Home / Educativ / Atitudinea Conservatoare

Atitudinea Conservatoare

Haiduc
Incorect Politic
August 18, 2019

Atitudinea Conservatoare

Odată cu timpul se schimb și generațiile. Naționaliștii, de la generație la generație tind spre a se radicaliza, astfel o generație ajunge să fie mai radicalizată decât cealaltă. Cel mai concret exemplu pe care pot să-l ofer la ora actuală este generația trecută și generația actuală.

Generația care a fost înaintea noastră și a aderat la spiritul naționalist nu sunt cum suntem noi, tinerii care au aderat la spiritul naționalist, pentru că majoritatea dintre noi dorim ceva cu o acțiune mult mai mare.

Trebuie să admitem că generația trecută nu a reușit să facă nimic, decât să vorbească despre naționalism și să creeze anumite teorii. Ba chiar mai mult, multi naționaliști bătrâni consideră că există evrei care sunt prieteni cu noi, ceea ce este o greșeală fatală să crezi că un evreu, sau jidan, poate să îți fie camarad sau chiar prieten. Evreii niciodată nu fac nimic fără un motiv. Mereu se pot infiltra în diverse cercuri naționaliste care nu pun accent pe securitate și astfel foarte multe dintre aceste cercuri ajung să fie compromise, pentru că nu știu să își selecteze oamenii de încredere.

Mai există și acei bătrâni care se consideră „legionari”, susținători ai Căpitanului și a doctrinei Mișcării Legionare, dar în același timp sunt nostalgici după perioada ceaușistă. Am și eu percepția mea despre Ceaușescu și despre România în anii 1980-1990, dar trebuie să alegi între o doctrină care a putut să salveze România și o doctrină care a făcut România să se deterioreze și să o lase fără o conștiință spirituală.

Majoritatea bătrânilor sunt și creștini conservatori. Să fii creștin nu este rău, dar contează și ce fel de creștin. Un creștin care se respectă trebuie să recunoască faptul că bisericile dominante din lume (ortodoxă, catolică, protestantă și sectele care îmbină creștinismul cu marxismul) sunt infiltrate de masoni, jidani și oameni care nu au intenții bune absolut deloc, ajungând până în punctul în care oferă creștinismului imaginea de „religie iudaica”, „religie evreiască” sau chiar „religie deșertică”.

Singurele modele pe care noi, tinerii, le avem sunt oamenii care au luptat sincer și direct împotriva ocupației sioniste. Și aici mă refer de la Corneliu Zelea Codreanu, Nicadori, Decemviri, până la americani care au murit cu arma în mână pentru ca viitorul celor care vor urma să fie mai bun.

În schimb, în România, nu avem modele din generația trecută, pentru că aceasta, după cum am spus și mai sus, nu a făcut nimic de impact, ci doar partide de scurtă durată și articole despre naționalism, dar doar atât. Și totuși, câțiva dintre ei judecă naționaliștii tineri de azi pentru că fie  sunt prea radicali, fie că sunt prea impertinenți sau fie nu cunosc atât de mult anumite lucruri.

Accesul la informație, cel puțin la data scrierii acestui articol, este destul de mare, dacă știi să cauți. Normal că generația actuală de naționaliști abordează altfel lucrurile pentru că sunt mai citiți și deja cunosc situația mult mai bine decât o cunosc naționaliștii din generația trecută, care îi judecă pe cei noi pe nedrept.

Trebuie ca bătrânii să nu mai lovească în tineretul care are speranță și care este dornic să lupte, pentru că vor distruge multe inițiative din partea tinerilor naționaliști pe nedrept. Când acești naționaliști din generația trecută o să ajungă să facă ceva concret și real, nu doar să scrie și să judece pe nedrept, atunci vor fi considerați de generația actuală ca fiind niște eroi.

Trebuie să învețe că nu au dreptul să ne spună ce trebuie să facem sau cum trebuie să gândim în condițiile în care majoritatea dintre ei au stat spectatori și au fost prostiți, sau chiar încă sunt prostiți. În schimb, cei care au avut de mult conștiința naționalistă și totuși nici ei nu au făcut nimic, sunt poate chiar mai rău priviți de către tineri. Cu naționaliștii care au fugit în munți cum rămâne? Pentru mine, cel puțin, ei sunt eroi, nu alții care stau acum la tastatură, judecă tineretul și vin cu teorii nefondate.

*

Sterie Ciumetti: Cu toate că naționalismul postdecembrist s-a fragmentat în grupulețe tot mai mici din cauza diferențelor de opinie, a dezbinării sau orgoliilor, impactul acestora nefiind foarte vizibil în viața publică, fără o colaborare intergenerațională și o analiză a experiențelor anterioare, tinerii naționaliști sunt condamnați să repete greșelile seniorilor. La urma urmei de ce am pornit pe acest drum? Nu pentru edificiul personal, câștig material sau dreptul de a ne lăuda, ci pentru a servi țara și a onora jertfa eroilor care ne-au precedat. Pentru a consolida naționalismul este nevoie de răbdare din partea ambelor generații, de stăpânire de sine, de camaraderie și de dragoste; tinerii să nu se grăbească să-i judece pe bătrâni, să nu le ignore faptele acestora pe principiul “știu eu mai bine ca boșorogul ăsta învechit”, iar bătrânii să nu se grăbească să condamne tineretul fără a le da o mână de ajutor, întrucât dacă nu fac eforturi să relaționeze cu generația nouă, adversarii vor face tot ce le stă în putere să corupă tineretul rămas fără modele. 

21 comments

 1. Din acest strigăt fără voce se înțeleg următoarele: valoarea tinerilor naționaliști de azi stă în faptul că trăiesc azi, în timp ce nonvaloarea naționaliștilor de ieri stă în faptul că au trăit ieri?! Timpul trece, generațiile se schimbă, azi nu-i mâine și, cum ne semnalează autorul, ieri nu este azi… Nivelul de analiză este năucitor, însă să revenim la cele lumești. Una este să faci constatări, alta e să stai în capul mesei, se merită! Se numește “ierarhie” și este condiționată de capacități dovedite. În trecut, Mircea Eliade a pus punctul pe “i” în relația dintre cei de ieri și cei de azi, dar a făcut-o cu argumente solide, demonstrații palpabile și rezultate la îndemână. Atunci când se produce energie, fie cât de îndepărtați, receptorii vibrează! Deocamdată se produce vibrație dezordonată de joasă frecvență, atât în materie de gândire cât și în zona de “acțiune”. Prin urmare, bine că mai avem “bătrâni”, chiar dacă Gândirea, de fel, nu este tributară vârstei! Așteptăm cu toții energie precum călătorul așteaptă trenul, așteptăm…

 2. Haiducul a prezentat situatia exact asa cum se petrece, nu daca Eliade a dat argumente mai bune.Generatia trecuta trebuie sa fie un model pentru cei tineri, nu sa le puna piedici in ceea ce vor sa exprime si sa demonstreze.”Batranii” trebuie sa ii invete pe cei in tineri din propia experienta si din propriile greseli nu sa ii intarate.

 3. Super articolul.

  Esti si foarte talentat.

  Mi-a placut tot si am citit fiecare rand.

  Personal am un respect imens pentru tinerii de azi, ma consider un invatacel si tot timpul stau atent sa invat ceva de la tineri. (Eu bat spre 40 de ani, dar in interior ma simt foarte tanar)

  Sa iti spun de ce

  1. Tinerii au un foc viu in ei, un foc ce arde puternic (focul asta se cam stinge dupa 30 de ani cand persoana imbatraneste, cauta comoditatea, siguranta, rutina.)

  In tineri arde focul rebeliunii, sunt vii si inteligenti. Isi pun mereu intrebarea “De ce?” De ce sa fac asta?” Nu accepta normele, conformitatea – le pun sub semnul intrebarii.

  2. Traim intr-o perioada extraordinara de explozie a informatiei pe internet.

  Am observat la persoanele peste 30-40 de ani – sunt prea inchisi la minte si nu vor sa invete nimic nou. Revolutia asta trece pe langa ei. Sunt prea aroganti, cred ca le stiu pe toate – si de-asta nu mai invata nimic noi, sunt inchistati in ceea ce cunosc deja.

  Tinerii de azi vor schimba lumea, fiindca revolutia informatiei e o revolutie in desfasurare chiar acum.

  Eu invat tot timpul de la oameni tineri care sunt mai vii ca mine si tin mereu mintea deschisa. Imi place mult si 4chan, tinerii uneori vad adevarul in mod direct, ca si copilul din povestea cu Hainele Imparatului, si detesta ipocrizia, refuza idolii.
  Traditia nu ii impovareaza.

  Se intampla ceva radical nou, si tinerii inteleg asta.

  Imi cer scuze ca te-am atacat la alt articol, dar nu era fiindca esti tanar, nu stiam varsta ta. Ce am criticat la articolul cu Adam a fost alb — nu imi placea ideea ca cineva ia in mod literal Biblia — adica Dumnezeu a luat niste namol si l-a facut pe Adam.

  Imi place mult pasajul asta:

  “Să fii creștin nu este rău, dar contează și ce fel de creștin. Un creștin care se respectă trebuie să recunoască faptul că bisericile dominante din lume (ortodoxă, catolică, protestantă și sectele care îmbină creștinismul cu marxismul) sunt infiltrate de masoni, jidani și oameni care nu au intenții bune absolut deloc, ajungând până în punctul în care oferă creștinismului imaginea de „religie iudaica”, „religie evreiască” sau chiar „religie deșertică”.”

  Imi place tot articolul.

  Ramai rebel, si traieste-ti viata asa cum vrei.

  Eu personal cred ca nu e nevoie de o ierarhie. E ceva urat fiindca inseamna ca unul comanda, si celalalt trebuie sa urmeze robotic ce i se spune, chiar daca nu e de acord.
  Fiecare isi foloseste inteligenta si isi aduce contributia cu ce stie el mai bine.

  Mi-a placut foarte mult articolul, ai focul viu in tine.

  Mi-a placut articolul. Ai foc in tine.

 4. Pentru Sterie.

  “Tinerii să nu se grăbească să-i judece pe bătrâni, să nu le ignore faptele acestora pe principiul “știu eu mai bine ca boșorogul ăsta învechit”

  Ai dreptate, ma simt aici, nu trebuia sa fac asta.

  M-am enervat cand cineva m-a atacat si mi-a spus “sa nu mai scriu”.

  Cum adica sa nu mai scriu?

  Judec omul nu in functie de varsta lui, ci in functie de calitatile lui.

  Am un enorm respect pentru oameni batrani ca David Duke, Brother Nathanael, Robert Faurrison, Jim Rizoli etcetera etcetera. fiindca ofera intelepciune si valoare.

  Respect inteligenta omului, indiferent de varsta. Poate sa aiba 16 ani sau 86 de ani, daca e inteligent are respectul meu.

  Am receptionat totusi ideea, si imi cer scuze pentru ce am spus.

 5. CZC a fost în primul rand un crestin ortodox. Nationalismul romanesc se bazeaza pe ortodoxie. In ultima perioada constat ca se da aici o lupta impotriva ortodoxiei, mascata de lupta de trezire nationalista, dar esenta nationalismului romanesc e spirituala, si fara ortodoxie nationalismul vostru e zero.

  • Daca ai fi citit articolele trecute despre crestinism, ai fi inteles cum statea treaba. Daca le-ai citit si nu ai inteles nimic, aici e problema ta si nu am cum sa te tratez.

  • Poti sa te duci si sa te uiti pe articolele mele trecute legate de crestinism, biserici, jidani si Iisus Hristos. O sa iti prinda bine. Daca nu vei intelege, atunci nu am ce sa iti fac.

   Daca ai citit si nu ai inteles nimic, atunci mai bine lasa sectiunea de comentarii.

 6. “nu avem modele din generația trecută, pentru că aceasta, după cum am spus și mai sus, nu a făcut nimic de impact”
  Nu le vezi.
  Mai intai parintii tai – s-au casatorit barbat cu femei, din acelasi neam, de aceeasi credinta – probabil ca si binecuvantati prin Taina cununiei, “au crescut si a-au inmultit” – aparand pe lume si autorul articolului si cel mai probabil si=au botezat copiii.
  Toate aceste aspecte nu i-au fqcut celebri la televizor si nici in cartile de istorie sau politica.
  Si-au aparat neamul, credinta si au asigurat supravietuirea, continuitatea.
  Nu te supara – ai reusit sa le urmezi acest model de viata nationalista si crestina?
  Acesta este modelul de erou, fie si nenumit.
  Intreb si eu, asa… apropape fiind eu de varsta pensionarii.
  Nu e nevoie de vreun salvator ci de credinta vie impartasita de cat mai multi romani – asta a “tinut” neamul, nicidecum discursurile politice.
  Avem nevoie in primul rand de coborarea in lume a cleruului ortodox – caindu-se de apostazierea cretana si chemand poporul la “Intoarcerea la Hristos”
  Asa cum pestele se impute de la cap, asa si omul se pierde prin ne-curatia sufletului; altceva nici nu conteaza ca doar atat avem “de pret”, sufletul.
  —–
  Zicea cineva de “rebeliune”, “foc viu”… asta este patima, neascultare dica lipsa de smerenie si nu este nimic crestin in ele.
  Revolutia informatiilor este falsa – indobitocirea prin deculturalizare, controlul si manipularea informatiei si surselor, promovarea disimulata a ideilor si practicilor ne- si anti-crestine nu conduce la vreo schimbare favorabila nationalismului si Crestinismului ci complet opus: amestecatura de populatie, cadere spirituala in demonisme si sinucidere colectiva datorata de-socializarii induse de …. “retelele de socializare” sinucidere inceputa cu distrugerea familiei, incetarea facerii de copii – ca e scump! – si practicarea satisfacerii poftelor trupesti.
  Animale / unelte vorbitoare, asta este sensul schimbarii ca urmare a “revolutiei informatiei”; marxismul cultural este deja bine si larg implementat, albului ii zice acum negru si minciunii – adevar, uciderii ii zice moarte demna, crimei pruncilor ii zice insanatosire prin eliminarea parazitului, sexul oral este “doar” un sarut si alte false modernisme care sint satanism.
  Marea noutate a acestei revolutii este indoctrinarea agresiva precum ca adevarul este relativ.
  Urmarea logica desi anti-fireasca a invaturilor eretice de antropologie, de evolutionism, de relativism, de marxism cultural.
  Cand tanarul isi cauta identitatea in contrazicerea parintilor si definirea prin ce nu este, e semn de trufie si de lipsa de respect.
  Nu va faceti iluzii cu privire la vreo schimbare revolutionara…
  Singura schimbare este alunecarea in plasa intinsa de internationalismul sionist si protestant care construieste raiul LOR pe Pamant, nu al neamului romanesc.
  Cum va asociati cu persoane care au inteles pentru cuvinte?
  Cum cooperati cu cineva cand “binele| si “raul” are semnificatii diferite si opuse pentru unii si altii?
  Nu vedeti cum se “babilonizeaza” omenirea?
  Acum nu mai sint “limbi” in care sa nu se inteleaga doi oameni ci folosind aceeasi limba vorbirea este impreuna iar intelegerea este separata.
  Asta este victoria talmudistilor asupra goyimilor, le-a distrus credinta prin relativizarea Adevarului – simplul efect al pierderii credintei in Adevarul absolut si – din fericire – nedemocratic care este Iisus Hristos.
  … si va faceti spefrante in vreun partid politic…
  Intrebarea dintai care trebuie pusa oricarui politician este cea mentionata in prefata la “Infruntarea jidovilor”:
  “Care este programul d-voastră, sau cum înţelegeţi să ne scăpaţi de ovrei?”
  Dacă va răspunde că: “noi nu avem nimic cu ovreii, că şi ei sunt tot oameni”, atunci veţi înţelege că ori Diavolul ori Dumnezeu pentru ei tot una este;…”

  • In primul rand, parintii care isi fac o familie nu sunt un model, deoarece sa iti faci o familie e ceva natural, dintre un barbat si o femeie, de acord cu tine la compozitia familiei.

   Modelele sunt cele care se sacrifica pentru Tara, si in istorie avem multe modele, inclusiv luptatorii anti-comunisti care au luptat in munti cand situatia parea imposibila, dar ei totusi au luptat, pentru ca atunci cand un sistem, indiferent ce sistem, loveste in Natura si in Legile Divine, atunci crestinul are dreptul sa se apare, chiar si cu arma. De reamintit ca Zelea Codreanu (Capitanul) a spus foarte bine cand s-a referit la cele doua pasaje din Biblie (Matei5:44 si Luca 6:27) cand s-a referit ca dusmanul national nu trebuie iertat, mai ales daca da in tine din cauza credintei tale. Sa ai o atitudine de rebel nu este gresit, sau sa ai un foc viu in tine, in conditiile in care trebuie sa ducem o rebeliune/revolta impotriva lumii moderne. Ca crestin ortodox cred ca trebuia sa stii lucrurile astea. Acum, este alegerea ta ce o sa faci cand o sa vina vremurile grele.

  • Ca sa nu te joci cu cuvintele pe care ti le-am spus mai sus in legatura cu versetele, cred ca ar trebui sa spun putin mai clar.

   Dusmanul personal nu e tot una cu cel national. Daca tu, esti in dusmanie cu un alt om, e ok sa va impacati, sa vorbiti civilizat, pentru ca e om, dar sa iti iubesti dusmanul national (care e jidanul) nu ai cum, pentru ca ala nici macar nu e un om, e o faptura iesita din curvie.

 7. Atitudinea Conservatoare…
  Nu am inteles totusi ce se conserva de catre “tinerii” din articol…
  Si in afara de “foc viu”, “rebeliune” – adica razvratire din comentarii chiar nu este viziila o descriere despre ce si cum ar urma sa fie conservat.
  Totul “dinainte” este aratat a fi incapabil, prost – neascultator, neintelegator, fricos daca nu chiar las, … rau-voitor daca totusi zice ceva bun despre trecutul propriu…
  Cum iti explici ca a iesit ceva bun (om si afirmatii) dintr-o adunatura de rai (parintii sai) fata de care sa se revolte?
  Si ce ar fi de conservat din aceasta situatie?
  Poate ca titlul “corect” ar fi “Atitudinea Conservatoare pe care sa n-o conservam”, ce zici?

  • Tinerii conserva traditia nationalista, stai linistit, dar odata ce trecem in timp, avand in vedere ca sionismul isi pune si mai mult ghearele in societatea noastra, trebuie o atitudine mai revolutionara ca sa spun asa. Uita-te la Nationalistii Autonomi drept exemplu. Erau tineri care au spus ca vor sa faca ceva, sa transmita un mesaj si uite ca au transmis. Acum sunt alti tineri care vor sa se inspire de la ei, au pornit un intreg curent in randurile tineretului care e trezit, doar ca cei care inca nu au aflat de ei, trebuie sa afle, sa le citeasca programul si doctrina.

   Stiu si oameni in varsta care sunt foarte buni, si care chiar se lupta cu sistemul. Dar e o diferenta dintre o minoritate care chiar vrea sa faca ceva, si o majoritate care sunt „intelectuali de cafea” sau „intelectuali de canapea”.

   Vezi tu, in articolul asta am vrut sa spun ca ar cam trebui sa nu mai fie tinerii judecati de catre oameni care spun ca au facut ceva si de fapt, nu au facut nimic, au sarutat sistemul de dinainte de 1989, pentru ca altfel nu se putea cica, si imediat dupa lovitura de stat, hop, au participat si ei la „revolutie” si se cred veterani de razboi. Nu e normal asa ceva. Singurii care trebuiesc plansi si respectati sunt cei care au murit atunci, pentru ca au murit pe nedrept, in conditiile in care a venit Iliescu si clica lui.

 8. Cred ca nu ai citit articolele lui din urma unde explica Biblia.Dar asta e nu poti sa arunci la toti cainii mingea prin gard.

  • Pare ca ma intrebi pe mine… daca ma insel, te rog sa ma scuzi.
   La intrebarea ta raspunsuln este: interpretarea Bibliei mu o face mireanul.
   Articole si scrieri din sursa dovedita duhovniceasc – Sintii Apostoli, Sfintii Parinti, teologi si duhovnici recunoscuti… astea sunt surse de invatura crestina, doar cea ortodoxa.
   Inteleg citarea in articole in aratarea intelesului propriu al fenomenelor, situatiilor.
   Nu accept si nu pierd timpul cu impresii personale de autodidact cu iluzoriu considerate interpretari.
   Si am citit unele din articolele tanarului autor – pornesc solid si au logica si continuitate o buna bucata de vreme.
   La un moment dat insa, se produce o alunecare, o deviere care produce incetarea demonstratiei promise la inceput, o fractura logica ori un salt pe o pista paralela fie datorita dezinformarii sau neinformarrii ori interpretarii subiective asupra “cazului”, factorilor de influenta si relatiilor :interne:, proprii acelui caz.
   Exista calitate si substanta valoroasa insa nu e suficient, spre iritarea unei persoane tinere care isi doreste sa faca bine.
   Eu cred ca mai e de citit, destul, pentru deslusire si implinire spirituala atat pentru a pastra in atentie ipoteza cat si pentru a duce la bun sfarsit deductia si explicatia.
   Altfel spus, sa se inarmeze adecvat subiectelor pentru a emite opinii, insemnand pentru a judeca, delibera si conchide prin afirmatii cu valoare (nedeclarata) de sentinta.
   Mai intai – sa privim inainte sa vedem daca directia e buna si deseori sa privim in jos, sa vedem pe unde calcam, sa nu cumva sa strivim pe cineva care nu se poate face auzit…

 9. Am înțeles din articolele tale că Iisus era alb, că Sfinții Părinți, urmașii Apostolilor erau masoni și că Marcion ereticul deține adevărul. Minciuna ta, îmbrăcată cu rochita Adevărului are rochita cam scurta, i se văd bucile. CZC ar fi de acord cu tine?

  • Haiduc: Am înțeles din articolele tale că Iisus era alb, că Sfinții Părinți, urmașii Apostolilor erau masoni și că Marcion ereticul deține adevărul. Minciuna ta, îmbrăcată cu rochita Adevărului are rochita cam scurta, i se văd bucile. CZC ar fi de acord cu tine?

   • Unde am scris eu articol unde il elogiam pe Marcion si ca Sfintii Parinti erau masoni? Te rog sa imi dai articolul, SCRIS DE MINE, despre chestia asta.

    • Scuze, tu ai zis doar că Iisus e alb, iar ierarhii nu vor să recunoască asta. Și că generația trecută nu a făcut nimic. Alții au spus celelalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *