Home / Evenimente / EVENIMENT: Marș Împotriva Parteneriatului Civil

EVENIMENT: Marș Împotriva Parteneriatului Civil

Sterie  Ciumetti
Incorect Politic
Martie 2, 2019

Ceicunoi:

Aparam Familia Romaneasca!

Duminică, 3 martie 2019, pe traseul Piața Victoriei – Palatul Parlamentului din București se va desfășura între orele 15-18 Marșul împotriva proiectului de lege care propune introducerea parteneriatului civil în România și legiferarea „de facto” a căsătoriilor între persoane de același sex, în țara noastră.

În parlament există două proiecte de lege L35 si respectiv L39 /2019 privind parteneriatul civil, o manevră de altfel dubioasă ce ridică semne de întrebare asupra corectitudinii desfășurării procesului legislativ (de ce doua și nu un singur proiect? Ca dacă se renunță la unul, să se adopte celălalt?).

Derularea procedurii legislative poate fi urmărită aici: lege parteneriat civil

Până în acest moment au dat aviz NEGATIV următoarele comisii: comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi ; – aviz – Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, – aviz – Comisia pentru sănătate publică.

Nădăjduim ca parlamentarii români să țină cont de votul celor aproape 4 milioane de români, care au spus Da prin Referendum Familiei traditionale și implicit Nu căsătoriilor între persoane de același sex, și să respingă cele două proiecte de lege, ce sunt contrare voinței românilor.

Marșul de Duminică este organizat de Asociația „Frăția Ortodoxă – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” și va avea următorul traseu: Piața Victoriei (punct de adunare și scurte luări de cuvânt) – Piața Romană – Piața Universității – Cercul Militar Central – Calea Victoriei – Piața Națiunilor Unite – Palatul Parlamentului.

Vă așteptăm să veniți ca să ducem împreună lupta pentru păstrarea familiei tradiționale!

Am primit următorul comunicat pe adresa redacției, din partea României Drepte:

 

Platforma naţionaliştilor creştini solicită parlamentarilor respingerea așa-zisului „parteneriat civil”, prin care se urmărește în fapt legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex

Asociaţiile semnatare ale prezentului comunicat, solicită parlamentarilor respingerea propunerilor legislative privind „parteneriatul civil” și anunță organizarea unui marș de protest în ziua de duminică, 3 martie. Marșul se va desfășura pe traseul Piaţa Victoriei – Palatul Parlamentului și va porni la ora 15.00.

Din analiza celor două propuneri legislative, aflate pe agenda Senatului și inițiate de parlamentari USR şi ALDE, este evidentă asemănarea până la confuzie a parteneriatului civil cu instituția căsătoriei civile. „Parteneriatul” are, de asemenea, ca obiect întemeierea unei familii și asimilează partenerii soților sub practic toate aspectele. În fapt, apreciem că în acest fel se încearcă legiferarea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex, sub o altă denumire, așa cum arată fără îndoială experiența celor 16 state europene în care a fost legalizată această „căsătorie” și care au trecut, fiecare în parte, prin acest stadiu.

Nu putem fi de acord cu nicio formă alternativă căsătoriei, indiferent de persoanele angajate în relație. Conform Constituției, căsătoria heterosexuală monogamă este unicul act juridic pe care se poate întemeia o nouă familie. Solicităm parlamentarilor să nu neglijeze faptul că doar 6% dintre cei prezenți la referendumul national din octombrie 2018 s-au pronunțat contra acestui enunț.

Apreciem totodată că proiectele de lege sunt viciate și de lipsa oricărei nevoi sociale obiective de legiferare. Nu au fost semnalate schimbări majore în societate în ce privește atitudinea față de familie, iar inițiatorii propunerilor nu prezintă nicio cercetare referitoare la sprijinul populației pentru reglementarea „parteneriatului civil”.

Dimpotrivă: apreciem că datoria legiuitorului este aceea de a încuraja căsătoria, întrucât aceasta este legătura cea mai stabilă și de durată, iar statutul marital are influență majoră asupra deciziei de a avea copii. Totodată, după cum arată studiile sociologice, căsătoria crește nivelul economic și îmbunătățește sănătatea membrilor familiei, crește performanța școlară și integrarea socială a copiilor. De asemenea, datele arată că soții sunt mai puțin angajați în acte de violență domestică.

În concluzie, Platforma naționaliștilor creștini se manifestă și va continua să se pronunțe împotriva adoptării oricărui proiect legislativ care ar putea submina instituția căsătoriei așa cum s-a statornicit prin lege și tradiție în această țară. De asemenea, precizăm că vom urmări atent evoluția parlamentară astfel încât să evităm strecurarea de capcane legislative de către cei desemnați de poporul român să le reprezinte voința.

Semnează:
–           Alianța Părinților, prin reprezentant Cristian Filip

–           Asociația Bucovina Profundă, prin reprezentant Constantin Barariu;
–           Asociația Calea Neamului, prin reprezentant Mihai Tîrnoveanu;
–           Asociația Europa Veche – Asociația pentru Cultură, Educație și Valori Europene, prin reprezentant Mircea Pușcașu;

–           Asociația „Fapte- AFAR BUCUREȘTI”, prin reprezentant, Ovidiu Bagiu
–           Asociația „Noua Dreaptă” prin reprezentant Tudor Ionescu;
–           Asociația pentru Revigorarea Tradiției, prin reprezentant Andrei Boambeș;
–           Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public, prin reprezentant Gheorghe Poleucă;
–           Asociația Pro Consumatori, prin reprezentant Costel Stanciu;
–           Asociația Scut Botoșănean, prin reprezentant Bogdan Cărăușu,
–           Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, prin reprezentant Dan Grăjdeanu;
–           Fundația Pentru Oameni, prin reprezentant Cornel Constantin;
–           Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni, prin reprezentant Marcel Bouroș
–           Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni – Suceava, prin reprezentant Mircea Puscașu;
–           Liga pentru Identitate Naţională, prin reprezentant Paul Ghițiu;
–           Uniunea Vatra Noastră Românească – filiala Botoșani, reprezentată prin Paul Mircea Iordache.

Platforma naționaliștilor creștini
ROMÂNIA DREAPTĂ

Pentru contactare birou de presă
[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *