Home / Educativ / Actualizare Despre Salutul Roman

Actualizare Despre Salutul Roman

Incorect Politic
Martie 28, 2020

Actualizare Despre Salutul Roman

Actualizare despre salutul roman

„De la legionarul Romei la barda celtică, de la atletul olimpic la cavalerul medieval, de la federatul Champ de Mars la soldat spre steag, de la martorul în instanță la sportivul de pe stadion, brațul drept ridicat palma mâinii. vizibil a fost și rămâne gestul ritual al umanității autentice, al celor care cred, luptă la muncă și se joacă corect. » Pierre Sidos

O știm prea bine, epoca noastră este aceea a domniei gândirii unice și a autoproclamată „corectă politic”; discreditarea unui adversar politic făcându-l să depășească faimosul punct Godwin, conducându-l la „reductio ad hitlerum”, este o bază care a devenit o practică comună. Dacă acest lucru este valabil pentru cuvinte, este același lucru pentru gesturi, în special pentru cele înzestrate cu o semnificație simbolică: ultimul exemplu de până acum este acela al gălucii de Dieudonné, semn comic al unui snub la nas. sistem demonizat și subvertit de propaganda republicană a mass-media, care i-a atribuit semnificația la fel de ridicolă ca crassul unei „sodomizări a victimelor Șoahului” … Am râde dacă mulți dintre concetățenii noștri nu ar fi atât de plăcuți și condiționați să înghită acest lucru un fel de mirosind gata de gândit.

Originea acestui salut se întoarce la Antichitatea Romană, a fost folosită pentru a saluta demnitari înalți. Legionarul a desfășurat-o în mod riguros în legiunile Imperiului, prezentându-se centurionului său și apoi când i-a dat concediu; și așa mai departe, urmând ordinea ierarhică către generali, consuli și în sfârșit către Princeps, Pontifus Maximus, adică împăratul (Imperator).

În 1920, salutul brațului drept pliat înapoi, apoi întins în lateral a fost ales de Pierre de Coubertin ca salut olimpic pentru sportivii Jocurilor Olimpice de la Jocurile de la Anvers, din Belgia. Este apoi adoptat de către sportivii grupului sportiv al armatei franceze, Batalionul din Joinville, și apoi cunoscut și sub numele de salut de Joinville.

D’Annunzio și Mussolini

A fost adoptat în Italia de Arditi de Gabrielle d’Annunzio în timpul episodului de capturare a Fiume din 1919, cu referire la Imperiul Roman, apoi, preluat de escadriști, a devenit gestul ritual al Partidului Național Fascist din Duce Benito Mussolini.

Istoricul Dominique Venner, în excelenta sa lucrare The Century of 1914, aruncă lumină asupra acestui subiect: „Timp de mai bine de un an, incredibilul aventura Fiume a ținut țara în suspans. Teatralitatea sa va fi modelul viitoarei liturghii fasciste. […] Dialog cu mulțimea, mântuirea romană, uniforme, pumnale, jurăminte, chemarea morților … Înainte de Mussolini, D’Annunzio a fost inventatorul unei sacralizări a politicii și a stilului personalul carismatic […]. ”

Corneliu Zelea Codreanu

Mântuirea va fi apoi preluată de toate mișcările de inspirație fascistă europeană: Falange Spaniolă de José Antonio Primo de Rivera, Garda de Fier a României sub căpitanul Corneliu Zelea Codreanu și de NSDAP (Partidul Național Socialist al Muncitorilor Germani) a lui Adolf Hitler.

Trebuie menționat că salutul fascist diferă de salutul național-socialist german: este mai aproape de inspirația sa medievală. Pentru fasciștii italieni, brațul este ridicat mai sus, iar degetul mare este îndepărtat de celelalte degete. Legionarii români ai Gărzii de Fier, luptători înflăcărați ai credinței ortodoxe – Garda de Fier a fost întemeiată inițial sub numele Legiunii Arhanghelului Mihail – i-a oferit o atingere mistică: „Din inimă, atunci transportat de braț spre cer, Împărăția lui Dumnezeu. ” .

Pentru a termina cu o notă franceză, voi menționa Le Serment des Horaces, o pictură a pictorului Jacques-Louis David, finalizată în 1785. Această pictură este considerată una dintre capodoperele neoclasicismului atât în ​​stilul său, cât și în descrierea sa austeră a datoriei. Este păstrat la Muzeul Louvre din Paris. Jurământul traduce curaj și mândrie; se găsește acolo mântuirea circumstanțelor. Cea mai vizibilă culoare din grupul bărbaților este roșul: exprimă forță, virilitate, putere, acțiune și curaj. Prin urmare, nimic mai important pentru soldați. Albul este mai mult un simbol divin și al purității, se poate referi la ideea unei misiuni încredințate de un tată, un oraș, patria. Cât despre albastru, se referă la înțelepciune, virtute, credință și pace. Horaceul din prim-plan concentrează aceste trei culori, astfel încât este din nou prezentat ca fiind cel mai important dintre cei trei frați.

Jurământul Horaților de Jacques Louis David

Deși steagul francez, așa cum știm, a fost pus în aplicare doar în timpul Revoluției burgheze din 1789, Gărzile Regale au fost îmbrăcate în albastru, alb și roșu de la domnia lui Henric al IV-lea.

Această lucrare sună ca o alegorie patriotică, un tribut adus naționalismului francez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *