Home / Știrea zilei / Elevi Curajoși Interpretează Cântec Legionar de Luptă

Elevi Curajoși Interpretează Cântec Legionar de Luptă

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Decembrie 13, 2018

Nu știu de la ce școală sunt, poate e mai bine să nu se știe, dar acești elevi curajoși interpretează un cântec de luptă legionar.

Mai există speranță pentru România!

Versuri:

  CÂNTEC  DE  LUPTÃ
                                            de C. Savin
Melodia: “Treceti Batalioane”…

Un cântec de jale, un cânt de durere,
Rasuna prin munti si câmpii.
E marsul de lupta, de reînviere,
Ce–l cânta ai tarii copii.                  bis

Române, deci vino azi, vino la lupta
Si nu da un pas înapoi,
Ruina ti–i casa, furat ti–i pamântul,
Copiii flamânzi îti sunt goi.

Si vin muncitorii, si vin toti plugarii,
S’aduna vitejii Români,
Vrem moarte cu totii în lupta viteaza,
Decât sa fim slugi la straini.

Încinge deci, spada cea grea, legionare,
Loveste mârsavul dusman,
‘Nainte cu “Garda de Fier”, înainte,
Traiasca al nost’ Capitan.

Avem nevoie de mai multe astfel de acțiuni.

Dacă ești elev/elevă, urmărește să iei inițiativa. Când se organizează un spectacol în sala festivă sugerează să faceți o cântare pentru România.

Alege un cântec legionar. Ai aici o listă.

Cu curaj, înainte!

Trăiască Legiunea și Căpitanul!

8 comments

 1. Dan Cristian Ionescu

  Multi se mira de modul in care eu privesc lucrurile. Intr-adevar, eu laud extraordinar de rar ceva, trebuie sa fie iesit din comun. Un lucru bun sau foarte bun nu il laud, intrucit acestea imi par normale. Eu sint mult mai atent la alte aspecte, cele pe care le critic. Desigur acest clip este imbucurator. Dar eu vad altceva. Vad blue-jeans-ii larg rupti la genunchi ai tinerei chitariste, vad copilele care umbla in sorturi – tinute care cer violul. Desigur ca acum 80 de ani nu existau tinutele destrabalate de astazi, cind unele persoane publice pot fi confundate pe strada sau prin baruri cu niste prostituate, dar si atunci existau tinute provocatoare, incitante, excitante. Le asigur pe aceste copile ca martirele legionare (Lucia Grecu – aruncata in cap pe geam de la etajul 4 al Prefecturii politiei capitalei sau comandanta legionara Nicoleta Nicolescu, sefa cetatuilor de fete, batuta la singe si aruncata in crematoriu cind inca traia) nu se imbracau atitator. Sint mult prea tinere ca sa stie ce a insemnat Miscarea Legionara, sint prea tinere ca sa afle ce inseamna decenta, se pare pierduta. As fi curios sa stiu cum vor evolua in urmatorii 10 ani.

  • tinute ce cer violul? sa te gandesti ca un copil poarta o tinuta ce cere violul al dracu’ de bolnav …

  • Continua sa traiesti in trecut si nu vei avea cum sa evoluezi niciodata . Nu mai fi asa de critic la adresa generatiilor noi . Noutatea a insemnat mereu schimbare si de cele mai multe ori in bine . Si miscarea legionara a fost noua candva si ei au fost criticati de “cei vechi” ca nu se face asa sau nu se poarta asa sau nu este bine . In momentul in care poti imbratisa o noua mentalitate doar atunci poti afirma ca ai inteles si trecutul si istoria. Multa bafta!

 2. De cântat e ușor. De murit pentru idee mă îndoiesc ca vor fi măcar a zecea parte din cei care cântă în general sau se îmbracă azi în verde.

  Avem eroi din gura cu duiumul, la fapta mult prea putini.
  Nu am văzut pe toți aceștia să spargă lemne bătrânilor, sa împartă hrana copiilor mai saraci decât ei.

 3. Caruceriu Dumitru

  Va trebui mulți dintre noi, mai ales cei născuți după anii 80 să asculte de noi ăștia mai in varsta si să ne arate puțin respect, asa cum și noi am ascultat la rândul nostru de bătrânii care ne povestea de viața lor Legionară. Sunt mulți tineri pe rețelele sociale si m-ai ales pe Facebook care te si înjură s-au iti vorbește foarte murdar aducand fer de fel de insulte.Dragi copii camarazi ganditi-vă că voi nici nu a-ți făcut armata și nici nu ati ținut o armă în mână. Imi place de voi ca sunteti curajoși dar asta nu este destul. Trebuie să fiți și inteligenți. Ura nu duce la nimic bun ,iar cand ne înjurăm între noi e și mai rău.
  Va doresc unire și iubire între frați tineri camarazi. Orgoliile lăsați pe m-ai târziu când intr-adevar sunteți adevărați Legionari.

  • Incorect Politic

   Aveți dreptate și vă salut pentru intervenție, între cele două generații trebuie construit un pod pe pilonii respectului și a dragostei de neam, să se asigure continuitatea, să se ducă flacăra mai departe.

   Însă din experiența mea de până acum am observat că cea mai mare diferență dintre tineri și vârstnici este seriozitatea, care la tineri poate lipsi cu desăvârșire, iar la vârstnici este exagerată. O glumă care între tineri este bine-primită într-un climat de prietenie, între vârstnici este motiv de supărare și poate genera conflict. Unii dintre noi simțim că umblăm pe coji de ou când avem de a face cu un naționalist din generația anterioară, deseori neștiind cum să-l luăm, fiind puși în dificultate.

   Dacă se poate trece peste această diferență, cu înțelegere și bărbăție, solidaritatea dintre generații este asigurată și odată cu ea, continuitatea cauzei naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *