Home / Educativ / Crin Antonescu și Legea Umilinței Naționale

Crin Antonescu și Legea Umilinței Naționale

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Iunie 30, 2019

Un articol mai vechi, care merită republicat:

Crin Antonescu

In numarul din 30 iulie al “Cotidianului” a aparut articolul “Bomba cu explozie intirziata a lui Crin, o lege a umilintei nationale”. Am trimis urmatorul comentariu, care insa nu a fost postat:

“Sint citeva aspecte foarte interesante, care au capatat un caracter ciclic si pe care nu stiu citi le-ati sesizat, dar in mileniul III unii dintre candidatii importanti la presedentia tarii, s-au facut pres in fata Ierusalimului, cu speranta ca acesta le va asigura victoria in alegeri.

In anul 2002 Adrian Nastase, un bun prieten si frecvent vizitator al Israelului, a emis jegoasa OUG nr. 31 prin care cei care lauda public patriotismul maresalului Ion Antonescu, cei care nu cred in consecintele exagerate ale holocaustului asa cum le sustin sionistii si altii, sint trimisi la inchisoare. Acesta a fost primul act normativ emis vreodata in Romania prin care romanilor le este interzis sa gindeasca si sa se exprime. In 2004, Adrian Nastase a pierdut alegerile prezidentiale.

Din pacate, un parlament las si tradator de tara, a transformat ordonanta in legea nr. 107/2006 (din cite stiu, s-a refuzat punerea in discutie pentru a putea fi adoptata tacit).

In timp ce era ambasador in SUA, Mircea Geoana s-a raliat declaratiei facuta de presedintele tradator de tara Emil Constantinescu, asumindu-si si el, in numele poporului roman, un pretins holocaust savirsit de romani impotriva evreilor. In toamna anului 2008, in plina campanie electorala in Dabuleni, si-a intrerupt campania pentru a pleca in Israel. In anul 2009, Geoana a pierdut alegerile prezidentiale.

Iata ca, dorind sa devina presedinte, si Crin Antonescu (dovedind ca studiile lui de istorie s-au rezumat la tezele oficiale asupra miscarii legionare) a initiat acest proiect de lege nemernic. Dar iata ca nu a apucat sa mai candideze. Iar acest proiect de lege, din cite stiu, a fost si el adoptat tacit.

Intr-o duminica dimineata, Victor Ponta a luat avionul si s-a dus la Ierusalim pentru a lua masa de prinz cu primul ministru al Israelului. Dupa vreo luna, a urcat in avionul de Ierusalim si guvernul Romaniei, pentru o sedinta comuna cu guvernul israelian!  Apoi, a pierdut si el alegerile prezidentiale.”

Acesta a fost comentariul meu, care trebuia sa se limiteze la 2.000 caractere. Vazind ca acesta nu este postat dar apar alte comentarii prin care poporul roman este vazut ca un popor antisemit, idiot, vulgar, agramat, etc., am trimis un alt comentariu, cel de mai jos:

“Materialul este incitant, dar superficial. Prin prisma istoriei oficiale, Legionarii sint priviti ca niste asasini, dar trebuie spus ca ei ori au ucis justificat (au ucis criminali pe care justitia corupta nu ii judeca iar Carol al II-lea, regele criminal si corupt de evrei prin poturile pretins pierdute la poker, ii promova in fruntea tarii), ori li s-au atribuit crime care nu au fost ale lor (uciderea evreilor). Singurele crime nejustificate (Iorga si Madgearu) au pornit de la initiativa personala a lui Boeru, prezumat agent strain infiltrat in Miscare. Sint mentionati citiva intelectuali de frunte care au aderat la Miscare – exemplele sint infime: cele mai luminate minti ale Romaniei anilor ’30 erau legionari. Deviza Miscarii era “Dumnezeu si Patria”, ceea ce nu era pe placul sionistilor. Dar problema este urmatoarea: comentariul meu de ieri nu l-ati postat. Ati postat comentarii imbecile, injurioase, stupide, care ar dovedi un popor roman antisemit, cvasianalfabet, vulgar, idiot, etc. Dar un comentariu decent care vrea sa deschida ochii romanilor, nu l-ati postat. Trag o singura concluzie: sinteti un fel de hirtie de muste (mai eaxct, o Coloana a V-a) care lanseaza teme incitante pentru ca apoi, cunoscind adresele de mail ale celor care comenteaza, sa le remiteti celor de la SRI, Mossad, CIA sau altor dusmani ai Romaniei. Nu va agitati in cazul meu: adresa mea de mail este cunoscuta de cind au fost publicate pe Internet cartile mele. Stiu ca nu veti posta nici acest comentariu, dar ma simt dator sa trimit in toate partile comentariul pe care l-ati refuzat cit si prezentul text, sa nu va mai cada si altii in capcana.”

Acest comentariu a fost postat in noaptea de 2 august. Probabil i-a speriat ideea ca voi face publice cele doua comentarii, si au preferat sa il publice ei de buna voie pe cel de-al doilea. Dar nu si pe primul!

Deocamdata, atit. Voi cauta sa selectez pentru mail-ul urmator citeva comentarii despre legionari si despre legea lui Crin Antonescu. Doamne ajuta!

2 comments

 1. Nicolae Steinhardt – „Jurnalul fericirii”: „Despre Antonescu însă nu pot să nu arăt că, oricum, a fost singurul în toată Europa care a cutezat să i se opună lui Hitler, să-i ţină piept într-o chestiune de onoare personală pentru acesta, în care nici Petain, nici cardinalii nu i-au spus nu. În vreme ce floarea aristocraţiei germane, generalii şi feldmareşalii acoperiţi de medalii şi decoraţii stăteau smirnă în faţa lui şi tremurau, iar el făcea spume la gură şi alerga urlând de la un capăt la altul al încăperii, Antonescu i-a ţinut piept în propriul lui bârlog de la Berchtesgaden; dârz, cu modestia cuvenită, a scăpat de la moarte câteva sute de mii de suflete de evrei.” (…) „Si pot afirma ca nici un evreu din Romania nu a fost predat nazistilor pentru a fi trimis in lagarele de concentrare din Germania sau din Polonia. Nici unul!”

  Shimon Peres: „Nu vom uita niciodată că, în perioada cea mai întunecata a istoriei, perioada nazistă, România a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei de aici, care au venit în Israel, au ajutat la construirea Israelului, dar, în același timp, nu și-au uitat iubirea pentru România, și-au păstrat cultura românească”, spunea acesta în urmă cu un an la București.

  Pentru a afla cât a fost de anti-semit Ion Antonescu, îl convocăm ca martor pe unul dintre cei mai cunoscuţi publicişti evrei din acea vreme – Marius Mircu. La o jumătate de se­col după consumarea holocaustului din România, în cadrul unei dezbateri publice desfăşurate în Israel, Marius Mircu consemnează, pentru ştiinţa tuturor evreilor deci, că prin legile anti-semite ale guvernării antonesciene şi mai ales prin legea Centralei Evreilor din România, „a fost creat în România un stat (evre­iesc) în stat, spre a-i menţine evrei, pe evrei“. În felul acesta au fost posibile unele realizări cu totul extraordinare în contextul european de atunci şi nu numai de atunci. Şi anume, în perioada 1940-1944:

  „– au fost redeschise toate şcolile evreieşti din România, închise de regimurile precedente şi au fost înfiinţate multe şcoli noi;

  – a fost creată, pentru prima dată în România, o universitate evreiască;

  – au fost redeschise, pentru evrei, spitalele evreieşti şi azilele de bătrâni care mai înainte fuseseră rechi­zi­ţionate de armată;

  – au fost reînfiinţate cele două teatre evreieşti, de la Bucureşti şi Iaşi;

  – au fost înfiinţate cantine gratuite pentru evreii săraci;

  – evreii aflaţi în lagărele de muncă obligatorie sau în închisori au fost mereu aprovizionaţi cu îmbrăcă­minte şi medicamente;

  – evreii deportaţi în Transnistria au fost aprovizionaţi cu îmbrăcăminte, alimente, medicamente, unelte gospo­dăreşti şi unelte specifice meseriaşilor;

  – cu sprijinul «Centralei Evreilor» au fost readuşi în România – deci salvaţi, din Transnistria cca 2000 de copii orfani;

  – autorii evrei şi-au putut publica o serie de lucrări (numai eu am scos trei)…(…)

  Nicicând, ca pe vremea lui Ion Antonescu, Teatrul Bareşeum n-a avut şi nu va avea asemenea săli arhipline, deşi funcţionau două săli;

  Nicicând n-au făcut asemenea dever cafenelele, ceai­năriile, restaurantele evreieşti, magazinele alimentare evre­ieşti, tot atâtea prilejuri de adunări evreieşti;

  Urmăriţi colecţia „Gazeta evreiască“ din acei ani: pentru fiecare zi e anunţată cel puţin o manifestare evreiască, spectacol de teatru/revistă, concert, conferinţă.

  La 28 noiembrie 1940 (deci pe vremea guvernării legio­nare! n.n.) evreii au obţinut de la Ministerul Educaţiei Naţio­nale aprobarea pentru înfiinţarea „Colegiului pentru Studenţii Evrei“, denumire sub care se ascundea caracterul universitar al cursurilor. (…) Toate aceste cursuri universitare au fost frecventate în total de 2000 de studenţi. (…) Un sprijin important l-a acordat Crucea Roşie din România (preşedintele – savantul medic Ioan Cantacuzino) care, cu acordul Minis­te­rului Sănă­tăţii a ajutat „facultatea“ evreiască de medicină să deschidă o policlinică pentru practica studenţilor. Această policlinică a ser­vit şi populaţia săracă din cartier, în marea majoritate evrei. (…)

  Important a fost şi sprijinul acordat de unele cadre didactice români din învăţământul superior de stat care au ajutat la întocmirea programelor de învăţământ şi punerea la punct a cursurilor, pentru a fi cât mai corespunzător celor de stat, ceea ce a fost esenţial pentru viitorul studenţilor.“

  Marius Mircu ne oferă şi mărturia altui evreu, la fel de bine informat, dr. Theodor Lowenstein: „Aceste şcoli evreieşti din România au fost unice printre ţările bântuite de fascism, au fost o componentă a rezistenţei poporului evreu.“ Şi concluzia aceluiaşi onest martor Marius Mircu:

  „Dar dacă aceste şcoli n-ar fi fost susţinute de oficialităţile româneşti, dacă nu ar fi fost tolerate de mareşalul Ion Antonescu, ar fi putut exista acest „mic Israel“ din Bucureşti, anticipaţie a Statului Israel?“ (apud Teşu Solomovici, România iudaică, p. 389-392)

 2. Alexandru Balcu

  Micile necazuri (mare lucru ce-au suferit, pierderea alegerilor) de-ale lui Crin Antonescu, Adrian Nastase, Victor Ponta, Mircea Geoana, etc., survenite dupa ce-au semnat pactul cu jidanul, sunt doar sa spunem un 0,5% arvuna pentru plata din Iad. Ca acolo or sa ajunga toate aceste Iude, logic, sunt ca Iuda, cu Iuda isi vor petrece Vesnicia! Vai de mama lor ce-i asteapta acolo! Ma gandesc la cele mai cumplite chinuri pentru aceste naparci si totodata am speranta ca ceea ce pot eu sa-mi inchipui cu mintea mea de om e nimica toata pe langa ceea ce-i asteapta cu adevarat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *