Home / Articole Promovate / Etnocidul Valah

Etnocidul Valah

Incorect Politic
Februarie 1, 2019

Articol apărut în Gazeta de Vest (nr. 22, 1993).

Etnocidul Valah

ETNOCIDUL VALAH

Conștiința colectivă a poporului român este bântuită de obsesii și stafii. Svonurile capătă proporții apocaliptice și se rostogolesc ca o avalanșă. Comoditatea intelectuală și ignoranța acceptă explicațiile de roman prost întocmit.

Când vezi cozile cumpărătorilor, așteptând publicații detestabile, te întorci cu admirație la puritatea analfabetului.

Claritatea analizei este înlocuită cu fantezia lipsită de control, cauzalitatea și logica evenimentelor, cu amănuntul picant.

Adevărul este captivul intereselor zilei, fiind fasonat de tendințele conjuncturilor și cerințelor politice ale momentului.

Reflexia lucidă cedează locul senzaționalismului, combinațiilor macabre, intervenției din culise. Pălăvrăgeala de cafenea, vocabularul șocant destinat unui public care răspunde cu reflexe de drogați, alungă din agoră orice intenție de explicație limpede.

Intelectualii dezorientați, dezamăgiți, blazați se retrag din fața bișnițarilor culturali, a birocraților agresivi.

Sporirea confuziei oferă un spațiu larg de manevrare a masei de către agenții puterii.

La toate nivelele, oportuniști și ambițioși ies în primele rânduri, viciază orice bună intenție, răspândesc în jurul lor dezgustul, seamănă neîncrederea și îndoiala.

Este uimitor cât de repede s-au adaptat patronii oficiilor comuniste de cultură și propagandă la lupanarul presei libere.

Peste noapte, matadorii și căpcăunii etnocidului valah s-au schimbat la față și ei, autorii dezastrului național, se prezintă în chip de specialiști competenți și oameni politici autorizați, capabili să dea sfaturi și să propună soluții.

Poporul român a fost atât de mult înșelat și mințit, încât ai impresia că nu mai paote să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lui. Terorizat de foame și de lipsuri, înspăimântat de perspectivele întunecate ale viitorului, nu mai paote face distincția între bine și rău.

Unii s-au transformat în spectatori pasivi, alții vor să fugă cât mai departe peste graniță.

Corporațiile de lozincarzi și de activiști culturali, publiciști lachei, s-au transformat fără procese de conștiință în spadasini ai adevărului și combatanți pentru dreptate, omenie și libertate.

Un bâlci amețitor, frenetic cuprinde întreaga societate. Să nu ne lăsăm amăgiți. Înapoia acestui spectacol aparent irațional și contradictoriu se ascunde efortul de a menține instituțiile statului marxist, de a păstra în mâini sigure toate pârghiile de decizie ale vieții sociale.

Comunismul nu supraviețuiește prin oameni ci prin structuri politice, economice, psihice.

NICOLAE CĂLINESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *