Home / Actualitate / Mihai Tociu: Românul care l-a Învins pe Alexandru Florian

Mihai Tociu: Românul care l-a Învins pe Alexandru Florian

Incorect Politic
Aprilie 10 2019

Via Justițiarul:

Mihai Tociu, patriotul care a obținut în instanță anularea Hotărârii prin care Primăria București a oferit Institutului „Elie Wiesel” palatul Dacia, revoltat de o măgărie sionistă a postului Antena 3!

 

Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să aflu despre măgăria făcută de Antena 3 și modul în care pot să-i reclam la Consiliul Național al Audiovizualului. Aceasta este plângerea pe care am depus-o azi:

Formular de sesizare

Nume Post: Antena Trei
Data difuzării emisiunii: 13/03/2019
Denumirea emisiunii: Sinteza Zilei
Conţinutul reclamaţiei: Unul dintre invitați, pe nume Radu Ioanid, și-a expus opinia cu privire la faptul că acordarea de către Primăria București a Palatului Dacia pentru amenajarea unui muzeu al holocaustului a fost anulată în instanță și a numit contestatarii cu termenul „extremist”, în două rânduri.

Sunt unul dintre cetățenii care s-au adresat Tribunalului București în respectiva cauză și cărora Tribunalul le-a dat câștig de cauză și, prin urmare, mă simt lezat de termenul „extremist” prin care am fost descris.

Consider că moderatorul emisiunii avea obligația să acționeze conform legii și deontologiei în cele două situații în care s-a făcut referire la cei care s-au folosit de dreptul constituțional de a apela la Justiție cu termenul peiorativ „extremist”.

De asemeni, în momentul în care discuția a ajuns la dezbaterea unui diferend juridic, în care invitatul reprezenta interesele uneia dintre părțile care a fost implicată în proces, moderatorul avea obligația să ceară un punct de vedere și celeilalte părți, cel puțin telefonic. Consecința directă a fost faptul că invitatul a spus un număr de minciuni și a dezinformat intenționat telespectatorii, fără ca aceștia să aibă posibilitatea să poată afla un punct de vedere al părții opuse.

Datorită modului în care moderatorul a condus emisiunea, consider că postul TV „Antena 3” se face vinovat de:

1.Defăimare/neasigurarea protecției demnității umane.

2.Neinformare corecta (dezinformare).

3.Încălcarea dreptului la replică.

Alte comentarii : Vă rog să remarcați că subiectul în dezbatere nu a fost unul marginal, ci a fost vorba de o chestiune cu implicații politice între state, România, SUA și Israel, la nivel de președinți, prim miniștri și ambasade. În consecință, faptele reclamate prezintă o gravitate extremă și solicit CNA să acționeze pe măsura gravității faptelor.

                                                                                                        Mihai Tociu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *