Home / Educativ / Despre Antisemitism, dar Privit Altfel

Despre Antisemitism, dar Privit Altfel

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Iunie 23, 2019

Despre Antisemitism

Apărut și pe Justițiarul

Am mai abordat acest subiect acum 3 ani, dar astăzi îl aduc la un nivel ceva mai „academic”, mai dezvoltat și cu trimiteri la linkuri.

O definiție succintă a antisemitismului presupune ura față de semiți, ceea ce naște de la bun început două discuții.

Prima este legată de semiți, întrucît semiți sînt atît evreii cît și arabii. Fiind cunoscute sentimentele evreilor față de arabi, unii ar putea considera că cei mai mari antisemiți din lume sînt evreii!  Dar sioniștii au manipulat definiția pînă cînd aceasta s-a rezumat doar la ura contra evreilor.

A doua discuție este legată de întinderea acestei „uri” (oricum, termenul este nepotrivit, dar despre asta mai tîrziu). Se întinde peste întregul popor evreu sau doar peste evreii făcători de rele?

În articolul mai vechi scrisesem:

„Am început să citesc o carte care dupa titlu părea foarte interesantă – „Marea conspirație evreiască” a lui Traian Romanescu. Nu am putut să o termin, întrucît m-a scîrbit. Aceasta era o carte cu adevărat antisemită, în care autorul, declarîndu-se creștin, îi înjura pe Apostoli întrucît fuseseră evrei și declara că Mîntuitorul fusese rezultatul unei relații adulterine pe care Sfînta Fecioară ar avut-o cu un ofițer roman! Cum poți să te pretinzi creștin, cînd negi originea divină a Mîntuitorului? Evident, Romanescu nu era creștin.

În schimb, exemplul următor de antisemitism vine de la un creștin, unul dintre cei mai celebri și apreciați preoți din București. Acesta, citind „Codul lui Lucifer”, a făcut tot posibilul să mă întîlnească și să vorbească cu mine. S-a interesat din apoape in aproape și, într-o bună zi, primesc un telefon de la o cunoștință care îmi spune că părintele X vrea să mă cunoască și, dacă sînt de acord, vine să mă ia cu mașina și apoi mă aduce înapoi acasă. Așa a fost – pe drum, cunoștința imi spune că trebuie să ne grăbim să ajungem la timp, întrucît părintele nu are decît o jumătate de oră liberă (ceea ce, din principiu, nu prea mi-a plăcut). În orice caz, după 4 ore, mie îmi înțepeniseră oasele în fotoliu, dar părintele nu mă mai lăsa să plec. La un moment dat, părintele îmi spune „Ca și dvs, și eu îi urăsc pe evrei.” – rămîn pentru o fracțiune de secundă blocat, după care îi răspund „Părinte, dar eu nu îi urăsc pe evrei!”. Este momentul ca părintele să se blocheze, după care îmi spune „Dacă dvs. nu-i urîți, este treaba dvs. – eu îi urăsc, și am toate motivele”. Nu l-am întrebat care sînt motivele, fiindcă le știam. Era vorba de anii de temniță la care îl condamnaseră evreii bolșevici doar fiindcă îi slujea lui Hristos. Nu am intrat în amănunte nici cu privire la ura lui față de evrei, dar sînt convins că nu era generalizată.“

Discuția noastră a fost foarte amplă, astfel încît nu am dezvoltat tema. Ca slujitor al lui Dumnezeu, este evident însă că nu putea să îi urască pe toți evreii. În prezent părintele nu mai este printre noi, dar nu cred că are rost să îi dau numele.

Sioniștii au transformat însă în antisemitism simplele critici aduse crimininalilor evrei, jefuitorilor evrei, mincinoșilor evrei.

*

Haideți să facem o trecere în revistă a textelor istorice care pot fi considerate antisemite, și veți constata că acestea au apărut acum aproape 3 milenii, și au aparținut unor iudei!

După umilele mele cunoștințe, primul „antisemit” a fost marele proroc Isaia (sec. VIII î. Ch.). Ca să vă convingeți, vă arăt primul său capitol:

https://biblia.resursecrestine.ro/isaia

Biserica creștină susține că datorită criticilor sale, iudeii l-au tăiat cu un gater de lemn. Evreii susțin că a murit fericit, de bătrînețe – evident că nici unii, nici alții, nu au nici o probă.

A urmat marele proroc Ieremia (sec. VII-VI î. Ch.). A fost cel mai important critic al iudeilor, prorocind că datorită necredinței lor vor ajunge în robia babiloneană. Nu dau un link din profețiile lui, ci un link cu viața sa, ceea ce îmi pare mult mai elocvent.

https://www.crestinortodox.ro/sfinti/prorocul-ieremia-155732.html

Ca și în cazul precedent, biserica creștină susține că a fost lapidat de evrei în Egipt, în timp ce iudeii susțin că a murit fericit, de bătrînețe – tot fără nici o dovadă. În link-ul de mai sus, mult mai corect, se arată că nu se știe cînd și cum a murit.

În timpul lui Ieremia, a mai trăit un proroc critic al iudeilor, care a fost în mod cert ucis de aceștia, și anume Urie (v. Ieremia, 26.20-23).

Dintre cei 12 proroci mici critici ai iudeilor îi amintesc doar pe Ozeea (de ex. „Cînd am voit să lecuiesc pe Israil, atunci s-au dat pe față păcatele lui Efraim și fărădelegile Samariei au ieșit deasupra, căci se țin de înșelătorii; borfașii sparg casele; hoții pradă la drumul mare.” – Ozeea 7.1 sau ”Eu te voi pierde pe tine, Israile, și cine ar putea veni într’ajutorul tău?” – Ozeea 13.9) și Miheea.

Și apoi au venit marile critici, aduse de Mîntuitor! I-a criticat pe iudei pentru păcatele lor, i-a criticat pentru faptul că și-au ucis prorocii care veneau să le spună adevărul, să le aducă Cuvîntul Domnului, a criticat Ierusalimul, i-a criticat pe cărturari, pe farisei și pe vameși. Și iudeii au obținut crucificarea Lui.

*

Primul „antisemit” neevreu pe care îl știu a fost Sf. Ioan Gură de Aur (347-407). Cine este curios, îi poate citi omiliile.

https://www.ioanguradeaur.ro/349/omilia-i-impotriva-evreilor/

În prezent, Karl Marx este blamat de toată lumea, dar în primul rind de evrei. Nu sînt specialist în marxism, dar am impresia că tezele lui Marx au fost deturnate de leninism tot așa cum Tora a fost deturnată prin Talmud. Evreii îl urăsc pe Marx întrucît a fost cel mai important antisemit al sec. XIX.

Citez din „Codul lui Lucifer”:

„9. Karl Marx (1818-1883) – tatăl său, ultimul descendent al unei lungi linii de rabini, a trecut (se pare din interes) la creștinism, convertindu-se la luteranism; una dintre lucrările sale (“Despre problema evreiască“) poate fi interpretată astăzi în termenii sioniști ca una dintre cele mai antisemite scrieri (“Bazele seculare ale iudaismului: nevoile personale, interesul propriu. Religia iudeilor? afacerile. Dumnezeul lor este banul” – acestea sînt doar cîteva afirmații din lucrare)…”

În a doua jumătate a sec. XX a avut loc o explozie din partea evreilor de bună credință, revoltați de sionism. O să dau doar cîteva exemple.

Celebrul discurs ținut de evreul american Benjamin Harrison Freedman, pozițiile de asemenea celebre ale rabinilor Moshe Menuhin, Elmer Bergen și Emmanuel Levyne, cărțile la fel de celebre ale evreilor israelieni Israel Shahak si Yeshayahu Leibowitz (autorii sintagmei „iudeo-nazism”) sau ale evreilor americani Noam Chomski si Norman Gary Finkelstein sînt doar cele mai celebre exemple. În ed. a V-a a “Codului lui Lucifer” (încă nepublică, pe care o au doar cîteva persoane care au primit-o pe mail) am nominalizat cca. 50 de evrei de bună calitate, pe care sioniștii i-ar considera antisemiți.

*            

Să fii antisemit este o prostie, dar avem destui proști.

Să spui adevărul despre evreii nemernici nu este antisemitism, ci este o obligație pe care o au cei care luptă împotriva crimelor (primul genocid din istoria omenirii a fost săvîrșit acum cca. 3.500 de ani de evrei în Canaan), care luptă împotriva jefuirii omenirii (citez din nou: „Prima firmă de cămătărie atestată istoric este firma „Murașu și fiii” (sec. V î.C), înființată în Babilon de robii evrei!” iar crizele economice mondiale începînd cu prima jumătate a sec. XX au fost provocate de bancherii evrei în interesul lor) sau care luptă pentru adevăr și nu pentru minciuna promovată de mass-media după ce a picat în mîinile evreilor (v. „Codul lui Lucifer”, cap. XIX, n.s. 6). Ca să scrii sau să spui asta și să îți asumi cele scrise sau spuse, îți trebuie curajul pe care îl aveau creștinii din perioada de aur, a prigoanei, curaj care însă a dispărut, în special în ultimii ani.

Dan Cristian IONESCU

9 comments

 1. sa nu uitam si “Infruntarea jidovilor” de EVREUL Crestin Neofit Cavsocalvitiu. doar zionistii /talmudisti si turma lor de sclaveti o considera “antisemita” in acelas mod cu “acuzele” aduse de aceiasi, Sf Ioan Hrisostom.

 2. Mi-e pana in gat retorica “nu toti evreii sunt la fel”. Crimele fara egal comise de-a lungul istoriei de catre acest trib – prin actiune colectiva, nu sunt suficiente sa-i lamureasca pe unii.

  • Există două criterii pe baza cărora evreii pot fi buni:
   1. Să vorbească împotriva minciunii holocaustice.
   2. Să denunțe crimele Talmudului.
   Astea sunt criteriile mele personale pe baza cărora privesc favorabil evreii ce le îndeplinesc.

   • Eu am un singur criteriu: sa repudieze identitatea de evreu si in calitatea sa de fost evreu sa denunte intreaga evreime ca fiind un cult criminal parazit profund nociv omenirii.
    Eu nu am cunostinta despre un asemenea individ. Nu cunosc sa existe un (fost) jidan care sa recunoasca, sa acuze vinovatia colectiva a evreimii. Si chiar daca mi s-ar arata ca exista, as avea mari retineri; minciunile si inselatoriile sunt armele lor din veacuri.

 3. heh, “sa repudieze identitatea de evreu” pai nu poti sa ti renegi genele mostenite din tribul in care te ai nascut. poti sa renegi politica si cultul dar probabil nici Iisus nu te multumeste, care i a facut “neam viclean”,”naparci” si sinagoga satanei”

 4. Florin Bianu, caută canalul de youtube Brother Nathanael

 5. Dan Cristian Ionescu

  Lasati-l pe Florin Bianu, nu-i pomeniti despre Iisus Hristos, despre Neofit Cavsocalvitiu, despre Nathanael Kapner. Florin Bianu este un biet agent sionist de mina a doua, insuficient pregatit, care urmareste sa transforme acest site intr-in site antisemit, spre bucuria unora.

 6. Nu toti sunt rai, Ionescule, lasa ca-l avem pe Benny Shapiro. “Nu-mi pasa ca America devine maronie (de la atatia negri), mie imi pasa doar de ideologie”. Astia sunt “evreii buni”. Sau asa zisii “neoconi” din SUA. Si ia zi Moshe, Isus era evreu? Si daca da, inseamna ca era circumcis? Cat despre Nathanael Kapner, ala e bun la momit prostii. “Uite ba unul bun, a trecut la ortodoxie. E de-al nostru. Hai sa-i dau bani repede.” Faptul ca nu a disparut de pe Jewtube in plin “pogrom” video, spune tot.

  • kek..asa e cum zici..o conspiratie de a evreo/romanilor defapt Iisus era trac si merea toamna cu turmele de oi in transhumanta..hâât pana in Pleiade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *