Home / Educativ / Ce facem când nu există soluție politică? O paralelă între Mișcarea Legionară si Mișcarea Hippie

Ce facem când nu există soluție politică? O paralelă între Mișcarea Legionară si Mișcarea Hippie

Claudiu Egregor
Incorect Politic
Ianuarie 20, 2023

Ce facem când nu există soluție politică?

O paralelă între Mișcarea Legionară si Mișcarea Hippie

 

Nu vom prelua puterea pe cale violentă, uitați de ideea unei revoluții armate. Nu avem armele și nu avem trupele necesare pentru asta. Noua ordine mondială satanică și transhumanistă este bine înrădăcinată. Suntem într-o situație similară cu stângiștii în America anilor ’60. Ei voiau să răstoarne ordinea creștină americană și să facă revoluție, dar după câteva atacuri armate asupra magazinelor unor corporații și câteva bombe în capitală în urma cărora unii revoluționari de-ai lor au fost arestați, și-au dat seama că nu au mijloacele necesare pentru a produce o revoluție violentă.

Nu aveau nici cum să penetreze politicul, lipsind rețeaua de lobby si influență pe care o au azi, neavând profesorii neomarxiști care să taie împrejur la creier generații întregi de studenți. Trebuiau să construiască fundația pe care să clădească viitorul dorit de ei.

Așa că au făcut următoarele:

S-au concentrat pe a crea o mișcare culturală. Pentru a schimba ceva politic, trebuiau să schimbe cultura. Pentru a schimba cultura, trebuiau să schimbe societatea. Pentru a schimba societatea, trebuiau să schimbe individul, omul. Așa că au lucrat la generarea unei schimbări interioare în individ, un fel de om nou. Au făcut acest lucru prin terapie de “Actualizarea Sinelui”. Ce însemna asta? Orice sentiment reprimat, pornire sau impuls ținut sub control pentru ca individul să fie adaptat și adecvat în societate era dezlănțuit. Straturile sinelui erau înlăturate până nu mai rămânea nimic, un fel de Pitești voluntar, în care naivii se înscriau și chiar plăteau bani să participe la astfel de cursuri de reeducare. Un spectacol grotesc în care oamenii se zvârcolesc pe jos în timp ce zbiară necontrolați, acesta era omul nou dorit de inginerii mișcării, dintre care toți erau jidani.

M-a frapat faptul că acești stângiști au ajuns la același concept la care a ajuns Căpitanul cu zeci de ani înaintea lor, că nu poți schimba ceva cu adevărat, politic, social sau cultural, dacă nu determini mai întâi o schimbare interioară în individ. Firește că Mișcarea Legionară avea scopuri nobile, conceptul lor despre omul nou se învârtea în jurul virtuților, a onoarei, a curajului, eroismului, spiritului de jertfă, ce urmăreau legionarii era să scoată la iveală cea mai bună versiune a omului. Omul nou legionar era un Arhanghel în carne și oase, un exemplu viu al credinței.

Pe când omul nou american, stângistul, jidovitul, era o cochilie fără conținut, era un om stors de toată esența lui, de toată omenia lui, dezrădăcinat și egoist, disprețuitor. Ce a rămas după “terapie” era o formă fizică de manifestare a celor mai înfrânate, dezgustătoare, teribile și înfricoșătoare porniri. Pe scurt, un demon.

Ceea ce a reușit să facă mișcarea hippie în anii ’60 ai Americii a fost o inversiune satanică a fenomenului legionar, mutilând spiritual omul în loc să-l ridice. L-a pus pe calea viciilor și a sentimentului că nimic nu contează, deci are libertatea totală să facă orice. Efectele devastatoare ale acestei transformări le vedem astăzi.

Pe vremea legionarilor s-a putut realiza omul nou, dar nu a durat mult, încât legionarii au fost uciși, arestați și prigoniți până aproape la dispariție, pe când în America anilor ’60 hipioții au reușit să preia învățământul, ulterior politica, acum ei decid că e bine ca un tranilău cu coarne de demoni să citească povești copiilor de grădiniță.

Rețeta schimbării interioare, chiar dacă inversată satanic, a funcționat. De la schimbarea individului s-a schimbat societatea, cultura, apoi politica.

 

Rețeta pentru schimbare reală

Pentru naționaliști, patrioți și conservatorii care vor să vadă o schimbare în bine în România, aceasta este singura metodă care va avea succes.

Nu intratul în politică, nu făcutul de partide, nu candidatul la alegeri, ci concentrarea pe om, pe schimbarea interioară care să permită cultura renașterii naționale.

Transformând omul dintr-un golem egoist într-un avatar dumnezeiesc este metoda care va determina schimbarea reală în țară, după viziunea lui Codreanu. Dacă nu am fi avut Mișcarea Legionară, probabil aș fi spus că e imposibil, dar ei ne-au demonstrat că se poate.

Va fi nevoie de tabere de muncă, de școli, de think-thank-uri și de asumarea conștientă a acestui deziderat, al schimbării individuale interioare pentru a determina schimbarea exterioară atât de necesară supraviețuirii neamului.

Destinul românesc începe cu tine.

*

În acest documentar se vorbește pe larg despre fenomen, urmăriți cu minutele 35:00-40:00 unde explică cum personalul a devenit politic prin schimbarea individului.

5 comments

 1. Subiectul merita o analiza amanuntita. Autorul are dreptate in ceea ce priveste schimbarea interioara a indidului, care nu se poate face batand din palme..Trebuie sa crestem o noua generatie careia sa-i inoculam virtuti precum cinstea, patriotismul, curajul, respectul pentru munca nu pentru specula, respectul pentru familie, strabuni si eroi… si, foarte important, capacitatea de a aborda viata de pe o treapta superioara, sfidand logica financiara, care din pacate a acaparat mentalul colectiv pe toata planeta.
  Dar acest deziderat este aproape imposibil in mediul socio-cultural al Romaniei de azi.. Daca printr-o minune ne vom pricopsi cu o astfel de generatie de tineri, nici macar atunci nu vom reusi sa schimbam mare lucru. Aceasta generatie trebui sa preia ADEVARATA PUTERE!
  Uitati de amagelile cu votul sau precesele impotriva ticalosilor care ne conduc. ACESTEA FUNCTIONEAZA DOAR ATUNCI CAND PUTEREA ESTE A POPORULUI. Dar in momentul de fata puterea este a unor elite satanice care nu o vor ceda usor. Alegerile le aranjeaza ei cum vor, iar justitia este tot in mana lor.
  Pana la urma eliberarea nu se poate face decat printr-o REVOLUTIE. Dar o revolutie adevarata, nu ca cea franceza sau cea din Rusia, puse la cale de aceleasi elite despre care am vorbit.

 2. Autorul confunda scopul cu mijlocul.

  Nu este nici o comparatie, ci o alaturare din ignoranta.

 3. preot Marius Vișovan

  Imi place mult articolul , in special felul in care ati inteles si explicati esenta spirituala a Miscarii Legionare si vreau sa va cunosc.Claudiu Egregor e probabil un pseudonim, dar pe mine ma gasiti usor.
  preot Marius Vișovan

 4. Visați…frumos toți care gândiți ca Dacul !
  Nu mai e timp de asemenea proiecte, utopice și atunci și acum.
  Ne-a spus-o și Bătrânul Iustin Pârvu: e vremea lui Scapă cine poate; scăparea e la nivel individual, în grupuri mici de 15-20 de oameni.

 5. Omul zilelor noastre (ce clipeste des din ochi) prefera confortul luptei – cei mai multi aleg calea usoara: viciile sunt mai usor de practicat decat virtutea, minciunile sunt mai usor de digerat decat adevarul. Pentru noi camarazi – nu victoria conteaza ci lupta pana la ultima suflare si chiar dupa ultima suflare. Sa radem dar viteaz rasad, sa fie un hohotit si-un chiu din ceruri pana-n iad! Moartea este sigura pentru cel viu iar Invierea este sigura pentru cel care a murit pentru Adevar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *