Home / Actualitate / Bucuria Gloatei

Bucuria Gloatei

Incorect Politic
Mai 30, 2019

Via Justițiarul:

Acum câteva zile exalta și se hăhăia că l-au prins pe Mazăre, ăla care le-a făcut Mamaia stațiunea perfectă unde se înghesuie tot ei în fiecare vară. Foarte recent, s-a bucurat când i-au băgat la pușcărie pe Năstase și Voiculescu. Politician și om de afaceri români. La fel ca ei.

S-au bucurat când l-au împușcat pe Ceaușescu și încă în zi de Crăciun. Ăla care le-a ridicat natalitatea cu forța, că erau prea proști să o facă singuri, le-a făcut case și îngrijire medicală gratis, plus locuri de muncă pentru toți. Cum să nu te bucuri când ți-l execută? Cum să ierți tu binele făcut? Mai ales că nu era un bine pe măsura așteptărilor pe care le aveau românii de la Neckermann-urile frunzărite pe furiș. Păi, n-ai mai fi român actual dacă ai face-o…

I-a durut undeva când l-au arestat și împușcat pe Antonescu. Ăla care a vrut să-i facă verticali pe toți și a sfârșit-o săracul la orizontală.

La fel, au fost inerți când i l-au abdicat pe Cuza. Și câte a făcut Cuza pentru ei…

I-au lăsat nepedepsiți pe cei care l-au asasinat pe Vladimirescu, pentru simplul motivă că Tudor le-a interzis să mai fure, ardă și violeze pe cei din propriul lor popor. Ba i-a mai și pus să lupte pentru eliberarea lor. Cum să accepte și mai ales să ierte românii așa ceva?

Au stat și s-au uitat cum îi omorau în chinuri pe Horea și Cloșca, în loc să rupă rândurile de soldați mult mai puțini decât ei și să-i facă una cu pământul. Dar au stat să se uite la cei doi eroi care mureau pe roată tot pentru libertatea și binele lor se jertfeau.

Au stat și habar n-au avut și nici că i-au interesat când un detașament de doar 12 turci i-au ridicat pe Brâncoveni din București ca să-i ducă la Edi Kule. Și câte a mai făcut Brâncoveanu pentru ei. Și materialicești, dar mai ales duhovnicești…

Următorul în listă a fost Mihai Viteazul. Cel care i-a înrolat cu forța ca să lupte tot pentru binele și unitatea lor. Că de bună voie nu pricepeau, iar de conștientizat ce vroia Viteazul de la ei nu-i ducea capul. De aia au și răsuflat ușurați când străinii l-au ucis.

Vine la rând Marele Ștefan care a putut să facă treabă doar băgând spaima în boieri și amenințând cu moartea poporul care nu se pregătea de luptă și nu venea la chemarea sa.

Ajungem și la cea mai mare problemă. Aceea cu care s-a confruntat Vlad. Căci Vlad când și-a luat domnia, hoția și jafurile făcute de români în propria lot țară, îchiar ntre ei, erau în proporții nemaiîntâlnite până atunci. Și așa ajunge Vlad să tragă în țeapă suficienți români încât să bage spaima în marea masă și să o vindece momentan de jafuri.

Evident, Dragnea nu este și nu va fi niciodată un erou de calibrul celor menționați. Nu cred că va rămâne nici ca personaj istoric. Însă așa cum era el, cu lipsurile și relele lui, s-a apucat să mărească pensiile și salariile gloatei, să le dea vouchere de vacanță și să le plimbe plozii gratuit. Plus altele pe care dacă le veți căuta, le veți găsi. Sigur, multe dintre acestea au fost făcute în scope electoral, dar măcar au fost făcute. Puteți enumera cevașilea măsuri similare făcute de Constantinescu, Boc, Joian, Csalas, nu mai zic Băsescu?

Și voi vă mirați de ce populația de azi este așa cum este și cere aproape instinctual să fie călărită și condusă de străini? Și faptul că străinii de azi sunt chiar dușmanii lor este bomboana de pe tort. Căci oricum la nivel de masă, românii nu pricep asta.

Ori în condițiile astea, de ce ar mai trimite Dumnezeu românilor conducători din neamul lor? Sau de ce s-ar mai sacrifica cei mai buni din rândurile acestui popor pentru binele urmașilor celor pe care i-au durut în cot de eroii și martirii lor?

Evident, așa nu sunt toți românii, dar excepțiile confirmă regula. Asta ca să știți cum stăm ca neam, dragilor, că unii dintre voi chiar sunteți sinceri și de bună credință interesați de soarta acestui popor. Avem mult de reparat și luptat, n-așa?

Canis Ursus

2 comments

  1. Am scapat de ciuma rosie si am dat de holera (sau de ciuma curcubeu daca preferati) !

    https://www.youtube.com/watch?v=u1xtSGg7bZc

  2. Și stimabile, de unde a avut sa dea? Nu cumva din credite făcute pe mulți ani și dobânzi astronomice ?! Hai sa nu cădem în ridicol și să îi găsim aspecte pozitive pușcăriașului că nu găsim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *