Home / Evenimente / BLASFEMIE PE 8 MARTIE! “Liturghie Feministă” la București

BLASFEMIE PE 8 MARTIE! “Liturghie Feministă” la București

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 5, 2020

În timp ce în Grecia, în insula Lesbos, bisericile sunt devastate ca pe vremea bolșevicilor, organizațiile feministe de la noi din țară au simțit momentul oportun pentru o nouă acțiune împotriva credinței creștine.

Imagini din Lesbos

Cu toate că feminismul în România și în general din Europa de Est este o umbră palidă a feminismului occidental, o imitație penibilă cu activiste care de obicei se fac de râs în public, ocazional reușesc să stârnească antipatia majorității prin acțiuni de denigrare a simbolurilor naționale.

BLASFEMIE Liturghia Feminista

Ia te uită ce scrie pe pânza de mai sus…

Să fie viața a 10.000 de femei mai importantă decât viață a douăzeci de milioane de prunci români care au murit de la 1989 până azi din cauza avorturilor? Nu știu ce să zic despre optica asta…

Sasciv:

Organizatia „Feminism Romania” care, printre altele, sustine educatia sexuala in scoli, avortul, „egalitatea” intre sexe si genuri, miscarea LGBTQ etc, organizeaza pe 8 martie la Bucuresti, o manifestare in fata Patriarhiei, pe care au intitulat-o in bataie de joc „liturghie feminista”.

Ce imagine! Cu pumnul ridicat, simbol al revoluției comuniste, femeile apar ca niște uriașe, iar în mijlocul lor țin pe degete o micuță catedrală.

În realitate, Catedrala Mântuirii Neamului este mai mare ca oricare din Europa de Est, iar femeile anonime cu părul roz sunt niște caricaturi ratate, persoane mărunte, frustrate și meschine.

„Liturghie Feministă de 8 Martie
Public · Organizat de Feminism Romania si 3 altele
duminica 14:00 la 14:30
la Catedrala Mântuirii Neamului
Pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, manifestăm împotriva unei instituții misogine, homofobe și lacome!*

Meciul se dă între aceste ONG-uri și Biserica Ortodoxă Română. Oare cum va răspunde biserica? Se va lăsa călcată în picioare fără nici o reacție, va da un comunicat blajin-împăciutor sau își vor revendica datoria de a apăra sănătatea morală a neamului prin afirmarea curajoasă a adevărului despre mișcarea feministă, despre corectitudinea politică și curentul neomarxist?

Rămâne de văzut.

Mingea e la tine în teren, prea-fericitule.

Vino duminică, de la ora 14:00, în fața Catedralei Mântuirii Neamului la #liturghiafeminista să-ți arăți și tu revolta față de discriminările promovate de BOR și față de alocarea de fonduri din bugetele publice către Biserică, în detrimentul finanțării serviciilor de asistență și protecție socială.

Există clinici finanțate din banii Bisericii, deci există un aport concret al bisericii la serviciile de sănătate, fundamentale pentru buna funcționare a societății.

Ironic este faptul că spitalul a fost inventat de biserică, dar pentru cine strigă ca prostul fudul “Vrem spitale, nu catedrale!“, mai contează istoria, bunul simț sau adevărul?

Femeile sunt egale cu bărbații, în toate domeniile, spune legea. Dar Biserica pune în plan superior bărbatul și în plan secundar femeia, în familie, în spațiul public și în propria ierarhie internă.

Toți cetățenii sunt egali în fața legii, scrie în Constituție. Dar Biserica neagă dreptul persoanelor de același sex de a forma un cuplu prin parteneriat civil sau de a se căsători.

Căsătoria este o instituție sacră în primul rând, o uniune în fața lui Dumnezeu care se desfășoară după anumite reguli și criterii, de exemplu între un bărbat și o femeie. Altfel nu merge!

Tinerii au dreptul la educație privind sănătatea reproductivă și sexuală, dar Biserica se opune vehement introducerii orelor de educația sexuală în școli, accesului tinerilor la informații despre corpurile lor, și afirmă că numărul mare de sarcini la adolescente este doar problema fetelor rome care fac prea mulți copii.

Cine se opune introducerii educației sexuale în școli bine face, pentru că s-a dovedit că educația sexuală nu este decât un pretext pentru sexualizarea copiilor, nicidecum instruirea lor în chestiuni reproductive.

Alfred Kinsey, omul din spatele revoluției sexuale și “părintele” educației sexuale a fost un pedofil sadic. Lucrurile astea se știu, dar lumea nu citește.

De asemenea, un ministru al educației din Canada, care a implementat educația sexuală în școli, a fost condamnat pentru pedofilie.

Cine-a scos capul din nisip și încă mai crede în coincidențe este naiv.

Educația sexuală în școli, sexualizarea copiilor, trepte pentru normalizarea pedofiliei în societate.

Femeile, indiferent de clasa, etnia, religia sau zona geografică din care provin, au dreptul la întrerupere de sarcină în siguranță, gratuit și accesibil, dar Biserica spune că avortul este o crimă și descurajează utilizarea contraceptivelor. Patriarhul a oferit medalii unor medici ginecologi care refuză accesul femeilor la întreruperi de sarcină în spitale publice.

În cazul acesta, Biserica are dreptate. Unde-i minciuna?

Femeile au dreptul la o viață în familie fără violență, dar unele fețe bisericești spun că „rufele se spală în familie”, „femeia să-și poarte crucea” și să „dea ascultare bărbatului”. Acest tip de mesaje sunt un obstacol în calea eliberării femeilor din relații abuzive.

România este printre cele mai sărace țări din UE, cu milioane de oameni care au emigrat pentru salarii decente în alte țări, dar Biserica nu se sfiește să ceară bani de la persoanele sărace și de la Stat pentru a construi o Catedrală care a înghițit sute de milioane de euro.

Parlamentul, Ministerul Educației, unele primării și instituții publice au fost complice la acțiunile Bisericii care contravin drepturilor și libertăților cetățenești.

Ajunge!

Nu mai tolerăm! Protestăm!

Luptăm, luptăm, drepturile ni le apărăm!

De data asta titlul articolului nu este senzaționalist. Când scriu BLASFEMIE exact la asta mă refer.

Vom asista la niște scene teribile.

DETALII ORGANIZATORICE

Punctul de întâlnire este Catedrala Mântuirii Neamului, squar-ul dinspre Hotelul Marriott.

În cadrul evenimentului vom citi o „rugăciune feministă” și o reinterpretare simbolică a Crezului. Acesta din urmă va fi recitat de una dintre noi, apoi fiecare vers repetat de noi toate în cor.

O reinterpretare a Crezului, zici? O rugăciune feministă? Asta miroase a blasfemie.

*DISCLAIMER
Credem în libertatea de gândire, conștiință și religie, ca drept fundamental al creștin-ortodocșilor și al tuturor persoanelor care aleg sau nu să își exprime convingerile.
Prin această manifestație nu dorim decât să criticăm acțiunile instituției Bisericii Ortodoxe Române, care încalcă principiile statului de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale femeilor și ale persoanelor LGBTQ+ și care pune propriile interese mai presus de nevoile persoanelor marginalizate și sărace.

#8martie
#cadeunacademtoate
#MulțumescPentruFlori
#sexismulucide
#niunamenos
#nonunadimeno
#yositecreo
#credetine””

Disclaimerul este harneală pentru poști. Dacă prin această acțiune nu doriți decât să criticați acțiunile instituției BOR, de ce atacați doctrina creștină prin reinterpretarea textelor sfinte?

Este evident, acțiunea feministă de pe 8 martie se vrea a fi o lovitură de baros în zidul credinței creștine românești.

Continuă Sasciv:

Religia socialista fundamentalista a lovit si pe 1 martie cand au lansat campania „Violatorul ești tu” din fața Ministerului Afacerilor Interne, campanie care a avut loc DOAR in Romania, in nici un caz nu este vorba despre o campanie mondiala.

„În semn de solidaritate cu surorile noastre din toată lumea, am ales să organizăm şi în România flashmob-ul „Violatorul ești TU”, tocmai pentru a arăta, încă o dată, că sexismul şi violenţa împotriva femeilor sunt normalizate în toate societățile patriarhale atât din Est cât și din Vest, NU sunt doar o excepție românească sau un semn de “necivilizație”. Evenimentul s-a desfășurat inclusiv în limba Romani pentru a atrage atenția că femeile rome din România se confruntă atât cu sexismul cât și cu rasismul autorităților și ale societății.”

Aceasta campanie a fost lansata de un grupuscul de extrema-stanga : The rapist is YOU / O violatori san TU

Acțiunea cu violatorul a fost penibilă, stârnind reacții ilare pe internet, nicidecum simpatie pentru o adunătură de nebune care duc lipsă.

Același grup va organiza și comedia de pe 8 martie.

Grup creat de cativa est-europeni:

Scopul lor declarat ar fi „de a furniza analize și comentarii competente cu privire la situația din fostul bloc estic, precum și de a oferi opinii interesante, non-standard, cu privire la cele mai importante procese și evenimente globale.”

Extrema stângă are o infrastructură de asociații care primesc finanțare pentru activism militant, de think-tank-uri care produc narative, scriu manuale, modifică limbajul, găsesc formule de comunicare și moduri de abordare care să le susțină agenda. Mai au bloguri, site-uri și beneficiază de o prezentare pozitivă în media mainstream. Să nu mai vorbim de grupurile pentru lobby politic.

Au nevoie de toate astea pentru a susține o ideologie contra-naturii. Nefiind motivați de o credință puternică, neavând idealuri înalte, activiștii lor sunt motivați de privilegii, beneficii, bani, excursii, etc. Dacă aceastea s-ar tăia brusc, numărul de militanți neomarxiști ar scădea vertiginos.

Ne-ar prinde bine niște think-tank-uri de-ale noastre cu care să producem manuale, liste de contraargumente, strategii de comunicare, pe care să le distribuim formatorilor de opinie. Ne-ar prinde bine și o rețea de asociații naționaliste finanțate de vreun industriaș care crede în cauza noastră. Și mai bine ne-ar prinde o Biserică vie, care nu doarme în papuci, care se implică activ în ocrotirea sănătății morale a neamului, care nu se sfiește să mobilizeze oamenii fizic atunci când e nevoie (Referendumul pentru căsătorie).

În ciuda tuturor lipsurilor, fie că este peste cinci sau cincizeci de ani, noi vom învinge, atât timp cât rămânem ancorați în Adevăr.

Ce susțin naționaliștii nu este o ideologie forțată, ci o ordine firească, naturală. O societate nu contra-naturii, ci în simbioză cu ea, în armonie cu legile ei și în bună înțelegere cu semenii.

Feministele, poponarii și minoritățile subversive, cu toate resursele, planurile și strategiile lor, în final vor da greș. De ce? Nu poți ridica o casă pe nisip, fără o fundație stabilă. Activiștii neomarxiști sunt plini de ură. Ura față de adevăr îi va distruge, defapt se vor autodistruge singuri. 

Ei se hrănesc din discordie, canibalizând societatea, se hrănesc din ura omului față de om, în același timp acuzându-i pe alții de ură și discriminare.

Această acțiune de pe 8 martie le va aduce foarte puțină simpatie și va genera extrem de multă antipatie.

6 comments

 1. Scuip pe ele, se fac doar de ras.

 2. L-am întrebat pe un preot de ce n-a zis nimic Patriarhia contra construirii megamoscheii. Răspunsul: “eh, le e frică”. Acuma, poate nu știa el și poate mi-a scăpat și mie, dar la urma urmei, când ai ditamai superputerea – SUA și toți politicienii ei pupând în cur jidanii, nu văd de ce Biserica Ortodoxă Română ar face excepție și ar avea mai mult curaj.

  Iarăși vă admir optimismul.
  ” Feministele, poponarii și minoritățile subversive, cu toate resursele, planurile și strategiile lor, în final vor da greș. De ce? Nu poți ridica o casă pe nisip, fără o fundație stabilă. Activiștii neomarxiști sunt plini de ură. Ura față de adevăr îi va distruge, defapt se vor autodistruge singuri. ” Voi ați observat că dopul nu mai intră înapoi în sticlă? După revoluția (((franceză))) din 1789, Biserica Catolică n-a mai fost niciodată ca înainte. Și nu mă luați cu din alea că ortodocșii sunt dreapta credință și catolicii nu. (((Prietenii noștri))) nu fac discriminări din astea. A se vedea cât de tare se bucurau când a ars Notre Dame-ul. Votul pentru femei? Care se vede chiar în exemplul ăsta unde duce? Credeți că o să-l mai ia cineva înapoi? Libertatea avortului, la fel, șamd.
  “Ne-ar prinde bine niște think-tank-uri de-ale noastre cu care să producem manuale, liste de contraargumente, strategii de comunicare, pe care să le distribuim formatorilor de opinie. Ne-ar prinde bine și o rețea de asociații naționaliste finanțate de vreun industriaș care crede în cauza noastră. Și mai bine ne-ar prinde o Biserică vie, care nu doarme în papuci, care se implică activ în ocrotirea sănătății morale a neamului, care nu se sfiește să mobilizeze oamenii fizic atunci când e nevoie (Referendumul pentru căsătorie).”
  În loc să așteptați/așteptăm să vină un “industriaș”, trebuie să devenim noi ăia. Să facem firme, să învățăm să cooperăm (lucru foarte greu, orice s-ar spune, goyimii se fură între ei mult mai rău decât jidanii, românii mai ales). Să lăsăm mentalitatea asta tâmpită că dacă vrei bani ești lacom. Aceiași oameni care spun asta sunt ăia care de-abia așteaptă să se angajeze la, bineînțeles, un loc de muncă creat de un patron “lacom”. Banii pot fi și buni, depinde cum îi folosești. Toate mănăstirile din România construite de domnitori s-au făcut tot cu bani, aurăria și icoanele costau.

 3. Pareri, opinii, comenatarii le pot fi trimise la [email protected]

 4. Vedeti filmul adunarii aici: https://www.youtube.com/watch?v=jnNq2FrRmQ4&lc=z22dyxviyzedxnr1iacdp43bpr5f00jr02kt3q5lmkpw03c010c.1583699362392331

  Interesant ca Radio Europa Libera promoveaza aceasta “manifestare” ce se incadreza in curentul comunist neomarxist. (Inainte de 89 urla impotriva lui Ceausescu si a comunismului)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *