Home / Actualitate / 2020: Klaus Iohannis sau Dacian Cioloș?

2020: Klaus Iohannis sau Dacian Cioloș?

Incorect Politic
Iunie 5, 2019

Via Justițiarul:

În acest moment, K. W. Iohannis a ieșit din cărți pentru un al doilea mandat de președinte al României. Deși se afișează ca un mare învingător, pare destul de conștient că a câștigat o mare bătălie electorală cu prețul sacrificării viitorului său prezidențial. L-a băgat pe Dragnea la pușcărie, partidul lui a câștigat europarlamentarele, iar la referendum a avut un succes răsunător. Dar de aici i se va trage și sfârșitul.

Referendumul poate fi o armă cu două tăișuri. Rezultatul unei consultări populare trebuie foarte atent și profesionist analizat. Tot de la un referendum i s-a tras sfârșitul și lui Dragnea. Referendumul pentru familie, promovat inițial de PSD și ALDE, și apoi invalidat prin pasivitatea vinovată a acestora, a adus aceste două partide foarte aproape de sfârșitul lor politic, întâi pentru că au avut o poziție duplicitară și apoi pentru că nu au analizat profesionist rezultatul acestuia.

Pentru a se apropia de electoratul tradiționalist, cele două partide au promovat organizarea Referendumului pentru familie, pentru ca apoi să se dea la o parte și să-l prăbușească masiv, în urma presiunilor făcute de familiile politice europene din care (încă) fac parte. Numai că ei au dezamăgit peste 3 milioane de oameni care au votat atunci degeaba. Și, culmea, total inutil au făcut acest lucru deoarece partidele europene mamă le-au dat ulterior cu flit din plin.

Aceste milioane de alegători nemulțumiți de PSD/ALDE și duplicitatea lor, ori s-au reorientat, ori nu au mai ieșit la vot duminica trecută. Și apoi a mai fost un semnal extrem de important, omis cu nonșalanță de strategii celor două partide. Cealaltă parte de alegători tradiționaliști, aceea care a perceput altfel referendumul și nu a votat, deși era formată din familiști convinși, dar a spus clar: ”Nu am votat la referendum” pentru ca să nu iasă bine Dragnea. Deci, încă de atunci, un segment important din electoratul pesedist îi dădea plăcuțe suedeze acestuia.

Acum, să ne întoarecem la actualul refrendum și la adevăratele probleme pe care și le-a făcut singur, cu mânuța lui, Klaus. O mare victorie la referendum!, clamează el. Da, dar cine este adevăratul câștigător politic? Nu Klaus, nu PNL, ci USR. Și aici s-a închis calea pentru al doilea mandat prezidențial marca Werner. De fapt, referendumul a adus creșterea exponențială a procentelor USR. PNL a adăugat destul de puțin la vechile procente, în mod real maximum 7%.

Acum Iohannis, care își asumă referendumul și rezultatele acestuia, se confruntă cu două mari probleme. Prima constă în faptul că PSD rămâne la guvernare deoarece votul de duminică nu afectează Parlamentul deja ales, acest lucru aducând o mare frustrare electoratului propriu, iar cea de-a doua se referă la explicarea inutilității funcționale a referendumului de duminica trecută. Mulți dintre alegători au crezut sincer că, dacă au votat, gata se modifică și Constituția. Ghinion!

Pentru a se modifica Legea fundamentală, chiar și cu sprijinul parlamentar al învinșilor PSD/ALDE, aceiași înflăcărați votanți de duminică vor trebui să se prezinte încă o dată la un referendum cu exact aceiași temă. Să-l vedem pe Werner cum le va explica acestor alegători învârtoșați că au votat degeaba și vor trebui să meargă din nou la urne. Și de aici un USR, pragmatic și inteligent, poate trage foloase maxime pentru propriul prezidențiabil.

Mai este un lucru care ar trebui să-i dea insomnii lul Iohannis. El s-a erijat în principalul dușman al PSD-ului și a făcut, cel puțin în ochii pesediștilor și votanților lor, cele mai mari rele partidului. Și atunci, într-un previzibil tur doi al prezidențialelor între Klaus și candidatul USR, pesediștii, puși în fața faptului de a vota „răul cel mic”, pe cine credeți că vor pune ștampila? Pe marele dușman al PSD – Werner sau pe contracandidatul acestuia, pentru a se răzbuna pe Klaus?

Așa că referendumul, considerat acum de KWI ca fiind cireașa de pe tortul europarlamentarelor, se va transforma în mod sigur în bomboana de pe coliva celui de-al doilea mandat al său. Să-i fie țărâna ușoară!

                                                                                                               Simona POPESCU

Sursa: Cotidianul

Comentarii de pe Justițiarul:

Victor

USR este un aliat tacit al PSD-lui. Cât n-ar părea de straniu, inamicul numărul 1 al acestuia rămâne PNL-ul. USR este mult mai aproape de stânga, decât de dreapta. Din acest motiv, își doresc în viitor un adversar socialist și vor face tot posibilul ca PNL să dispară de pe scena politică.

*

adria
iunie 4, 2019 at 4:59 PM

Şi eu am ajuns la aceeași concluzie dar din alte considerente și anume pentru ca ăsta este PLANUL: compromiterea partidelor politice, desființarea lor și instaurarea tehnocrației. Vezi exemplul de la noi cu PNTCD și PSD. PNL urmează.

Din păcate viitorul aparține tinerilor de genul lui Florin Bădiță desemnat „Personalitatea europeană a anului” și celor educați prin țări străine din USR/PLUS și PSD aripa tânără .. o generație de „sclavi care nu trebuie să fie forțați, pentru că își iubesc servitutea”. (A. Huxley — „Brave New World”)

Romanul lui Huxley ‘Brave New World’ (scris în 1932) este mai actual decât oricând; el descrie un stat mondial condus de tehnocrați. Aceștia au găsit soluția pentru a controla masele. Nu prin forță brută ce riscă să provoace rebeliuni ci prin plăceri absolute; nu ale minții (nimeni nu mai citește cărți) ci ale simțurilor; ‘fii pozitiv, fii fericit’.

În ‘Brave New World’ oamenii nu mai pot și nici nu mai vor să corecteze răul care li s-a făcut. Ei nu mai au nici o bază pentru comparație, nici o memorie culturală. Ei trăiesc într-un stat universal, super-asistențial. Nevoile lor sunt satisfăcute, mai ales nevoia centrală: plăcerea. Nu muncești pentru ea sau o câștigi — ea este dată.

Tehnocrația (adică o castă de intelectuali fără scrupule) va triumfa dacă popoarele nu se trezesc.
Există o singură soluție; să terminăm noi (masele), nu ei (‘elitele’), cu partidele politice și să o facem pe termenii noștri; asta se cheamă MERITOCRAȚIE.

*

Malus Dacus
Posted iunie 4, 2019 at 5:57 PM

Foarte bun comentariul, foarte interesanta trimiterea la cartea lui Aldous Huxley despre care nu stiam. O s-o caut si o s-o citesc. Cauta si melodia „Brave New World” a lui Iron Maiden. Acum am facut legatura, probabil din cartea lui Huxley s-au inspirat cu titlul melodiei si cu versurile.
Viata inchinata placerii, foarte ademenitoare de altfel, se numeste hedonism. Totusi o buna parte dintre romani se situeaza la polul opus: In ortodoxie si se incapataneaza sa raman acolo. Daca tot a venit vorba, ca tot a fost papa pe meleaguri mioritice, catolicismul preia in mod accelerat elemente hedonistice, satanice ceea ce-i va pecetlui in curand sfarsitul, asa cum zice ultima profetie de la Fatima.
In legatura cu Meritocratia, probabil te referi la miscare lui Laurentiu Primo. Sunt in mare parte de acord cu ce spune, totusi face niste greseli impardonabile cand batjocoreste crestinii „Pupatori de moaste” sau cand insulta poporul roman „Natie de idioti”, „Natie de mamaligi”. Nu suntem toti asa, iar daca unii dintre noi sunt rataciti, avem datoria sa-i aducem pe drumul cel bun, nu sa-i insultam. Daca te preocupa putem discuta pe marginea acestui subiect aici, ca pe Facebook nu intru ca nu vreau sa ma monitorizeze baietii cu epoleti.
Doamne ajuta Romania!

*

gigimutu
Posted iunie 4, 2019 at 2:36 PM

AMIN!!!

One comment

  1. A treia cale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *