Home / Actualitate / Candidații la Prezidențiale – Analiză de Dan Cristian Ionescu

Candidații la Prezidențiale – Analiză de Dan Cristian Ionescu

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Octombrie 16, 2019

Preluat de pe Justițiarul:

Nu-i cunosc personal pe nici unul (cu excepția lu Viorel Cataramă), de unii nici nu am auzit pînă nu au iesit pe piața electorală, dar asta nu mă împiedică să-mi dau cu părerea asupra lor. Precizez de la bun început că nu vreau să jignesc pe nimeni.

Încep cu primul nume de pe buletinul de vot, Klaus Werner Iohannis (cum s-o fi nimerit din tragerea la sorți să iasă taman el acolo, ca păduchele pe frunte, să nu mai răsfoiască alegătorii filele?). Repet, nu vreau să jignesc pe nimeni, spun doar că KWI este un bou, leneș, arogant, trufaș, corupt, trădător de țară – iată o serie de calități pentru care boborul român îi va acorda un nou mandat.

Nu mai păstrez ordinea, fiindcă îmi este lene.

Vasilica Viorica Dăncilă – o văcuță blajină, docilă, care nu ne dă nouă lapte dar în timp ce rumegă, ne citește cîte un discurs scris de alții (discursuri din ce în ce mai bune). Nu am date să fie coruptă, este doat trădătoare – încă nu pot să spun cu mîna pe inimă (deși aș avea unele argumente) că este trădătoare de țară, dar este sigur trădătoare de Dragnea.

Dan Barna – nu pot spune despre el că este prost, ci doar că este înalt. Un discurs plat, cu care și-ar face vecina de pat să adoarmă înainte de termen. Politica antinațională și anticreștină a partidului pe care îl conduce îi va aduce și lui multe voturi din partea boborului. L-am văzut o singură dată, pe 13 iunie a.c., cînd a venit să depună o coroană de flori la Piața Universității –  habar nu aveam cine este, am aflat după aceea.

Mircea Diaconu – un actor bun, dar nu mare, așa cum susțin unii. Cu un masiv ajutor de la Antena 3, a ajuns europarlamentar. Nu i-am urmărit activitatea,  știu doar că în parlamentul european a votat pentru căsătoriile între homosexuali (ca și Vasilica, de altfel). Oricum, preferabil față de cei de mai sus.

Theodor Paleologu – fiul unui vechi liberal, fost deținut politic, pe care l-am cunoscut și pe care l-am apreciat pînă cînd am aflat că a fost un turmător plătit de securitate pentru asta. El, Palelologu jr., sînt convins că este curat la suflet, corect, cinstit, dar este un naiv, un boem, care nu înțeleg cum a căzut în ceaunul acesta enorm, plin de rahat. Îl includ pe lista celor pozitivi.

Kelemen Hunor – un om inteligent și pregătit, bun președinte, dar poate al Ungariei. Defectul lui nu este că vine de la UDMR, ci că nu poate simți și gîndi românește.

Ramona Ioana Bruynssels – draga mea, știi să freci icrele și maioneza fără să se taie (eu nu știu)? Știi să faci salată de boeuf, sarmale, ciorbă de burtă? Atunci du-te frumușel în bucătărie, pregătește cele de mai sus (vezi că prin articolele mele găsești multe rețete), mîncați bine tu și soțul tău, apoi băgați-că în pat și fă-l fericit. Nu știi să faci ce am scris? Nu-i nimic, învață, pregătește-le, mîncați și băgați-vă în pat. Platitudinile pe care le debitezi în campania electorală sînt demne de discursurile pe care le debitează nenumăratele blonde devenite miss și care, după ce mulțumesc mamelor care le-au fătat, se angajează în lupta pentru pace în lume și pentru salvarea balenelor albastre.

Cătălin Ivan – nu comentez, am multe nelămuriri asupra lui. În general am o părere bună despre el.

Alexandru Cumpănașu, lansat pe piață ca unchiul Alexandrei. Dragă Sandule (dacă îmi permiți să-ți spun așa) am trei întrebări:

– ai povestit cum mama Alexandrei, bătînd din poartă în poartă prin Caracal, ți-a strîns 3.000 de semnături – cine ți le-a strîns pe celelalte?

– ai vreo legătură de familie cu acel Cumpănașu, fostul director general al Agerpres pe vremea lui Ceaușescu?

– ce funcție are fratele tău? este comisar șef  la poliția de frontieră din Banat?

Viorel Cataramă – cîte am de scris despre el! A fost o perioadă în care îl  întîlneam foarte des.  în 1995, cînd se zbătea să readucă PNL în CDR. Ca să semnez protocolul, eu am pus o condiție, pe care liberalii nu au acceptat-o. Am fost iar trădat, protocolul a fost semnat fără știrea mea. Și atunci, fiindcă iarăși nu m-a ascultat nimeni, a început coma urmată de moartea a partidului meu. Dar despre asta, într-un articol mult mai amplu, început de mult, dar neterminat.

Despre Cataramă am primit unele informații.  În ziua de 17 dec. 1989, cînd Ceaușescu se afla la Teheran, tot acolo se afla și Cataramă, venit să încaseze o datorie a statului iranian. Se pare că acea sumă, însușită de el, a stat la baza constituirii averii lui.

S-a lansat în afaceri cu fabrica Relaxa de la Mizil, apoi cu firma Elvila. Cînd PNL a reintrat în în CDR, s-a retras PL ’93, dar Dinu Patriciu, principalul sponsor al lui Emil Constantinsecu a fost imediat înlcuit de Viorel Cararamă, care avea o mînă mult mai largă.

Bogdan Stanoevici, alt actor, independent – cum ți-ai strîns tu semnăturile?

John Ion Banu – oare chiar așa l-au botezat părinții în România, în care s-a născut? Al treilea american care vrea să conducă România spre progres. Primul a fost un dobitoc  pe care l-am cunoscut în iunie 2000 la o masă rotundă la Neptun – el vroia să fie președinte fătă să aibe habar de realiate, cita date depășite de peste un an. Era un bou. Apoi a încercat o evreică stabilită în America. Acum, încearcă John Ion.

John Ion, cine ți-a strîns semnăturile? Nu cumva tot SIE, care i-a strîns semnăturile lui George Simion semnăturile pentru europarlamentare?

Ninel Peia – îmi pare singurul de votat.

Sebastian-Constantin Popescu – nu știu absolut nimic depre el.

Au vrut să candideze și români adevărăți, patrioți, dar românii nu le-au acordat prima dovadă de încredere, semnătura pentru Candidatură.

În toată cloacă nemernică și trădătoare de țară care este Parlamentul Românie mi-a plăcut un singur om, Liviu Pleșoianu, – dar boborul l-a împiedicat să candideze la  prezidențiale.

Boborul l-a împiedicat să candideze și pe Miron Cosma. L-am cunoscut acum peste 20 de ani. Un patriot, dar un naiv, aș spune ca Ion Rațiu (poate voi scrie depspre discuția mea purtată cu el în vila lui).

Nu au strîns semnăturile necesare alți patrioți adevărați, dar naivi ( Avram Iancu, Cătălin Berenghi).

Florentin Pandele, soțul primăriței generale, a anunțat că a strîns numărul de semnături (să fiu sincer, mă îndoiesc) dar renunță să candideze din motive familiale.

În sfîrșit  Claudiu Crăciun (nu am auzit pînă acum de el) s-a retras din cursă anunțînd că nu a obținut decît 13.000 de semnături.

Dumnezeu cu mila!

Dan Cristian IONESCU

 

Actualizare: Pe Justițiarul a apărut un comentariu care trebuie luat în considerare având în vedere alegerile de luna viitoare:

Mihail:

„Conform raportului aprobat cu 426 de voturi împotriva a 152, UE va aloca 1,8 miliarde de euro noului program european „Drepturi și valori” în următorul buget de șapte ani, în loc de cele 642 de milioane planificate inițial de Comisia Europeană.

Așa se face că o treime din eurodeputații sunt în buzunarul lui Soros.

Decizia luată joi de Parlamentul European nu este surprinzătoare, deoarece, ne amintim, am găsit în baza de date internă a Fundației „Soros Open Society” (OSF), o listă a deputaților apropiați de miliardar.

Sub titlul „Aliați de încredere”, citim numele factorilor de decizie și se dovedește că George Soros are o influență directă asupra a 226 din cei 751 de deputați.” (www.lesobservateurs.ch)

Prin aceasta, Soros este cea mai mare facțiune a Parlamentului European, cu o treime din eurodeputații în buzunar, fără să mai socotim reprezentații guvernelor și tesutul de organizații pseudo-naționale , finanțate să distrugă din interior națiunile.”

Așadar, fără alte introduceri întreb: dacă domnul Ninel Peia este pro-U.E., pro-NATO, pro-Israel și pro-Banca Mondială sau FMI, așa cum este și masonul Chelaru, sub ce formă înțelegeți că e candidatul „patrioților” și cine naiba sunt „patrioții” ăștia? Schimbați-vă programul de analiză, e desuet, și înțelegeți că cine nu-și asumă o poziție clar naționalistă, adică în interesul exclusiv al României și românilor, nu reprezintă nici un interes pentru „patrioții” de care vorbiți, mai mult, poate fi considerat doar un alt trădător pus să ne înțepe.

Și acum să vă spun care este cel mai revoluționar act într-o falsă democrație: a nu vota, a nu legitima precum niște viermi statutul de sclav!

Acest act este primul semn al renașterii conștiinței politice la un popor. Așadar, domnilor intelectuali și formatori de opinie, luați aminte, programul vostru de gândire politică e desuet! Vă așteptăm pe terenul naționalismului precum Polonia, Ungaria, Cehia, Bulgaria, Italia, Franța la nivel popular etc.
Numai bine!

*

Din punct de vedere politic, nu politicianist, românii nu sunt nici la nivel de clasa întâi. Orice capcană, absolut orice capcană este întinsă, românii fug spre ea marcând pământul! Dacă nu ați înțeles că democrația reprezentativă e baza neputinței naționale, nu are rost să mai schimbăm pe acest subiect! Mergeți la vot și alegeți-vă stăpânii prin intermediul altui Constantinescu. Mai vorbim peste 5 ani.

3 comments

 1. “Așadar, fără alte introduceri întreb: dacă domnul Ninel Peia este pro-U.E., pro-NATO, pro-Israel și pro-Banca Mondială sau FMI, așa cum este și masonul Chelaru, sub ce formă înțelegeți că e candidatul „patrioților” și cine naiba sunt „patrioții” ăștia?”
  Prima intrebare: ne scapi de jidani?
  Apoi, orice este negociabil, toleranil intr-o oarecare masura…

 2. Pe-al patriei strabun tapsan,
  De vreo cinci ani, fara repaus,
  Ne paste-un bou la par balan
  Ce poarta numele de Klaus_

  De un talent neintrecut
  Sa scota firul din pamant,
  Cu lucrul lui “bine facut”
  Sa salte mortii din mormant_

  Ce neputand fi saturat,
  (Cum e-obiceiul la plavani,
  Oricate-n iesle i s-au dat)
  Sa ne mai pasca-ar vrea cinci ani!

  Ca-n capul lui incornorat
  Asa-si facu el socoteala:
  Sa ne manance neincetat
  Pan’ ne-om trezi tara “normala”…

  Dar de un timp, avand in plan
  Ca sa picam din lac in put,
  Ni s-a livrat alt boulean
  Pe numele luil mic_ Danut;

  Dintr-un soi nou format in UE
  Sa-imparta fonduri mai cu minte_
  “Andar vittelo, tornar bue”_
  Deci, numai bun de presedinte!

  C-asa-i facuta strategia
  Baietilor de langa noi:
  Sa ni se-ofere-n Romania
  Doar sansa de-a alege …boi…

  Si cateodata , daca nu-s
  Alte solutii_ sa impinga
  (Dand boului o sansa-n plus)
  Pe pajiste si vreo juninca…

  Fiindca-i de mult verificat
  Ca oricat ar fi ea de culta,
  Chiar de-ar avea si doctorat_
  Un Bou stie carte mai multa!

  Incat noi toti, intr-un final,
  Cand cei doi si-or sfarsi tangoul,
  S-admitem ca-i perfect normal
  S-alegem presedinte_ Boul.

 3. Mentionez ca autorul comentariului mentionat mai sus: Mihail — si eu, care am semnat mai multe articole pe Incorect Politic cu pseudonimul Mihail — suntem doua persoane complet diferite.

  L-as ruga pe Mihail sa mai adauge ceva, un cuvant, o litera langa Mihail — ca sa nu se faca confuzie intre ce scriu eu si ce scrie el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *