Home / Actualitate / “Credeam că a început războiul” – Câțiva alpiniști din Munții Făgăraș surprinși alungând un grup numeros de țigani care pescuiau ilegal în lacul montan Capra

“Credeam că a început războiul” – Câțiva alpiniști din Munții Făgăraș surprinși alungând un grup numeros de țigani care pescuiau ilegal în lacul montan Capra

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 16, 2023

"Credeam că a început războiul" - Câțiva alpiniști din Munții Făgăraș surprinși alungând grup numeros de țigani care pescuiau ilegal în lacul montan Capra

“Credeam că a început războiul”

Câțiva alpiniști din Munții Făgăraș surprinși alungând un grup numeros de țigani care pescuiau ilegal în lacul montan Capra

 

În timp o echipă de cățărători se afla la Monumentul Alpiniștilor, aceștia au depistat numeroși țigani care au apărut la lacul montan Capra și s-au instalat să pescuiască.

Întâi credeau că practică pescuitul sportiv, dar văzând că braconierii nu eliberează peștii capturați, alpiniștii au decis să ia atitudine. Lacul montan Capra este un lac mic, riscul să rămână fără pește în urma braconajului țigănesc era cât se poate de real.

Prima oară au încercat cu vorba bună, dar țiganii nu s-au lăsat convinși să elibereze peștii. A doua oară, braconierii s-au trezit bombardați cu emițătoare de sunet puternic (FP3). Aceștia au abandonat undițele și au început să arunce cu pietre în alpiniști, înjurând și țipând. Cu toate că se aflau pe munte, vacarmul și scenele de luptă au fost surprinse de un alt drumeț care se afla pe traseu.

“Eram pe traseu când am auzit bubuiturile și strigătele. Credeam că a început războiul”, raportează turistul. “La un moment dat țiganii au început să se apropie de ei, cu bâte și pietre. Unul dintre băieți a rămas fără bombe și s-a întors în cort”, adaugă martorul.

După mai multe minute de vacarm, alți turiști au ajuns la fața locului și au luat partea alpiniștilor. Împreună i-au înlăturat fizic pe țigani.

Țiganii au fugit și au lăsat în urmă majoritatea peștilor și mai multe obiecte de pescuit.

Peștii au fost eliberați.

“N-am putut sta deoparte. Nu m-a lăsat inima”

 

“Tinerii care străbat munții nu-s făcuți din acelasi aluat ca toți ratații. Ăștia au atitudine de stapâni, au atitudine de Români. N-am putut sta deoparte când am văzut ce se întâmplă. Nu m-a lăsat inima”, spune turistul care ne-a raportat știrea.

 

Nota Redacției: Salutăm cu brațul ridicat pe toți cititorii care străbat munții și pășesc cărările umblate cândva de eroii rezistenței armate anticomuniste!

4 comments

  1. un cetățean interesat

    Printre peștii eliberați se numără și Andrew Tate?

  2. Gheorghe Trifan

    Anul trecut, în săptămâna dinaintea paștelui, am fost în Israel !!! Un evreu român mi-a apus că din anii 2000,până în 2020, anual, zeci de mii de bărbați evrei mergeau în Ucraina cu scopul de a face copii !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *