Home / Actualitate / Genocid Industrial în Orașul Sântana

Genocid Industrial în Orașul Sântana

Incorect Politic
Octombrie 22, 2019Genocid Industrial în Orașul Sântana

Preluat de pe  Justițiarul:

O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de grave în parlamentul României, mai exact de genocid industrial într-o localitate în care oamenii își văd sănătatea pusă serios în pericol din cauza ei.

Denunţ, în cel mai înalt for al ţării, o stare de fapt extrem de gravă, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din oraşul Sântana.” afirmă deputatul PSD Florin Tripa într-o declarație politică.

Hammerer Aluminium Industries Sântana este o firmă străină care funcţionează din anul 2010. Cetăţenii oraşului reclamă faptul că există suspiciuni serioase că, în mod voit, se muşamalizează unele nereguli cu privire la eliminarea prin regenerare a gazelor provocate de cele şase cuptoare de topire, întreţinute cu gaz, materia primă fiind deşeurile conduse spre reciclare. Sunt deja dovezi palpabile, video-uri şi fotografii, realizate de locuitorii din Sântana, care prezintă fumul gros şi negru care iese din hornurile fabricii Hammerer Aluminium Industries Sântana, infestând practic întregul oraş. Au apărut deja şi cazuri de cancer la copii, mult peste media şi incidenţa uzuală în regiune.

Este de notorietate faptul că întreaga regiune se află pe primele locuri în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer, iar poluarea mediului înconjurător este, fără îndoială, unul dintre principalii factori declanşatori. Mă întreb îngrijorat, chiar nu există niciun control? Întreaga comunitate este cuprinsă de disperare, în condiţiile în care în vara anului trecut locuitorii oraşului Sântana au fost invitaţi să semneze o petiţie online, pentru a forţa fabrica Hammerer Aluminium Industries să plece din localitate.

Şi iată că, în ciuda revoltei cetăţeneşti, nu s-a întâmplat nimic! Practicile neconforme şi periculoase ale firmei străine se perpetuează, ameninţând viaţa şi sănătatea întregii comunităţi.

În calitate de parlamentar de Arad, fac apel la autorităţile competente de control pentru a-şi lua în serios rolul de a impune măsurile adecvate de stopare a abuzurilor Hammerer Aluminium Industries, firmă care în mod cert nu ar putea să deruleze un genocid industrial similar în ţările occidentale ale Uniunii Europene!” acuză parlamentarul. (B.I.)

Sursa: inPolitics.ro

ACTUALIZARE (I.P.): În urma publicării articolului am fost contactat de localnici din Sântana, care au denunțat articolul ca fiind o manipulare PSD-istă, furnizând informații suplimentare pe care le redau mai jos:

Am un prieten bun care lucreaza acolo. Lucreaza pe o functie mai inalta si imi poate spune cu exactitate ce se intampla. O singura data s-a intamplat sa se defecteze pompa care impiedica improscarea in atmosfera a fumurilor toxice, si pentru aia HAI a platit amenda usturatoare. De atunci, s-au efectuat masuratori periodice, primaria(care e PNL) a chemat specialisti din tara sa masoare pamantul din zona si pe langa asta au instalat si o statie de monitorizare a calitatii aerului. Nu au gasit rezultate care sa arate ca poluarea exista sau este peste limita admisa. Povestea e veche, si odata la un an sau doi, psd-ul local vine sa improaste cu noroi in administratia locala. Si crede-ma, stiu foarte bine ce se intampla. Si nu e doar asta cu HAI, au chemat televiziunea pentru orice prostie nesemnificativa.

ACTUALIZARE 2:

Imi pare rau sa sparg bula increderii oarbe a unora in aparatele de masura (tehnologie, in general) dar studiile stiintifice facute cu integritate asupra sensibilitatii/ intolerantei chimice au relevat ceva foarte interesant si previzibil pentru cei care mai pot gandi limpede: aceasta tehnologie nu e infailibila si nu poate garanta rezultate care reflecta exact realitatea, pentru ca nivelul de sensibilitate / intoleranta la chimicale al unei parti a populatiei poate fi mai mare decat sensibilitatea aparatelor de masura. La fel se intampla si in cazul testelor medicale de laborator, care din acest motiv nu sunt intotdeauna relevante. Omul este cel mai sensibil instrument de masura de pe fata pamantului, nu aparatul de masura. Protagoras avea dreptate…

Pentru cei interesati de subiectul intolerantei chimice, un flagel ingrozitor al vremurilor noastre, niste linkuri foarte utile:

Toxicant‐Induced Loss of Tolerance (TILT)

https://tiltresearch.org/about-tilt/

The Quick Environmental Exposure and Sensitivity Inventory

http://qeesi.org/

Nu asteptati mare ajutor din partea sistemului de sanatate daca suferiti de asa ceva.

Aviz celor expusi la radiatii de tip 5G: TILT-ul te face in mod special vulnerabil.

ACTUALIZARE 3:

O experienta personala intr-o situatie care implica tot poluarea locala a mediului ma face sa privesc cu multa suspiciune povestea cu “dezinformarea PSD”.

In locul in care traiesc de vreo 10 ani incoace, adica Mosnita Noua, judetul Timis, localitate aflata la periferia Timisoarei, administratia locala a fost pana acum 3 ani predominant PSD. O sa dau cateva exemple din care cred ca rezulta destul de clar pozitia locala a PSD fata de mediu:

– In anul 2013, cand in toata tara se pregateau explorari agresive ale subsolului care pregateau exploatari de tip petrolier, inclusiv gaze de sist, administratia locala a fost printre cele cateva, foarte putine, din tara, care au refuzat oficial, explicit, sa aprobe asa ceva. Prefectul judetului le-a dat cu flit.
– In localitate s-a amanat cat a fost posibil introducerea in intravilan a zonelor de natura, in ciuda presiunilor uriase ale mafiei imobiliare, iar zona arata pe atunci minunat. S-a tot amanat si largirea la patru benzi a soselei judetene care trece prin localitate fiindca zgomotul, poluarea si vibratiile ar fi nenorocit sanatatea si casele (facute in mod traditional din vaiuga) ale celor care locuiesc langa sosea.
– Operatiunile de dezinsectii toxice aeriene (un pericol major la adresa sanatatii populatiei cu sensibilitate / intoleranta chimica si una dintre cele mai importante surse de poluare locala) care au devenit obligatorii dupa ce am intrat in UE si la care a existat la inceput opozitie in consiliul judetean, s-au facut aproape nederanjant (desi in mod ideal nu ar fi trebuit folosite deloc substante toxice).

Cum arata situatia dupa ce in 2016 PNL a castigat postul de primar si administratia locala:

– Cu un primar PNL cu interese imobiliare, a explodat constructia de imobile si avem chiar promisiunea de cladiri cu multe etaje intr-o zona care a fost pana de curand rurala. Zeci de camioane cu pamant si betoniere zguduie casele de vaiuga in fiecare zi, aproape tot timpul anului. Mai mult, primarul imobiliar de tip #rezist, a hotarat sa forteze largirea soselei din localitate cu promisiunea unei demonstratii de protest care sa blocheze traficul iar sustinatorii initiativei doresc disparitia “inapoiatilor” cu case de vaiuga care le rapesc lor fericirea de a se lafai pe o sosea mai lata.
– Din 2016 suntem efectiv atacati chimic, din ce in ce mai agresiv, in asa-zisele campanii de combatere a vectorilor de boli, motiv pentru care in 2017 eu am dezvoltat intoleranta chimica extrema dupa pulverizarea aeriana absolut dementa din acel an. In 2018, 2019, situatia s-a “imbunatatit” prin adaugarea de pulverizari repetate cu tunuri de ceata a unor pesticide foarte periculoase amestecate cu benzenuri care doar ele sunt suficiente sa nenoroceasca populatia vulnerabila. In 2019 ne-a mai salvat seceta (fara ploi, mai putini tantari), pe care am ajuns sa mi-o doresc cu disperare. La benzenurile din dezinsectii s-au adaugat benzenurile si alte noxe aruncate in aer la sute de metri distanta de nenumaratele motocoase baraite dupa cheful propriu, de care s-a umplut localitatea dupa incropirea unei strategii de “buna” gospodarire a localitatii, impanata bineinteles cu amenzi intimidante, care obliga populatia sa aiba in permanenta vegetatia taiata la ras pentru ca…ambrozie si tantari (doua manipulari mari si late, care oculteaza sursele reale de imbolnavire a populatie, adica otravurile si radiatiile). Desi cosirea vegetatiei putea fi facuta si ecologic, manual, ca doar suntem tara cu traditie agrara, a fost incurajata folosirea de motocoase cu combustibili fosili, foarte poluante (una singura face aerul irespirabil pe sute de metri patrati daca ai intoleranta chimica – tot traficul auto e de departe mai suportabil) – nenumarate reclame in cutiile postale la motocoase poluante, acelasi tip de motocoase cumparate de catre primarie, incurajare alternative ecologice 0. “Iadul pe pamant” e o expresie care poate descrie felul in care am trait eu anul 2018 in acest loc – intr-o agonie permanenta din cauza chimicalelor din mediu care nu pot fi oprite sa intre nici macar in case.
– Nici la capitolul poluare electromagnetica nu s-au lasat mai prejos. Am devenit una dintre localitatile foarte mici cu internet wireless gratuit si lampi stradale de tip LED, asa ca poluarea electromagnetica a devenit insuportabila pentru cei sensibili la radiatii wireless, care sunt cam acelasi grup care dezvolta si intolentanta la poluarea chimica. Nu am informatii oficiale dar e mai mult decat posibil ca 5G sa fie deja functional in zona. Zgomotul infernal in zona ultra si infrasunet pe care il percep de cand au instalat unele antene si becurile stradale LED si alte simptome de iradiere agresiva, plus o retea wireless cu 5G in denumire pe care am gasit-o la un moment dat pe lista de retele sunt pentru mine indicii suficiente.

Din toate aceste motive, dar si pentru ca ma numar printre cei foarte putini la numar care pot identifica in mod constient, perceptiv, doze de toxine si radiatii EM mult sub cele considerate “acceptabile” in Romania si detectate de aparatele de masura, nu as crede niciodata o poveste de acest gen daca ar fi debitata in localitatea mea. Nu cunosc bine situatia de la Santana, dar nu m-ar suprinde deloc sa constat ca lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par la prima vedere. Povestea asta cu intrigantul PSD poate prinde la foarte multi, dar cei cu adevarat afectati de poluare pot vedea adevarul pe pielea lor.

2 comments

 1. Despre masurarea calitatii aerului

  Imi pare rau sa sparg bula increderii oarbe a unora in aparatele de masura (tehnologie, in general) dar studiile stiintifice facute cu integritate asupra sensibilitatii/ intolerantei chimice au relevat ceva foarte interesant si previzibil pentru cei care mai pot gandi limpede: aceasta tehnologie nu e infailibila si nu poate garanta rezultate care reflecta exact realitatea, pentru ca nivelul de sensibilitate / intoleranta la chimicale al unei parti a populatiei poate fi mai mare decat sensibilitatea aparatelor de masura. La fel se intampla si in cazul testelor medicale de laborator, care din acest motiv nu sunt intotdeauna relevante. Omul este cel mai sensibil instrument de masura de pe fata pamantului, nu aparatul de masura. Protagoras avea dreptate…

  Pentru cei interesati de subiectul intolerantei chimice, un flagel ingrozitor al vremurilor noastre, niste linkuri foarte utile:

  Toxicant‐Induced Loss of Tolerance (TILT)

  https://tiltresearch.org/about-tilt/

  The Quick Environmental Exposure and Sensitivity Inventory

  http://qeesi.org/

  Nu asteptati mare ajutor din partea sistemului de sanatate daca suferiti de asa ceva.

  Aviz celor expusi la radiatii de tip 5G: TILT-ul te face in mod special vulnerabil.

 2. Povestea cu PSD si dezinformarea din acest caz

  O experienta personala intr-o situatie care implica tot poluarea locala a mediului ma face sa privesc cu multa suspiciune povestea cu “dezinformarea PSD”.

  In locul in care traiesc de vreo 10 ani incoace, adica Mosnita Noua, judetul Timis, localitate aflata la periferia Timisoarei, administratia locala a fost pana acum 3 ani predominant PSD. O sa dau cateva exemple din care cred ca rezulta destul de clar pozitia locala a PSD fata de mediu:

  – In anul 2013, cand in toata tara se pregateau explorari agresive ale subsolului care pregateau exploatari de tip petrolier, inclusiv gaze de sist, administratia locala a fost printre cele cateva, foarte putine, din tara, care au refuzat oficial, explicit, sa aprobe asa ceva. Prefectul judetului le-a dat cu flit.
  – In localitate s-a amanat cat a fost posibil introducerea in intravilan a zonelor de natura, in ciuda presiunilor uriase ale mafiei imobiliare, iar zona arata pe atunci minunat. S-a tot amanat si largirea la patru benzi a soselei judetene care trece prin localitate fiindca zgomotul, poluarea si vibratiile ar fi nenorocit sanatatea si casele (facute in mod traditional din vaiuga) ale celor care locuiesc langa sosea.
  – Operatiunile de dezinsectii toxice aeriene (un pericol major la adresa sanatatii populatiei cu sensibilitate / intoleranta chimica si una dintre cele mai importante surse de poluare locala) care au devenit obligatorii dupa ce am intrat in UE si la care a existat la inceput opozitie in consiliul judetean, s-au facut aproape nederanjant (desi in mod ideal nu ar fi trebuit folosite deloc substante toxice).

  Cum arata situatia dupa ce in 2016 PNL a castigat postul de primar si administratia locala:

  – Cu un primar PNL cu interese imobiliare, a explodat constructia de imobile si avem chiar promisiunea de cladiri cu multe etaje intr-o zona care a fost pana de curand rurala. Zeci de camioane cu pamant si betoniere zguduie casele de vaiuga in fiecare zi, aproape tot timpul anului. Mai mult, primarul imobiliar de tip #rezist, a hotarat sa forteze largirea soselei din localitate cu promisiunea unei demonstratii de protest care sa blocheze traficul iar sustinatorii initiativei doresc disparitia “inapoiatilor” cu case de vaiuga care le rapesc lor fericirea de a se lafai pe o sosea mai lata.
  – Din 2016 suntem efectiv atacati chimic, din ce in ce mai agresiv, in asa-zisele campanii de combatere a vectorilor de boli, motiv pentru care in 2017 eu am dezvoltat intoleranta chimica extrema dupa pulverizarea aeriana absolut dementa din acel an. In 2018, 2019, situatia s-a “imbunatatit” prin adaugarea de pulverizari repetate cu tunuri de ceata a unor pesticide foarte periculoase amestecate cu benzenuri care doar ele sunt suficiente sa nenoroceasca populatia vulnerabila. In 2019 ne-a mai salvat seceta (fara ploi, mai putini tantari), pe care am ajuns sa mi-o doresc cu disperare. La benzenurile din dezinsectii s-au adaugat benzenurile si alte noxe aruncate in aer la sute de metri distanta de nenumaratele motocoase baraite dupa cheful propriu, de care s-a umplut localitatea dupa incropirea unei strategii de “buna” gospodarire a localitatii, impanata bineinteles cu amenzi intimidante, care obliga populatia sa aiba in permanenta vegetatia taiata la ras pentru ca…ambrozie si tantari (doua manipulari mari si late, care oculteaza sursele reale de imbolnavire a populatie, adica otravurile si radiatiile). Desi cosirea vegetatiei putea fi facuta si ecologic, manual, ca doar suntem tara cu traditie agrara, a fost incurajata folosirea de motocoase cu combustibili fosili, foarte poluante (una singura face aerul irespirabil pe sute de metri patrati daca ai intoleranta chimica – tot traficul auto e de departe mai suportabil) – nenumarate reclame in cutiile postale la motocoase poluante, acelasi tip de motocoase cumparate de catre primarie, incurajare alternative ecologice 0. “Iadul pe pamant” e o expresie care poate descrie felul in care am trait eu anul 2018 in acest loc – intr-o agonie permanenta din cauza chimicalelor din mediu care nu pot fi oprite sa intre nici macar in case.
  – Nici la capitolul poluare electromagnetica nu s-au lasat mai prejos. Am devenit una dintre localitatile foarte mici cu internet wireless gratuit si lampi stradale de tip LED, asa ca poluarea electromagnetica a devenit insuportabila pentru cei sensibili la radiatii wireless, care sunt cam acelasi grup care dezvolta si intolentanta la poluarea chimica. Nu am informatii oficiale dar e mai mult decat posibil ca 5G sa fie deja functional in zona. Zgomotul infernal in zona ultra si infrasunet pe care il percep de cand au instalat unele antene si becurile stradale LED si alte simptome de iradiere agresiva, plus o retea wireless cu 5G in denumire pe care am gasit-o la un moment dat pe lista de retele sunt pentru mine indicii suficiente.

  Din toate aceste motive, dar si pentru ca ma numar printre cei foarte putini la numar care pot identifica in mod constient, perceptiv, doze de toxine si radiatii EM mult sub cele considerate “acceptabile” in Romania si detectate de aparatele de masura, nu as crede niciodata o poveste de acest gen daca ar fi debitata in localitatea mea. Nu cunosc bine situatia de la Santana, dar nu m-ar suprinde deloc sa constat ca lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par la prima vedere. Povestea asta cu intrigantul PSD poate prinde la foarte multi, dar cei cu adevarat afectati de poluare pot vedea adevarul pe pielea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.