Home / Actualitate / ALARMĂ! Guvernul Orban vinde tot ce mai deține statul român!

ALARMĂ! Guvernul Orban vinde tot ce mai deține statul român!

Incorect Politic
Octombrie 12, 2020

Guvernul Orban vinde tot ce mai deține statul român!

Via GheorghePiperea:

De ce era nevoie de “un Guvern al meu”!

O știre de importanță națională, ce privește siguranța României, a trecut aproape neobservată zilele trecute, după cum s-a și dorit de altfel. “Guvernul Orban „vinde” activele companiilor de stat”, după cum a titrat Q Magazine în mod aproape singular și cu promptitudine, în ziua respectivă, pe 1 octombrie.

“În timp ce noi suntem ocupați cu alegerile și cu contestarea lor, membrii Guvernului Orban au adoptat Ordonanța de Urgență prin care începe să se vândă tot ce mai avea statul român.

Au mai vrut s-o facă o dată, la începutul lui septembrie, însă ultimii patrioți din serviciile de informații s-au opus și au atras atenția că România riscă să piardă ultimul “puțin” pe care îl mai deține. S-a reușit doar amânarea… până astăzi!”, a avertizat în zadar cunoscuta jurnalistă Floriana Jucan în acea zi, pe contul ei de Facebook. La orele serii, Ordonanța era gata.

Prin Ordonanța de Urgență Nr 166/2020 se dă practic startul unei privatizări mascate la ultimele companii în care statul român mai este acționar, scria Q Magazine.

Guvernul Orban a dat liber la privatizarea activelor întreprinderilor de stat, alea care încă mai există și mai pot prezenta interes pentru “investitori” – portul Constanța, Aeroportul Otopeni, Tarom, Poșta romănă, Hidroelectrica, CFR Marfă/Călători.

Ne-am întors în timp, în anii 90’ ai secolului 20, în plin capitalism de grotă, low road.

Odată cu achiziționarea pe 3 lei a activelor unor astfel de întreprinderi, vor curge și cele 4 sute de mii de concedieri de “bugetari” de care vorbea, anul trecut, în ianuarie, președintele camerei de comerț și industrie “româno”-germană (a se citi colonie germano-franceză). Pentru cei care nu știu – minunata CE consideră că, în cazul în care cumpărătorul își asumă obligația să mențină un anumit număr de salariați, e ajutor de stat interzis.

Credeți că va fi competiție, că se vor aduna bani buni la buget, că va fi dezvoltare economica de numa-numa (ca să mă “iexprim” ca la Kolosvar)…

Nu va fi nicio competiție între corporațiile germane, franceze, austriece, olandeze sau italiene potențial interesate. În acest domeniu nu există competiție. E așa nu numai pentru că piața e demult închisă prin acorduri cartelare, ci mai ales pentru că nu există alternativă (there is no alternative – TINA) la aceste companii. Ambasadele și serviciile secrete ale statelor “partenere” ale coloniei România nu vor lăsa oportunități de acest gen la voia întâmplării.

Prețul obținut va fi o glumă și, oricum, va avea grijă Câțu să îi cheltuie cu cele mai psihedelice destinații.

Iar dezvoltare economică – niet. Activele respective vor fi introduse în circuite de captivități și optimizări fiscale care vor duce încet, dar sigur, către faliment.

Cum era sloganul acela vechi al liberalilor din perioada interbelică? Prin noi înșine, parcă? Dar sloganul SRI? Nu cumva Patria a priori?

5 comments

 1. Da, și vănzarea activelor e chiar mai rea decât vănzarea acțiunilor. Cel puțin prin vânzarea acțiunilor firma rămâne listată pe bursă, plătește impozite, la o adică românii pot cumpăra acțiuni la ea, dar prin vânzarea activelor, firma rămâne ca un corp fără organe interne. Un zombie fără valoare. Au găsit o metodă de a fenta legea care interzicea vânzarea participațiilor (acțiunilor) la companiile de stat timp de doi ani.

  • Cornel-Dan NICULAE

   Şi BTT-ul, cu un mare patrimoniu turistico-imobiliar, controlat de guvern prin „Ministerul Tineretului“, s-a apucat imens de vândut active / terenuri, încă de când s-a instalat guvernarea Orban. Am ochit vânzări pe care le face BTT pe care le bănui cu dedicaţie către grupuri puternice de afară (reprezentate în România de şmecherii pricopsiţi), dar mai trebuie investigat. Oricum ei, guvernanţii, fac de zor la greu, de la începutul anului, formalităţi de vânzare privind patrimoniul BTT.

   • Liberalii nu sunt altceva decât niște lichidatori. PSD-ul de bine de rău mai avea niște urme de naționalism, vezi taxa pe active bancare și legea privind creșterea redevențelor pe gazele din Marea Neagră pentru care a fost mătrășit Dragnea. De eroul nostru Trump. America first!

 2. Am intrat pe site-ul Q Magazine și prima chestie de care m-am izbit a fost asta. Și încă în engleză. https://www.qmagazine.ro/we-have-always-prayed-for-peace/
  Un articol de propagandă despre cum Israelul nu vrea decât pace în zona lor.
  Hello, frați români. Parcă Eminescu scria despre “elementele străine care joacă comedia nationalismului”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *