Home / Chestiunea Jidănească / Alexandru Muraru va defăima România în proiectul Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI)

Alexandru Muraru va defăima România în proiectul Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI)

Incorect Politic
Ianuarie 7, 2021

Alexandru Muraru va defăima România în proiectul Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI)

Via R3Media:

Deputatul Alexandru Muraru a fost desemnat, în ultima ședință a Executivului, ca reprezentant al Guvernului României în Boardul reprezentanților guvernamentali din cadrul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI), conform Agerpres.

„Angajamentul Guvernului de a combate antisemitismul, atât pe plan național, cât și pe plan internațional, inclusiv prin implementarea măsurilor din cadrul proiectului EHRI, rămâne ferm. Ca reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei, voi continua să acord o atenție deosebită acestor aspecte și în mod special nevoii de a asigura coordonarea între instituțiile și structurile specializate în educația și memoria Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului

Acesta a cerut, în repetate rânduri, scoaterea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în afara legii. „Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa.

S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului (…).

Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a declarat acesta.

Potrivit comunicatului, misiunea EHRI este de cercetare, comemorare și educație transnațională a Holocaustului. Proiectul Faza pregătitoare EHRI (EHRI-PP) se derulează în perioada 2019 – 2022.

EHRI a fost adăugată la Foaia de parcurs al Forumului strategic european pentru infrastructuri de cercetare (ESFRI) în 2018 și se transformă dintr-un proiect într-o organizație permanentă care va contribui la asigurarea viitorului cercetării, comemorării și educației Holocaustului.

În prezent, proiectul Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului are 15 parteneri din 13 țări și este coordonat de Institute for War, Holocaust and Genocide Studies (NIOD), Olanda, iar România este partener din anul 2017, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” fiind membru în EHRI.

7 comments

  1. Îi prevăd o soartă crudă acestui Muraru. Un anti-român purulent ca el nu poate scăpa nepedepsit la infinit………….

  2. Deja Alexandru Muraru a întinat România din mai 2021 cu declaraţii care sunt diseminate în SUA, unde este citat cum că „Regimul Antonescu… a ucis cel mai mare număr de evrei din Europa după Germania nazistă“ (A. Muraru), în articole cu titlul „Anti-Semitic Incidents Put Focus On Romania’s Dark Role During Holocaust“ (Incidente anti-semite pun în lumină rolul întunecat al României în timpul Holocaustului), în care se pleacă de la pretinsele ameninţări ale unui membru AUR la adresa evreicei Maia Morgenstern (situaţie neconfirmată privind apartenenţa la AUR a acestuia, despre care s-a aflat însă ca ar fi chiar evreu), Muraru mai indică şi condamnarea unui fost ofiţer român de informaţii pentru negarea holocaustului, ceea ce ar fi prea puţin, existând 40 de dosare de negaţionism nerezolvate, zice el, şi se ajunge la identificarea AUR cu… neo-fascismul.

    • gheorghe pe stil nou

      Fratii Muraru sunt bulangii de cand erau mici si dormeau impreuna. Pozitiile lor preferate erau 69 si 99, asa ca au ramas niste bolnavi perversi.

    • “The Jewish people as a whole will become its own Messiah. It will attain world dominion by the dissolution of other races, by the abolition of frontiers, the annihilation of monarchy and by the establishment of a world republic in which the Jews will everywhere exercise the privilege of citizenship. In this New World Order the children of Israel will furnish all the leaders without encountering opposition. The Governments of the different peoples forming the world republic will fall without difficulty into the hands of the Jews. It will then be possible for the Jewish rulers to abolish private property and everywhere to make use of the resources of the state. Thus will the promise of the Talmud be fulfilled, in which is said that when the Messianic time is come, the Jews will have all the property of the whole world in their hands.” – Baruch Levy, Letter to Karl Marx, apparently printed by the ‘La Revue de Paris’, page 574, June 1, 1928

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *