Home / Actualitate / Internetul, Următoarea Țintă a Cenzurii

Internetul, Următoarea Țintă a Cenzurii

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 8, 2018

Internetul, Următoarea Țintă a Cenzurii

Un caz flagrant de încălcare a libertății de exprimare.

Website-ul timesnewroman a fost amendat de organizația teroristă CNCD după ce a scris o satiră la adresa prostituatelor politice din PSD.

Vreau să clarific faptul că nu îmi place timesnewroman.

Nu o să comentez conținutul articolelor lor, dar este imperios necesar să sărim cât mai mulți în apărarea lor.

De ce?

Pentru că putea fi oricare site sau blog ce nu convine regimului și pentru că nu va fi ultimul care este pedepsit pentru opinii incomode.

Dacă nu vorbești când cel de lângă tine e redus la tăcere, nu va mai fi cine să vorbească atunci când îți vine rândul.

Naționaliști:

Pe data de 4 aprilie Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) înregistra o sesizare semnată de cinci cetăţence: Tănase Irina Alexandra, Firea Gabriela, Dăncilă Vasilica-Viorica, Dan Carmen Daniela şi Vasilescu Lia-Olguţa

Este vorba despre un articol scurt, publicat pentru câteva zile pe site-ul Times New Roman sub titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de pesedişti. «Toţi 4000 mi-au dat sfaturi despre cum să i-o sug lui Liviu mai bine»“.

Numele celorlalte semnatare apar şi ele în text: „curva pe care şi-a aşezat-o în primul rând al Sălii Palatului, chiar lângă hoarda de tâmpite cu funcţii importante în partid, Dăncilă, Firea, Carmen Dan sau Olguţa“.

În afară de cele cinci protagoniste principale ale interesului autorului textului, nu este de neglijat prezenţa celorlalţi 4000 de participanţi la Congres: „«Toţi membrii prezenţi la congres au venit să mă felicite şi să-mi dea un sfat legat de cum să i-o sug mai bine lui Liviu» a povestit curva lui Dragnea. «I-am ascultat, bineînţeles, că unii dintre ei i-o sugeau lui Liviu pe vremea când eu nici nu ştiam că el exist㻓.

Hai c-a fost bună.

CNCD a acceptat sesizarea, a audiat părţile, a judecat şi a decis administrarea unor amenzi – totalizând 16.000 de lei – autorului textului, editorului şef, firmei care administrează site-ul şi administratorului firmei care administrează site-ul – totul cu o viteză care surprinde pe oricine cunoaşte ritmul de funcţionare al acestei respectabile – până acum – instituţii.

De altfel, în chiar comunicatul CNCD, alături de această decizie luată la trei săptămâni de la sesizare – interval care include vacanţa de Paşte –, este publicată o a doua care a fost asumată după 8 luni de la sesizare.

Membrii CNCD au citit cu ochii holbaţi articolul publicat de Times New Roman, după care i-au închis în faţa articolului 15 din Ordonanţa 137/2000 – actul normativ în baza căruia funcţionează instituţia.

COMUNICATUL DE PRESA DAT DE TIMES NEW ROMAN:

În legătură cu decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), prin care site-ul www.timesnewroman.ro a fost amendat pentru discriminarea femeilor din PSD, facem următoarele precizări:

În primul rând, vom contesta in justiție această hotărâre, după ce vom primi motivarea deciziei CNCD. Oficial, CNCD nu ne-a comunicat încă nimic, am aflat din presă de decizia luată.

TNR nu discriminează pe nimeni, obiectivul nostru este să producem umor de calitate și suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Textele noastre scrise de-a lungul timpul stau dovadă pentru asta.

Articolul incriminat este o metafora pentru servilismul din PSD. Este un pamflet care înfierează tare din PSD. El se referă la un congres PSD și la toți cei 4.000 de membri prezenți, nu doar la cele cinci persoane care s-au considerat discriminate.

Ni se pare cel puțin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia CNCD-ul, după fix 21 de zile de la plângere. Iar asta în condițiile în care noi am solicitat și am obținut amânarea audierii la CNCD cu 12 zile, altfel probabil decizia s-ar fi dat și mai repede. Impresia noastră este că decizia era luată dinainte.

Acest lucru este demonstrabil ușor în justiție, anume că dorința CNCD-ului de a lua o decizie rapid i-a făcut să nu țină seama de argumentele noastre.

În aceeași zi, CNCD a luat doua decizii, una referitoare la dosarul nostru, cu sesizare depusă în data de 4 aprilie 2018, și alta referitoare la un dosar referitor la fapte săvârșite în data de 21.08.2017. Urgența era numai la noi.

Este de reținut că au luat amendă și persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată și societății care administreaza site-ul, dar si administratorului societății respective. În acest caz, decizia CNCD a fost luată cu două voturi împotrivă, din totalul de opt voturi.

Se spune că CNCD este garantul respectării și aplicării principiului nediscriminării. Dar, totodată se definește drept ”autoritate de stat autonomă, sub control parlamentar”. Este greu să credem în corectitudinea unui organism care se află sub control parlamentar, deci sub control politic. Mai ales că politicul este cât se poate de implicat în amendarea noastră. Dar avem încredere că justiția din România va trata serios această problemă și va anula decizia CNCD.
Libertatea de exprimare este bunul cel mai de preț, mai ales în condițiile asaltului politic asupra instituțiilor democratice din România. Și e de datoria noastră să luptăm pentru acest drept!

Dragnea e de acord cu sancționarea site-ului:

Mediafax:

”Aia era satiră? Demersul (este – n.r.) foarte bun, poate totuşi există o limită… Poate să mă înjură pe mine, pe bărbaţi… Cum să?… Eu nu mi-am permis niciodată, nici la doamne care sunt în politică şi care sunt adversare politice să jignesc”, a spus Liviu Dragnea.

Cu siguranță nu ți-ai permis niciodată.

Nic.

Măcar.

Odată.

El a mai spus că iubita sa nu l-a consultat când a decis să acţioneze în judecată siteul de satiră www.timesnewroman.ro.

”S-au consultat între ele, pentru că toate au fost jignite”, a adăugat liderul PSD.

Irina Tănase, partenera de viaţă a liderului PSD Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, primarul Capitalei Gabriela Firea şi miniştrii Carmen Dan şi Lia Olguţa Vasilescu au dat în judecată reprezentanţii publicaţiei online Timesnewroman, obiectul cauzei fiind acţiune în răspundere delictuală.

Acestea cer 500.000 de euro, în total, daune morale.

Suntem foarte ofensate.

Acum dați-ne juma’ de milion de euro pentru ca v-ați permis să scrieți o satiră pe net.

Pentru această cauză, înregistrată la finele lunii martie la Tribunalul Bucureşti, nu a fost încă stabilit un termen, însă în dosar se menţionează că articolul conţine expresii care i-au adus Irinei Tănase o stare fizică şi mentală de rău.

Singurul leac pentru starea de rău a Irinei este o excursie în Caraibe și o mașină nouă. Și de ce să plătească Dragnea din ciubuc (a se traduce “banii strânși prin jefuirea țării”), când îi poate obține printr-un proces împotriva incomozilor.

Dacă justiția ar funcționa cum trebuie am putea da în judecată CNCD și ca daune morale să cerem desființarea ei.

Sau dacă democrația ar funcționa cum trebuie am putea face o petiție pentru desființarea CNCD.

Stai, există deja una.

Pe lângă asta, peste ocean cenzura a trecut la următorul nivel;

Daily Stormer:

A lot has gone on this week in terms of Internet censorship. GoDaddy seized altright.com and shows no signs of giving it back to its rightful owners, a disturbing creep in the Jewish campaign of DNS-level censorship. If it will happen to altright.com, a site with a fraction of Stormer’s traffic, it will happen to everyone. More and more people will lose their domains in the dead of night and nobody will know where they went. Set up hidden services on Tor or I2P now, and get your readers acquainted with them, or when they come for your domains you might lose your whole audience. Each time a domain seizure happens it will be a progressively smaller story, until it is so commonplace that it doesn’t make headlines at all, so you need to mitigate this in advance.

Când îți pierzi domeniul pentru că ai comis delict de gândire, dar site-urile de pornografie, forumuri de pedofili și site-uri ISIS rămân cu domeniile lor.

 

Sci-Hub had its SSL certificates revoked by Comodo— which combined on the blanket court order against all domain registrars on the Internet makes it finally surpass Daily Stormer as the most censored website in the world. Though Sci-Hub is not a publication, it is just a way to pirate scientific articles.

Tech industry people seem to understand the dangers of SSL certificate revocation being a new layer of censorship at a time when every single layer of censorship is being applied. All they need to do is know which people are actually responsible for the entirety of Internet censorship, and they’ll be with us. This weekly introduction essay is usually where I talk about developments on the front lines of Internet censorship like these.

Asta ar trebui să fie preocuparea numărul unu al tuturor activiștilor tineri care se dau mari apărători ai democrației.

Jos mâinile de pe internet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *