Home / Actualitate / DIALOG – Ce cred tinerii despre AUR și ce i-ar determina să se înscrie în partid?

DIALOG – Ce cred tinerii despre AUR și ce i-ar determina să se înscrie în partid?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 19, 2021

Ce cred tinerii despre AUR și ce i-ar determina să se înscrie în partid

Am participat alături de câțiva tineri la un dialog informal pe un grup de discuții, subiectul principal fiind AUR.

Dialog cu tineri despre AUR

Sterie Ciumetti: Vulcănescule, ce părere ai despre AUR?

Vulcănescu: Am votat cu ei la parlamentare și la locale la mine în oraș. Parcă erau pe listă doar la consiliul județean ei, la celelalte votasem cu Neamul Românesc

S.C.: Consideri că AUR îți reprezintă interesele ca român?

V.: Programul lor m-a convins să-i votez, însă vreau ca ei să facă treabă în opoziție acum. Nu vreau partid cușăr cum e PSD și PNL, ambele partide vechi care au avut, au și vor avea jidani în ele. Nu știu de ce s-a apucat Simion să țină morțiș să se dea cu jidanii pe Twitter, dar fără doar și poate au naționaliști în partid, cum e Târziu sau Lavric, deși ei se declară doar patrioți.

S.C.: Care crezi că este punctul forte al AUR și unde crezi că mai trebuie să lucreze pentru a se îmbunătăți?

V.: Să nu mai bage presa în seamă, să promoveze naționalismul pozitiv, demolând preconcepțiile pro-europenilor ale violenței, lipsei de educație, populismului și șovinismului asociate naționalismului, preconcepții aruncate de (((ei))). Ca punct forte, ei chiar denunță toate partidele ca fiind dăunătoare României, faptul că promovează valorile și identitatea românească și suflă praful de pe anumite părți ale istoriei noastre, părți care din nefericire nu apar în cărțile de istorie.

S.C.: Crezi că AUR, spre deosebire de celelalte partide, are ceva în plus care să atragă tineretul?

În acest moment au intervenit alți tineri în discutie:

Horațiu: Eu mi-am dat seama că-s oameni buni când au sărit în apărarea Românilor din Serbia. Sârbii îi asimilează forțat și Chinezii le otrăvesc apele și satele cu exploatarea minieră. A fost și Claudiu Tarziu acum câteva saptamani acolo.

Bassad: Aici aș zice și eu că cel mai mult ajută faptul că e partid nou și are trăsături de libertate și patriotism.

Andrei Viteazul: E singurul partid care-și asumă o doctrină naționalistă, care elogiază eroi martiri în Parlament și care apără interesele românilor din punct de vedere economic, politic și social.

 

V.: Simplul fapt că e partid nou va atrage un electorat mai tânăr față de partidele vechi, același fenomen s-a întâmplat și în cazul USR. Dar lăsând asta, mă uit la pagina de tineret AUR pe Facebook și se vede clar că cine postează e mult mai conectat cu gândirea tinerilor spre deosebire de cei care postează pe USR tineret. USR tineret e un “Ce mai faceți, tinerii mei? Sunt și eu un tânăr ca voi.” Se simte artificial și nesincer.

Postac USRist

Acum, ce-i drept în argumentarea mea îi compar foarte mult cu USR-ul, nu spun direct ce este bun pur și simplu la AUR. Ajung și acolo, dar merită comparat fiindcă strategia celor două partide e aceeași, de a fi conectat de electorat prin rețelele de socializare.

S.C.: Te-ai gândit să te înscrii în AUR?

V.: Nu vreau să fiu asociat niciunui partid, o mișcare națională va schimba drumul României. Ce poate face AUR e să expună ideile naționale care vor grăbi formarea unei mișcări. Nu ne trebuie în momentul actual politicieni pentru a scăpa țara de jidănime, ne trebuie oameni de acțiune și acei oameni se regăsesc în mișcări. În plus, în AUR se regăsesc mai mulți tineri, și rezultatul alegerilor a arătat că electoratul AUR este în intervalul 20-30 de ani.

S.C.: Dacă deputații AUR citesc aceste rânduri, ce mesaj ai pentru ei?

Horațiu: AUR vreau să fiți mai duri în Parlament și să vă împăcați cu Șoșoaca. De asemenea, Românii din regiunile istorice (Timoc, Bucovina de Nord etc) trebuie ajutați.

Vulcanescu: Să facă treabă și să pună frâne la jefuirea țării acolo unde poate.

Andrei Viteazul: Să vorbească despre cazul lui Vasile Zărnescu.

S.C.: Care crezi că este cel mai bun lucru pe care l-a făcut AUR?

V.: Denunțarea măsurilor guvernului, opunerea vehementă la regulile date peste noapte. Participarea activă la protestele împotriva restricțiilor, dar și denunțarea (((lor))), când a fost cazul lui Octav Bjoza, a statuii lui Octavian Goga de la Iași, etc.

S.C.: Ce ar trebui să facă AUR ca să te determine să aderi la ei?

V.: Ca să ader la ei vreau acei lideri care să aibă aura energică, care prin crezul și voința lor să fie capabili să poată cârmui fie un oraș, fie un județ, fie o regiune a României sau chiar toată țara. O carență de care toată clasa politică suferă. Nu sunt lideri înnăscuți și căliți pentru a fi lideri. De aceea ei pot fi ușor de manipulat de cei de afară, fiindcă ei nu știu cum să conducă. Deci să-și asume rolul de lider și să energizeze poporul.

Andrei Viteazul: În AUR m-aș înscrie mâine dacă îi văd că își asumă pe față abrogarea legilor antiromânești și liberticide, OUG 31/2002, 215/2017, legea Vexler și legea combaterii antițigănismului.

4 comments

 1. Nu credeti ca e cam mult sa-l asociati pe Vulcanescu cu aur???

 2. welcome to 2030 -nu ai nimic, masa, casa, masina, dar esti fericit

  Cyber poligon 2020, parte din Great Reset – vine socul terorist digital- pregatiti va pt prabusirea sistemului informatic
  https://2020.cyberpolygon.com/results-2020/

  • covid21-incalzirea globala-religia gaia-comunismul global-guvernul corporatiilor

   “Technology and cybersecurity are of crucial importance in this COVID era. One of the most striking and exciting transformations caused by the pandemic has been our transition to the digital ‘everything’, both in our professional and also in our personal lives. I am glad that Cyber Polygon has proved itself as one of those brilliant initiatives that address the need for developing and enhancing global cyber resilience in the fight against cybercrime and cyberattacks.”

   Klaus Schwab
   Founder and Executive Chairman, World Economic Forum

Leave a Reply

Your email address will not be published.