Home / Chestiunea Jidănească / Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ profanează credința Neamului românesc

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ profanează credința Neamului românesc

Vasilică Militaru
Incorect Politic
Martie 5, 2021

Asociaţia NEAMUL ROMÂNESC    Cod unic R.N.O.N.G.: 14031/A/2011, Petru Vodă, judeţul Neamţ

 Nr. 1.03/03.03.2021

      

Comunicat de presă

 

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ 

profanează credința Neamului românesc

 

I.N.S.H.R. „E.W.“ a postat, pe pagina oficială, un comunicat privind avertizarea publică a senatorului Sorin Lavric pentru omagierea, de la tribuna Parlamentului, a lui Valeriu Gafencu cinstit în toată România ca „Sfântul Închisorilor“.

(cf. https://www.inshr-ew.ro/miscarea-legionara-omagiata-in-senatul-romaniei/)

Angajații Institutului sunt plătiți din banii publici, pentru cercetarea și stabilirea adevărului privind Holocaustul din România și nu pentru vânarea naționaliștilor români. Depășindu-și în mod constant atribuțiile de serviciu, aceștia s-au transformat în acuzatorii publici ai simbolurilor naționale.

Precizăm faptul că Valeriu Gafencu, un exemplu al rezistenței și jertfei creștine din temnițele comuniste din România, nu a participat la nici o acțiune împotriva vreunui evreu și, cu atât mai mult, nu are nici o legătură cu fenomenul denumit „Holocaust“.

Comunicatul I.N.S.H.R. „E.W.“, utilizând cuvinte agravante, propagă o atitudine de ură viscerală față de tot ce reprezintă român și românesc. Sfântul românilor este prezentat ca un asasin periculos care „a incitat, cu pistolul în mână, elevi din liceele ieșene să se alăture tentativei de lovitură de stat“.

În realitate, „tentativa de lovitură de stat“ era actul de instaurare a dictaturii antonesciene. Ridicolul situației este că niște evrei îl prezintă, ca fiind un personaj odios, pe unul dintre românii care s-au opus instaurării dictaturii militare a lui Ion Antonescu.

În comunicatul postat anterior celui în discuție, I.N.S.H.R. „E.W.“ îl prezintă pe Ion Antonescu astfel: „nu există nici o controversă în privința rolului pe care Ion Antonescu l-a avut în elaborarea și punerea în aplicare a politicii de stat care a dus la exterminarea a cel puțin 280.000 de evrei români și ucrainieni și a peste 11.000 de romi. Ion Antonescu a fost judecat și găsit vinovat de crime de război în 1946.“.

(cf. https://www.inshr-ew.ro/schimbarea-denumirii-strazii-ion-antonescu-constanta/)

La vârsta de 21 de ani, studentul Valeriu Gafencu, în calitate de Șef al Frățiilor de Cruce ale tineretului ieșean, a inițiat o acțiune civică a elevilor și elevelor din Liceul Internat și Liceul de Fete „Oltea Doamna“. Neparticiparea la orele de curs, era o formă de protest pașnic a elevilor și elevelor din cele două licee. În contextul instaurării dictaturii militare a generalului Ion Antonescu, sprijinit de Armată, legionarii s-au opus înlăturării lor de la guvernare, prin acțiunea cunoscută ca Rebeliunea legionară.

Evreii ar trebui să-l omagieze pe Valeriu Gafencu, ca pe un proroc care a văzut dinainte că, rămânerea lui Antonescu la putere, va determina dramele prin care aveau să treacă unii dintre conaționalii lor. Ca exemplu, Estera și Mardoheu sunt omagiați anual de credincioșii evrei în sărbătoarea Purimului, pentru împiedicarea planului de înlăturare a iudeilor din țările regelui Artaxerxe. Locuitorii regatului doreau să scape de aceștia „pentru că frica de iudei apăsa asupra tuturor popoarelor“ (Cartea Esterei 9, 2). În fapt, iudeii Estera și Mardoheu au provocat o rebeliune iudaică genocidară, care a condus la exterminarea a șaptezeci și cinci de mii de cetățeni ai regatului, considerați „vrăjmașii iudeilor“. Sărbătoarea evreiască de Purim glorifică salvarea unor iudei prin săvârșirea unor crime în masă asupra populației autohtone: „Iar ceilalţi iudei care se aflau în ţările regelui s-au adunat ca să-şi apere viaţa lor şi să fie netulburaţi de vrăjmaşii lor. Aceştia au omorât din duşmanii lor şaptezeci şi cinci de mii.“. (Cartea Esterei 9, 16).

Reamintim faptul că românii, prin Biserica Ortodoxă Română, îl glorifică anual pe iudeul Moise, care a comandat numeroase acte de exterminare a unor populații. Faptele abominabile ale triburilor lui Israel, conduse de Sfântul Moise, privind uciderea a zeci de mii de femei și copii, sunt prezentate în Sfânta Scriptură creștină. Sfântul Proroc Moise este cinstit și sărbătorit în data de 4 septembrie a Calendarului ortodox.

Spre deosebire de iudeul Moise, românul Valeriu Gafencu nu a ucis și nu a agresat nici un om, evreu sau ne-evreu.

Dimpotrivă, „Sfântul închisorilor“ i-a îndemnat pe cei din închisori, și pe toți românii, să nu se răzbune pe vrăjmașii neamului lor și să-i ierte pentru prigonirile făcute asupra românilor. Recomandăm angajaților I.N.S.H.R. „E.W.“ să citească scrierile testamentare ale lui Ioan Ianolide, prietenul din închisoare al lui Valeriu: „Întoarcerea la Hristos“, Editura Christiana, București, 2006.

Ioan Ianolide a spus: „S-au mâniat pe noi comuniştii, dar şi burghezii. Ne-au lovit americanii, dar şi nemţii. Toţi ne-au spus că suntem nebuni, adesea ne-au înfierat până şi fraţii noştri creştini, ca să nu mai vorbesc de ura dezlănţuită contra noastră de evrei, care au mizat pe cartea comunistă.

Da, suntem vinovaţi că am înţeles, ca şi Dostoievski, ce este ateismul şi că am identificat comunismul cu antihrist, cu care nu am acceptat nici o megieşie. Da, suntem vinovaţi că am fost anticomunişti, antiburghezi şi antinazişti. Suntem acuzaţi că am fost şi antisemiţi – dar noi îi iubim în Hristos pe evrei.“.

Sfântul Valeriu Gafencu a transmis românilor: „Cine se afirmă creştin trebuie să se poarte ca un creştin. Nu e îngăduită crima ca armă de luptă creştină. E necesar să mărturisim public greşelile trecutului, pentru a pune un început nou. Nu sunt îngăduite nici tirania, fărădelegea şi abuzul.“.

Aceasta este spiritualitatea creștină a poporului român, predată ca testament de Sfântul Valeriu Gafencu, pe care reprezentanții I.N.S.H.R. „E.W.“ vor să o condamne. Ne întrebăm cum ar fi reacționat aceștia, dacă românii ar fi aplicat legile iudeului Moise, conaționalul celor de la I.N.S.H.R. „E.W.“, privitoare la răzbunarea „ochi pentru ochi“ și „dinte pentru dinte“.(Ieșirea 21, 24-26).

Între învățăturile a doi iudei, legile lui Moise și poruncile lui Iisus Hristos, Fiul Dumnezeului Sfintei Treimi, români precum Sfântul Valeriu Gafencu au ales porunca divină a iubirii creștine.

Face parte din libertatea religioasă a poporului român, cinstirea ca Sfinți a eroilor, martirilor și mucenicilor Neamului românesc.

Comunicatul I.N.S.H.R. „E.W.“ încalcă libertatea religioasă din România.

 

Vasilică Militaru,

Președintele Asociației Neamul Românesc,

ing. dipl. și licențiat în teologie

 

6 comments

 1. MARE ADEVÃR! Vã doresc Sãnãtate si Succes!

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Acum, când am recitit cu alți ochi Comunicatul, am văzut că nu am subliniat INCOMPETENȚA cercetătorilor științifici de la I.N.S.H.R. E.W.. Ce istoric serios a mai pomenit ABERAȚIA ca o LOVITURĂ DE STAT să fie dată de cei care sunt la putere la un moment dat? Ăștia nu cunosc nici măcar definiția loviturii de stat.
  Nu legionarii au organizat o “tentativă de lovitură de stat”, care erau majoritari la putere, ci generalul Ion Antonescu, împreună cu o grupare minoritară de ofițeri ai Armatei Române, i-a înlăturat de la putere pe legionari, instaurând Dictatura Militară. Incapabilii funcționari, plătiți cu salarii nesimțite din banii publici , nu au avut curiozitatea să cerceteze că Statul Național-Legionar a fost denumirea purtată de Regatul României timp de 138 de zile, în perioada dintre 14 septembrie 1940 (când s-a format Guvernul Ion Antonescu) și 14 februarie 1941, când Statul Național-Legionar a fost abrogat în mod oficial, instaurându-se dictatura militară a generalului Ion Antonescu. Pe 4 septembrie 1940 Mișcarea Legionară, în alianță cu generalul Antonescu, au fost chemați de către regele Carol al II-lea al României să formeze un nou guvern. Pe 6 septembrie prim ministrul nou numit, Ion Antonescu, a cerut abdicarea regelui Carol al II-lea în favoarea fiului său devenit regele Mihai I.
  Merită reținut faptul că INSHR EW a emis teoria științifică a loviturii de stat dată de cei care se află la putere, Este o obișnuință de discriminare rasistă ca cei care se cred “aleși” să emită teorii proprii, altele decât “gentilii”.
  Pentru conformitate, cei care monitorizează o Românie întreagă să caute pe goagăl: https://ro.wikipedia.org/wiki/Lovitur%C4%83_de_stat

 3. Toti conducatorii romanilor care s-au aliat cu cei ai germanilor au murit asasinati (Mihai Viteazul, Constantin Brincoveanul, Maresalul ANtonescu, Nicolae Ceausescu). Astept cu incredere confirmarea acestei ipoteze si la cei 2 ultimi “colaboratori”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *