Home / Actualitate / Ce Este MicNews + Campania “Lemne de Foc pentru Familii și Copii Necăjiți”

Ce Este MicNews + Campania “Lemne de Foc pentru Familii și Copii Necăjiți”

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 24, 2019

Am primit următorul email de la Narcis Violeta, editor-șef al ziarului MicNews:

Asociatia MicNews lansează Campania “Umanitară Lemne de foc pentru familii și copii necăjiți!”

Dragi prieteni după cum cred ca ați observat că acțiunile noastre de ajutor, pentru persoanelor nevoiașe, a copilașilor nevinovați și triști de soarta lor, a celor necăjiți în general este îndreptată în zona Copalnic Mănăstiri, județul Maramureș, o zonă pe care dacă o vizitezi, rămâi înmărmurit de condițiile de viata a câteorva sute de suflete nevinovate.

În orice casă intri, se vede din prima clipă sărăcia, lipsa hranei de zi cu zi și altor necesități pe care noi le avem cu toți. Nu are rost sa mai enumerăm că ne putem da seama că nu au nimic. Părinții, vara lucrează cu ziua, când găsesc, iar IARNA este cea mai grea perioada din viața lor, de munca cu ziua la sapă nu găsești și atunci sărăcia apasă cât mai tare, apar tot felul de lipsurile necesare.

Noi avem deschisă o campanie pentru ei cu îmbrăcăminte și alimente, vă așteptăm să ne contactați pentru a dona bunurile cu care puteți să susțineti acțiunile noastre. La numărul de telefon: 0724.713.999 sau 0747.07.99.99.

Această strângere de fonduri am hotărât să o deschidem și cu bănuți strânși să putem cumpăra lemne de foc pentru cel puțin 20 de familii din această zonă.

Pe acestă cale rugăm toți oameni de bine să contribuie cu o sumă cât de mică, pentru a putea duce pînă la capăt această acțiune caritabilă. Vă mulțumim că ne sunteți aproape și ne suportați, ne ajutați și vă implicați! 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=q3GAOmIpi3o

Făcând puțină cercetare în legătură cu asociația MicNews am aflat mai multe lucruri.

Despre membrii fondatori și funcția Violetei Narcis, aflăm de pe Issuu că:

Revista MediaNewsPress a fost lansata sub patronatul Asociatiei MicNews, organizatie infiintata in 2013 si inregistrata la Judecatoria Sectorului Avand un tiraj lunar de 10.000 de exemplare distribuite in cinci tari (Romania, Italia, Olanda, Germania si Republica Moldova), revista propune spre lectura subiecte de actualitate, investigatii, dezvaluiri, cazuri sociale, paparazzi si sport.

Cele mai noi stiri ale momentului sunt prezentate in cadrul revistei MediaNewsPress de mai multi voluntari care provin din casele de copii.

Revista ii are in componenta pe Mihai Caldararu – fondator, Maria Voicu – vicepresedinte, Marcu Viorel Andrei – secretar general, Narcis Violeta – editor sef si Adriana Senchevici – director general.

Asociatia MicNews, din cadrul careia face parte revista MediaNewsPress, sprijina in mod direct copiii aflati in dificultate, care provin din familii defavorizate, orfelinate si scoli pentru copii cu dizabilitati.

Pe pagina de Facebook au o poză cu coperta revistei unde apare Klaus Iohannis zâmbind alături de fostul președinte al asociației:

 

MicNews

 

Când președintele Mihai Căldăraru și-a încheiat activitatea în asociație, acesta a premiat-o pe Viorica Dăncilă cu o diplomă, conform IntactMediaNews:

La încheiera mandatului de preşedinte al Asociației MicNews, acesta a oferit o diplomă doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă.

Aceeași asociație a semnat un protocol cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

În emailul doamnișoarei Narcis Violeta, care e editor șef, unele cuvinte aveau diacritice, altele nu, iar propozițiile nu erau structurate corespunzatător, așadar a trebuit să fac puțină muncă de editare; textul în forma originală poate fi citit aici: https://intactmedianews.ro/2019/09/22/asociatia-micnews-lanseaza-campania-umanitara-lemne-de-foc-pentru-familii-si-copiii-necajiti/

Pe canalul ei de YouTube, descrierea ultimului videoclip pare că a fost scrisă în stare de ebrietate.

MicNews

Narcis Violeta

Este acesta jurnalismul în 2019?

Înțeleg că nu sunt cel mai în măsură să critic texte pentru greșeli gramaticale sau de exprimare, având în vedere că și textele mele au astfel de greșeli, însă domnișoara este editor șef la o publicație tipărită, face parte dintr-o asociație înregistrată juridic și este autor pe intactmedianews, iar eu am doar un site independent și nu ocup funcții oficiale în presă.

În orice caz, i-am publicat textul, dacă vreți să donați pentru această campanie, decizia vă aparține.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *