „Te poti gandi cum sa schimbi lucrurile, dar e greu sa oferi un sfat, sunteti intr-o incurcatura destul de serioasa. Raspunsul radical ar fi iesirea din UE”.

„Cred ca este solutia care ar reduce socul cel mai bine.(…) Asa ca acesta este varianta mai buna de ajustare a costului fortei de munca. Se va devaloriza mai mult decat prin taierile date de Guvern, iar asa nu mai trebuie taiate salariile pentru functionarii publici. Asa sunteti si capabili sa va extindeti si sa cresteti ocuparea fortei de munca. Dar imi este greu sa ma gandesc la alte solutii cat timp sunteti in ‘jacheta stramta’ a sistemului euro”, a incheiat Sir James Mirrlees.

One comment

 1. EU va crapa oricum, euro va plesni oricum !
  AMBELE SUNT STRUCTURI ARTIFICIALE, ANTINATURALE DECI, NASCUTE MOARTE DECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NU UITATI ! NASCUTE MOARTE !
  O spun universitarii Germaniei , de factura cea mai inalta si mai cinstita, precum finantistul universitar Wilhelm Hankel si juristul cel mai extraordinar al Germaniei, care a dat in judecata Maastrichtul si Lisabona, prof specialist in drept international la univ Nurnberg/Erlangen, pe nume Karl Albrecht Schachtschneider care zice :

  ” NU EXISTA SI NU VA EXISTA NICIODATA “UN SINGUR POPOR EUROPEAN” !

  “ESTE CONTRA NATURII CE VOR AUTOPLASATII ASTIA TIRANICI DE LA VARFUL EUROPEI PE CARE NU I-A VOTAT NIMENI!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *