Home / Actualitate / Critica teoriei/ideologiei de gen poate fi ilegală conform unui raport ONU

Critica teoriei/ideologiei de gen poate fi ilegală conform unui raport ONU

Incorect Politic
Octombrie 13, 2021

Critica teoriei/ideologiei de gen poate fi ilegală conform unui raport ONU

Via R3Media:

Un nou raport tocmai transmis de secretarul general Adunării Generale a ONU solicită sancțiuni penale împotriva oricui critică teoria genului, orientarea sexuală, identitatea de gen și chiar educația sexuală.

Raportul din septembrie, scris de expertul independent Victor Madrigal-Borloz, care lucrează sub egida Consiliului Drepturilor Omului, susține că există o „reacție” substanțială împotriva progreselor în domeniul drepturilor omului realizate de homosexuali, transgenderi și că această reacție amenință și perpetuează violența împotriva aceste persoane.

Madrigal-Borloz remarcă faptul că această reacție provine dintr-o „creștere abruptă a liderilor politici ultraconservatori și a grupurilor religioase care își folosesc platformele pentru a promova fanatismul, a dezumaniza persoanele … și a încuraja stigmatizarea și intoleranța printre susținătorii și votanții lor”.

Madrigal-Borloz citează un raport care susține că grupurile „anti-gen” din Statele Unite au strâns 6,2 miliarde de dolari între 2008 și 2013 și că aceste grupuri au canalizat 1 miliard de dolari în întreaga lume pentru a combate creșterea drepturilor LGBT. Raportul provine din Philanthropy Project, o coaliție de fundații de stânga, dintre care două – Fundația Ford și Fundația Arcus – au o sumă de 14,7 miliarde de dolari în administrare financiară. Grupul principal „anti-gen” citat în raportul lor este Organizația Internațională pentru Căsătorie, care a strâns doar 247.000 de dolari în 2019.

Unul dintre puținele grupuri pe care Madrigal-Borloz le menționează pe nume este Biserica Catolică. Madrigal-Borloz spune că „doctrina complementarității Sfântului Scaun … susține că femeile nu sunt egale, ci mai degrabă au roluri sociale complementare …” Madrigal-Borloz susține că înțelegerea familiei de către Biserica Catolică este o încălcare a legii existente a drepturilor omului

Madrigal-Borloz spune în raport că astfel de opinii „creează un risc semnificativ pentru promovarea drepturilor femeilor și pot încuraja violența și discriminarea pe baza orientării sexuale și a identității de gen”. El citează eforturile depuse în Statele Unite pentru a se asigura că băieții cu tulburări de gen nu joacă în sporturi pentru fete.

Raportul se referă la aceste convingeri ca „narațiuni excludente” care echivalează cu discursuri de ură și chiar violență. Astfel de narațiuni „exploatează preconcepțiile, stigmatul și prejudecățile pentru a crea o atmosferă de panică și îngrijorare morală și creează riscul perpetuării violenței și discriminării”.

Madrigal-Borloz solicită statelor membre ONU să „ia măsuri decisive și concertate pentru a contracara practicile de excludere care amenință să submineze cadrele internaționale, regionale și naționale ale drepturilor omului și ale genului …” În special, el spune „practicile de excludere nu sunt conforme cu legislația internațională a drepturilor omului și trebuie tratate în consecință, inclusiv … prin plasarea lor în cadrul legal pentru discursurile de ură și infracțiunile de ură. ”

Anul trecut, Madrigal-Borloz a lansat un raport prin care solicita incriminarea terapiei prin discuții pentru atracții și comportamente nedorite de același sex. În acest raport, Madrigal se referea la psihiatrii care ofereau un astfel de ajutor ca „făptași”.

Trebuie remarcat faptul că Adunarea Generală a ONU nu a recunoscut niciodată „genul” ca un construct social. De fapt, Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale, un tratat de drept  din 1998, au definit „genul” drept bărbați și femei.

Adunarea Generală nu a recunoscut niciodată „orientarea sexuală și identitatea de gen” ca o categorie de nediscriminare. De asemenea, dreptul internațional nu recunoaște conceptul de „transgender”.

Raportul lui Madrigal-Borloz este un document aspirațional care nu are vigoare de lege, dar care va fi cu siguranță folosit de alți actori ai ONU pentru a promova aceste idei. Poate fi folosit și de guvernele naționale pentru a face ilegală chiar și critica ideologiei de gen.

Articol tradus din engleză de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *