Home / Educativ / Domnului Octav Bjoza, cu rușine în suflet

Domnului Octav Bjoza, cu rușine în suflet

Incorect Politic
Martie 19, 2021

Domnului Octav Bjoza cu rușine în suflet

Ioan Sperling,

domnului Octav Bjoza cu rușine în suflet,

Eroii în România,
sunt alungați îndată;
la noi slugărnicia,
de ei, e deranjată!

La noi e o rușine,
ca țara să-ți iubești;
trădarea dă mai bine,
decât să te jertfești!

La noi securitatea,
la fel ca ieri și acum,
susține nedreptatea,
distruge tot ce-i bun!

Drept nu avem în țară
nici sfinții să-i mărim,
de frică că de afară,
ne spune că greșim!

Noi ne cinstim călăii,
le facem monument
și ne urâm eroii,
ca un popor dement!

Pe cine deci să mire
că a noastră Românie,
de-atâta umilire,
e doar o colonie?

18.03.2021

3 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  “Drept nu avem în țară, nici sfinții să-i mărim, de frică că de afară, ne spune că greșim!”. Ierarhia Bisericii Ortodoxe Române coruptă și plină de patimi trupești, deci șantajabilă, tremură de frică. I-au anunțat de anul acesta, pe stăpânii lor, pe cine ar intenționa să canonizeze. Pe preot profesor Dumitru Stăniloaie Arestat în septembrie 1958, în lotul Rugului Aprins, este eliberat în ianuarie 1963. Participă activ la Reeducarea finală de la Aiud a deținuților legionari. Conform mărturisirilor mai multor deținuți politic, acesta acceptă propunerilor directorului închisorii Aiud, Gheorghe Crăciun, și merge în celule. pprezentându-l pe Corneliu Codreanu ca pe un vrăjitor care a hipnotizat masele, pentru a-și face adepți în Mișcarea Legiunii. Semnând aordul cu Securitatea, intră în grațiile acesteia și primește acordul să meargă în străinătate. “În 1968 este invitat la Freiburg și Heidelberg, de către profesorul Paul Miron, pentru a susține conferințe. În 1969 conferențiază la Oxford. Merge la Vatican, ca membru al delegației B.O.R., în 1971.”. A avut meritul deosebit de a-l fi îndrumat, la teza doctorală, pe Dan Ilie Ciobotea, care încălcând canoanele ortodoxe, a intrat fraudulos în monahism, printr-un puci eretic a intrat în Sinodul BOR, și devenit, mai târziu, patriarhul B.O.R..
  Arhimnadrit Ilie Cleopa este următorul propus pentru canonizare. Acesta nu a făcut nici o zi de pușcărie. Aremeritul de a fi semnat Scrisoarea de acuzare asupra preotului Ioan Iovan de la Vladimirești, unul dintre puținii preoți ortodocși care s-a opus fățiș, prin predici virulente, instaurării comunismului și care a criticat atitudinea de slugărnicie, față de comuniștii atei, a Patriarhului Iustinian Marina. A avut meritul deosebit de a fi încălcat Sfintele Canoane ale Ortodoxiei, fiindu-i naș de călugărie lui Dan Ilie Ciobotea, după numai două săptămâni de “ostenire” în mănăstirea Sihăstria. Același Cleopa, l-a acuzat pe părintele Iustin Pârvu, eliberat după 16 ani de detanție pentru activitate legionară, că a încălcat Canoanele Ortodoxiei, nefăcând ascultare de stăpânirea comunistă. Dezgustat, părintele Iustin l-a ales de duhovnic pe blândul părinte Paisie Olaru. http://rezistenta.ro/jos-masca-de-patriarh-ortodox-daniel-ciobotea/

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Domnul Octav Bjoza a preferat să renunțe la funcție și salariul aferent, refuzând demn și categoric acuzarea de criminalitate a tuturor legionarilor. Spre deosebire de eraoul Bjoza, călugărul Bartolomeu Anania scria: “legionarii, cei mai mari criminali din istoria poporului român”.
  Iată declarația de reeducat a Mitropolitului Bartolomeu Anania, pe vremea când era doar arhimandrit, dată în fața colonelului Gheorghe Crăciun, directorul închisorii.
  Anania Valeriu, preot călugăr, fost bibliotecarul Mitropoliei Bucureşti, fost şef de grup FDC a spus: “C.Z.Codreanu şi-a început cariera politică printr-o crimă, el a generat, a încurajat un adevărat curent criminal legionar. Horia Sima a desăvârşit acest curent, pe care-l conduce şi astăzi prin activitatea lui trădătoare de peste graniţă.
  Încercările legionarilor de a justifica crimele prin texte biblice, se întemeiază pe deformări şi interpretări false ale citatelor. Încercarea lui C.Z.Codreanu de a imprima crimelor caracter de jertfă, nu are nici un temei. Cei care am slujit biserica am acţionat din plin, unii la început, alţii şi acum, pentru menţinerea mitului legionar, am participat – unii direct la crime şi jafuri – alături de legionari, cei mai mari criminali din istoria poporului român.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *