Home / Internațional / Covid-19: cât vor costa “testele de confort”  începând cu 15 octombrie?

Covid-19: cât vor costa “testele de confort”  începând cu 15 octombrie?

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Octombrie 8, 2021

Covid-19: cât vor costa “testele de confort”  începând cu 15 octombrie?

Potrivit France Info, va fi nevoie de 44 de euro pentru un test PCR și de 22 până la 30 de euro pentru un test antigen, pentru persoanele nevaccinate fără prescripție medicală.

„In UE nu mai este legitim să plătiți pentru testele de confort excesiv în detrimentul contribuabililor. După cum a anunțat Jean Castex în urmă cu câteva săptămâni, testele de confort ale screening-ului Covid-19 vor fi activate  începând cu 15 octombrie. Cu alte cuvinte, testele Covid nu vor mai fi rambursate decât din motive medicale sau pentru persoanele vaccinate, minorii și adulții tineri încă în liceu. Anunțată inițial să promoveze vaccinarea, această decizie răspunde, de asemenea, la considerente economice, screening-ul a costat 2,2 miliarde de euro în 2020 și până la 4,9 miliarde planificate anul acesta.

Joi, colegii noștri de la France Info dezvăluie cât de mult va fi necesar să plătim la mijlocul lunii octombrie pentru a fi testați fără motive medicale dacă cineva nu este vaccinat. Va costa astfel 44 de euro pentru un test PCR și jumătate, sau 22 de euro, pentru un test antigen efectuat în laborator. În farmacii, testul antigen va fi taxat cu 25 de euro și chiar cu 30 de euro în weekend.

Sfârșitul unei excepții franceze
În caz de simptome, pentru o persoană nevaccinată, testul va fi gratuit dacă rețeta are o vechime mai mică de 48 de ore. Testul va fi, de asemenea, acoperit în cazul unei operații planificate în spital sau contraindicații de vaccinare la prezentarea unui certificat.

Până în prezent, Franța a fost una dintre puținele țări din lume in care nu se cere sa ai simptome sau nu esti neaparat  un caz de contact semnalat oficial, pentru a obtine rambursarea completă a testelor PCR. De la începutul lunii iulie, cu excepția motivelor medicale, testele deveniseră deja plătitoare pentru turiștii străini care vin în Franța: aceștia trebuie să plătească acum 43,89 euro pentru un test PCR, 25 euro pentru un test antigen.

7 comments

 1. Deci a aparut testul de confort ? Adica masoara grosimea mochetei, caldura caloriferului, spuma detergentului de vase si diagonala televizorului ? Cum se face ? Se aduna toate si se imparte rezultatul la numarul de adulti din familie ? Cum sa fac sa am confortul mai mare ?

 2. adica ce vrea sa zica aici ?

  “…testele de confort ale screening-ului Covid-19 vor fi activate…”

  “… nu vor mai fi rambursate decât din motive medicale sau pentru persoanele vaccinate …”

  “Va costa astfel 44 de euro pentru un test PCR și jumătate”

  “… testele deveniseră deja plătitoare…”

 3. Ati inaugurat o rubrica noua: STIRI COMICE ANTI FAKENEWS.

  • ASTEA SUNT

   STIRI TRAGI-COMICE :

   CUM VOR FI JEFUITI CEI NEVACCINATI PRIN ASA-ZISE ‘TESTE DE CONFORT’ !

   Tot restul se vor ‘teste necesare’ – adica daca-ti curge nasul si tusesti ! Care sunt gratis caci sunt ‘necesare’ spre a gasi – AUTOMAT , CACI RESTUL VIRUSILOR AU DISPARUT FARA URMA , hahaha – spre a-ti gasi deci automat covidul !
   Ca sa incaseze doctorimea mita pentru covid ad infinitum !

   Ati inteles mascarada care duce la vaccinare obligatorie caci n-are nimeni bani sa plateasca toata ziua “testul de confort ” !

   De fapt este o extorcare de groaza – sa vedem cand se amplifica rascoala !!

 4. cea mai buna mema: Omul cu 4 degete expune teoria telelor de confort.

 5. Prin aceasta dovedesc ca de fapt, nu le pasa deloc de sanatatea publica. Ei doresc numai impunerea unei masuri – vaccinarea, si ii mangaie pe cap pe vaccinati, ca sa nu se infurie acestia ca s-au vaccinat degeaba.

 6. ar trebui teste rectale…cum se lua odata temperatura….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *