Home / Actualitate / Marșul Familiei în centrul Chișinăului

Marșul Familiei în centrul Chișinăului

Incorect Politic
Mai 21, 2019

Via ActiveNews:

A cincea ediție a Marșului Familiei s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău, manifestare organizată de Mitropolia “Chișinăului și a Întregii Moldove”, subordonată canonic Patriarhiei Ruse.

Sâmbătă dimineață, înainte de începerea marșului, credincioșii au participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron (Ciuflea), după care, în curtea mănăstirii a fost oficiat un Te-Deum.

După slujbă, arhiereii, preoții și enoriașii au pornit în procesiune din strada Ciuflea, parcurgând în mod organizat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către Catedrala din centrul Chișinăului. Copii, tineri și vârstnici au purtat prapori, icoane și pancarte pro-familie și pro-viață, dar și “lozinci împotriva păcatului homosexualității”, informează Mitropolia.md.

„A vorbi despre familie înseamnă a vorbi despre copii care să se bucure de mamă și de tată. A vorbi despre familie înseamnă a vorbi despre viață! Însuși Dumnezeu face parte dintr-o familie. O Familie a Sfintei Treimi, dar și una omenească, Hristos născându-se în sânul unei familii.

Astăzi, familia se găsește într-o situație fragilă și dificilă, deoarece modelul însuși al familiei tradiționale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat.

În acest context, Biserica își arată grija, responsabilitatea, prețuirea și mai ales sprijinul pentru această instituție importantă a societății – familia, deși a trecut prin multe încercări și pericole, totuși a fost instituția cea mai stabilă a umanității, asigurând continuitatea acesteia în istorie.

Credem în viitorul familiei ca instituție, ca formă de comunitate umană. Or, familia a fost și este constant prezentă în centrul misiunii pastorale și sociale a Bisericii, deoarece aceasta reprezintă fundamentul societății umane”, a declarat Mitropolitul Vladimir al B.O.R.M. la capătul traseului Marșului Familiei de la Chișinău.

Într-un comunicat de presă al Mitropoliei “Chișinăului și a Întregii Moldove”, care îndemna credincioșii să participe la această manifestare publică, se reitera faptul că „familia tradițională oglindește învățătura de credință ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam”.

“Plinătatea Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor.

Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de Credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam.

Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”, se arată în comunicatul emis de Sectorul Sinodal de Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media al B.O.R.M.

Potrivit Radio Chișinău, anul 2019 a fost declarat, prin decret prezidențial, Anul Familiei în Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.