Home / Internațional / Care minoritate ne conduce și ce vor ei?

Care minoritate ne conduce și ce vor ei?

Carolina Gunderode
Incorect Politic
August 16, 2022

Care minoritate ne conduce și ce vor ei?

Care minoritate ne conduce și ce vor ei?

Care minoritate ne conduce, de ce va colapsa constructul economic al acestui complex digital-financiar: Rezistența crește căci sistemul lor nu este sustenabil.

https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=en&id=21856&date=2022-08-10

Ernst Wolff, răspunsurile de la 3 la 6

3. EW: Înseamnă următoarele: în cursul prăbușirii sau aproape de prăbușirea din martie a anului trecut, la urma urmei, au fost date cele mai mari fonduri de salvare din toate timpurile. În criza financiară globală, aveam de-a face cu sute de miliarde; acum avem de-a face cu trilioane. Și aceste trilioane nu sunt acolo, sunt create artificial de băncile centrale. Și nu merg la tine, nu merg la mine, nu merg la populația muncitoare, trec în mâinile marilor investitori. Și trebuie doar să vezi cum au profitat acești mari investitori în ultimele 18 luni. Eu spun mereu că complexul digital-financiar este forța decisivă în lumea noastră. Complexul digital-financiar include, în frunte, cele cinci mari corporații digitale. Acestea sunt Amazon, Alphabet, Apple, Microsoft și Facebook.

Numai aceste cinci corporații au acum o valoare bursieră de 10 trilioane de dolari. Aceasta este pur și simplu o dimensiune de neimaginat, mai mult decât dublul celor produse în Germania în mărfuri și furnizate în servicii într-un an. Un alt mare beneficiar al acestei redistribuiri sunt marii administratori de active. În fruntea listei se află BlackRock și Vanguard. BlackRock și Vanguard gestionează în prezent circa 16 trilioane de dolari în active. Este, de asemenea, o dimensiune de neimaginat și, desigur, această sumă a crescut enorm.

Și dacă vrei să arunci o privire atentă la cine a fost cel mai mare profitor anul trecut, a fost Facebook. Facebook avea o valoare bursieră de 500 de miliarde de dolari la începutul sau sfârșitul anului 2019 și de atunci a crescut la 1,1 trilioane de dolari. Aceasta înseamnă mai mult decât dublarea a ceea ce exprimă valoarea bursieră. Și mai trebuie să te întorci în istorie. Trebuie să rețineți că Apple a avut nevoie, de exemplu, de 42 de ani pentru a deveni prima companie din lume care a ajuns la o valoare bursieră de peste 1 trilion. Între timp, ca urmare a acestor acțiuni, Apple se ridică la 2,5 trilioane în mai puțin de trei ani. Aceasta este o redistribuire atât de inimaginabilă încât este greu de crezut! Și o mare parte din acești bani care au fost redistribuiți sunt de fapt bani nou creați. În acest fel, politicienii instruiesc băncile centrale: „Tipărește bani! ”Aceasta merge apoi la marii investitori, și ei introduc asta în cazinoul financiar, iar ei înșiși sunt profitorii din toată această chestiune. Este un mecanism de autoamplificare care se înrăutățește pe zi ce trece și a dus la cea mai mare inegalitate socială din istoria omenirii.

4. EW: Nu există un sfârșit semnificativ. Nu există niciun scop în minte acum în care sa  spui: „Aceasta este condiția pe care vrem să o atingem și aceasta va fi o stare permanentă stabilă”. Se încearcă pur și simplu să mențină puterea celor care stau la pârghiile puterii cu toate metodele posibile. Dar se știe, și se vede acum în acest moment, care este rezultatul acestei uriașe creații de bani, și anume devalorizarea banilor. Dar pe fundal se pregătesc și cei care dețin cei mai mulți bani din lume.

În prezent, vedem un număr relativ mare de miliardari care părăsesc acțiuni, părăsesc obligațiuni și intră în active reale. Nu întâmplător oameni ca Bill Gates, de exemplu, care este unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, că în ultimii doi ani a devenit cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite. Așa că acești oameni se pregătesc foarte, foarte concret pentru faptul că acest sistem se va prăbuși la un moment dat și că banii își vor pierde din valoare, iar apoi vor cădea înapoi pe bunurile lor materiale pentru a putea înota înapoi în vârf. din nou.

5. EW: Trebuie să arunci o privire asupra istoriei lumii. De fapt, ar trebui să aruncați o privire asupra istoriei celor bogați și puternici din ultimii 50 de ani. S-au conectat între ei într-un mod neobișnuit. Una dintre cele mai importante organizații din lume astăzi este Forumul Economic Mondial de la Davos. Este condus de un profesor german pe nume Klaus Schwab. A înființat un forum pentru antreprenori în 1971. Studiase în prealabil la Universitatea Harvard ca student al lui Henry Kissinger, apoi s-a întors în Europa și, la vârsta de 33 de ani, a fondat un forum pentru antreprenori din Europa pentru a-i învăța pe acești antreprenori europeni managementul american metode. Și destul de ciudat, prima dată când a avut loc prima întâlnire, 440 de manageri de top din întreaga lume au călătorit la Davos.

Nimeni nu-mi poate spune că un tânăr de 33 de ani cu mai puțin de cinci ani de experiență profesională poate reuni 440 de manageri de top din întreaga lume fără ca cineva să-l ajute în fundal. Și dacă te uiți la rolul jucat de Universitatea Harvard, îți poți imagina că, de fapt, sforile au fost deja trase acolo. Este interesant de văzut cum a evoluat acest forum.

La început, au venit acolo doar manageri, apoi au fost aduși politicieni, apoi a fost adusă înalta nobilime, apoi au fost aduși reprezentanți ai presei, iar apoi la un moment dat s-a hotărât ca pe undeva tinerii care se comportau promițător, fie în marile companii, fie în politică, ar trebui reunite și pregătite pentru rolul lor ulterior în societate. Acest lucru se face din 1992. Atunci au fost create clasele: Prima clasă a fost „Class of 93”, clasa din 1993, și este destul de interesant dacă aruncați o privire la cine era în acea clasă: veți găsi nume precum Tony Blair, Gordon Brown, Nicolas Sarkozy, Bill Gates, Angela Merkel, Manuel Barroso. Cu alte cuvinte, toți oamenii care au lucrat ulterior în poziții de vârf în politică și afaceri.

Și totul continuă: „Clasa 93” a fost doar prima clasă; între timp, am ajuns la Clasa 2021. Și conceptul s-a schimbat puțin. La început, acești oameni care s-au reunit au fost numiți „Liderii Globali de Mâine”, apoi mai târziu, cred că din 2005, au fost numiți „Tinerii Lideri Globali”, iar accentul s-a pus din ce în ce mai mult pe tineri, inclusiv pe oameni precum Sebastian Kurz, de exemplu, și Jens Spahn, ministrul german al Sănătății. Așa că observi o mulțime de oameni care joacă un rol foarte important în politică astăzi. Mai este și prim-ministrul Noii Zeelande, care a anunțat recent un blocaj de trei zile pentru că o singură persoană a fost testată pozitiv. Așa că aici găsești cu adevărat elita și crusta superioară a politicii de astăzi și elita liderilor corporativi. Jeff Bezos a fost într-o clasă ca asta,

Este foarte interesant când treci prin toate aceste cursuri, acum sunt 1.300 de oameni care, desigur, sunt, de asemenea, strâns legati între ei. Deci, dacă ați urmat mai multe cursuri într-un an – oamenii nu sunt internați undeva timp de un an, dar se întâlnesc uneori pentru un weekend, alteori pentru o săptămână întreagă, dar bineînțeles că au numerele lor de telefon mobil, sunt foarte bine conectat în rețea. Și știu de la jurnaliștii de aici, la Berlin, că Angela Merkel vorbește din când în când cu Bill Gates la telefon – nu e de mirare, dacă au stat împreună la clasă în urmă cu aproape 30 de ani, se cunosc bine. Și acestea sunt rețelele care funcționează în fundal, iar această rețea a Forumului Economic Mondial a fost extinsă și mai mult în urmă cu șase ani. A fost fondată o nouă organizație, „Young Global Shapers”, adică cei care urmează să modeleze contextul global în viitor. Așadar, aceștia sunt tineri, în mare parte din companii startup, care trebuie să aibă sub 30 de ani, dar care sunt parțial recrutați din politică, iar acești oameni sunt grupați în așa-numitele „hub-uri”. Hub-urile sunt mici locuri de întâlnire care există acum în 440 de orașe. Și credeți sau nu, această organizație cuprinde acum 10.000 de oameni. Nu pot să cred că totul este întâmplător; viitorii lideri sunt în mod clar pregătiți pentru rolul lor. Și ceea ce este interesant este că noile clase de acum, noua clasă de „Young Global Leaders”, nu se mai desfășoară peste un an, ci peste cinci ani. Avem acum cazul foarte special al verzilor care ar putea veni la putere în Germania. Se vorbește chiar că Annalena Baerbock ar putea fi aleasă cancelar. Doamna Baerbock este în clasa 2020 și, prin urmare, ar fi primul cancelar din Germania care, în timpul mandatului ei de patru ani de cancelar, este încă în cursul WEF și practic ar putea primi instrucțiunile ei de acolo. Deci, puteți vedea că există cu adevărat forțe la putere în fundal care pot conduce, controla și direcționa în întreaga lume.

6. EW: Cred că au un singur scop, urmăresc doar menținerea propriei puteri, pentru că trăim o perioadă dificilă. Timpul este practic împotriva lor, pentru că – așa cum am spus deja – aceste trei sisteme se prăbușesc, iar puterea și bogăția lor se bazează pe aceste trei sisteme. De aceea, în prezent încearcă – sau fac încercarea relativ neajutorata de a salva aceste sisteme pentru viitor și de a le menține cu tot felul de metode de violență. Iar faptul că acum ne confruntăm cu o reducere atât de uriașă a drepturilor noastre, asta îmi arată că menținerea acestor trei sisteme în viață este posibilă doar cu măsuri din ce în ce mai dictatoriale. Așa că îmi pot doar imagina că toate aceste măsuri coercitive la care suntem supuși, că acestea nu vor fi atenuate în viitor, așa cum cred unii oameni. De asemenea, nu îmi pot imagina că la un moment dat acest virus va fi declarat oficial mort sau declarat „învins”. Dar îmi pot imagina foarte bine că această narațiune a virusului nu va prevala pe termen lung și că această narațiune va fi înlocuită cu alta. Și au deja pregătită o a doua narațiune în fundal – aceasta este narațiunea „schimbărilor climatice ultra-periculoase”.

Și bănuiesc că, atunci când oamenii nu mai cred în narațiunea virusului, vor trece rapid la această narațiune a „schimbărilor climatice periculoase”. De fapt, vedeți că această schimbare a climei a fost invocată din ce în ce mai mult în ultimele săptămâni și luni. Și nici asta nu este o coincidență, dacă te gândești că foarte mulți oameni din media sunt pregătiți și de Forumul Economic Mondial. Și, în general, cei mai mulți dintre acești oameni din media depind de aceste mari corporații care sunt până acum cele mai bogate corporații din lume, pentru că acestea finanțează întreaga mass-media.

https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=en&id=21856&date=2022-08-10

One comment

  1. Atgentie la preluare/traducere:
    1.000.000.000 > miliard = bilion
    1.000.000.000.000 > biliard = triliion
    Nu merge sa votbesti de miliard si trilion, cum nu mergde sa vorbesti de bilion si biliard
    Ori miliard si biliard, ori bilion si trilion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.