Home / Chestiunea Jidănească / Giudeii din România – Traducerea eronată a cuvîntului “Jews” în “Evrei”

Giudeii din România – Traducerea eronată a cuvîntului “Jews” în “Evrei”

Vasile al III-lea Jidanoctonul
Incorect Politic
Decembrie 20, 2022

Giudeii din România

Traducerea eronată a cuvîntului “Jews” în “Evrei”

 

Via STRATINFO:

Stimați colegi, stimați cititori,

Vă rog să nu mai traduceți cuvîntul „jews” prin „evrei”, mai ales că în toate mass media occidentale, îndeosebi americane se folosește termenul din expresia ca aici: „go death con 3 ON JEWISH PEOPLE [1]” „Jewish people” trebuie tradus prin cuvîntul „iudei”, pentru că nu există în limbajul lor „hebrew”. E-adevărat că, din punct de vedere istoric, termenul „iudei” nu este chiar potrivit, dar, ținînd cont că jidanii se prevalează de doctrina iudaismului, putem să-i denumim iudei. În nici un caz „evrei”, termen care este folosit numai în România, fiind impus de Juden-bolșevicii Anei Pauker.

Desigur, cel mai bine ar fi să folosiți termenul de jidan, atestat social-istoric în România – de proveniență germană -, la concurență cu cel de „jidov”, folosit în arealul slav. În celebra sa poezie „DOINA”, Eminescu folosește ambii termeni chiar în aceeași strofă:

“Din Boian la Cornu Luncii
Jidoveşte-nvaţă pruncii
Şi sub mâna de jidan
Sunt românii lui Ştefan.”

Deci, limbajul popular atestă viabilitatea acestor doi termeni. De aceea, trebuie eliminat din articolele noastre cuvîntul „evreu” – o creație livrescă, născocită de Cahal, care se stabilise în Imperiul Țarist -, mai ales că, printre cei 12 copii ai lui Iacob nu era nici unul care să fi fost numit Ebreus, iar descendenții săi să fi fost denumiți ebrei/evrei, așa cum, după Iuda, avem iudei, după Levi – leviții etc. Și, în plus, jidovii, cei proveniți din Imperiul Țarist – care cuprindea Țările Baltice și Polonia – sunt descendenți (k)hazari, fără nici o legătură genetică, după cum relevă chiar jidanul onest Arthur Koestler, cu jidanii „biblici”.

Cînd aveți timp, mai citiți și din cartea mea, fiindcă am expus, amănunțit, aceste probleme.

Sănătate!

Vasile al III-lea Jidanoctonul

[1]https://www.timesofisrael.com/kanye-west-says-hell-go-to-death-con-3-on-jewish-people-after-instagram-ban/

Giudeii din România - Traducerea eronată a cuvîntului "Jews" în "Evrei"

6 comments

 1. TARANII NOSTRI NU CUNOSC DECAT CUVANTUL “JIDAN” !!!

  Bineinteles ca SATRAPIA IN DESCOMPUNERE A LUI KATZ si a lui FLORIAN CLAP-TRAP i-ar vrea pe toti la inchisoare !!!

 2. Vasile I. Zărnescu

  În legenda fotografiei de sub titlu, figurează termenul „ultraortodox”, care este greșit de două ori: termenul „ortodox” este prezervat religiei creștine, care, în anul 1054, s-a scindat în două culte: ortodox și catolic. În arealul Catolicismului, dominăp doctrina „aggiorrnamento”-ului, adică a actualizării, a aducerii la zi a doctrinei catolice. Ortodoxia înseamnă, etimologic, „drepta credință”, adică vechea credință, cea inițială, bazată pe fundamentele creștine, date de Sfinții Părinți – fără modificările ulterioare avansate de diverși teologi catolici. Așadar, Ortodoxia înseamnă credința bazată pe fundamente. A spune „ultraortodox” înseamnă, etimologic, „ultrafundamental”, ceea ce este un pleonasm. Ți, am spus, este un termen rezervat Creștinismului incipient, de dinainte de Marea Schismă din 1054.
  Referitor la iudei, cu atît este mai nepotrivit. Desigur, și termenul „ultrafundamental” este la fel de inadecvat, fiind același pleonasm. Dar, la iudei, fundamnetul este altul: Tora, adică primele cinci cărți ale Vechiului Testament, scrise zicese, de Moise – ceea ce, desigur, este o legendă încropită de leviți.
  Oricum, din legenda fotografiei în discuție, din antet, trebuie în locuit termenul „ultraortodox” cu unul realemente adecvat, „ultrașovin”, deoarece face trimitere la dogma de bază a talmudismului, a „poporului ales” – dogmă teroristă și rasistă prin excelentă, care constituie „călcîiul lui Achile” al talmudismului (iudaismului), care îi va atrage EXTIRPAREA sa de pe planetă, cînd popoarele se vor trezi la realitate și vor aplica marea axiomă a lui Karl Marx: „ Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum” (cf. http://www.mlwerke.de/me/me01/me01_347.htm) – …Emanciparea societății de iudaism”!

 3. Despre ce carte este vorba ? Chiar sunt interesat sa o citesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *