Home / Actualitate / Eveniment de Importanță Națională la Jilava

Eveniment de Importanță Națională la Jilava

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 2, 2017

Un eveniment public cinstește memoria eroilor rezistenței anticomuniste, care împreuna cu Mișcarea Legionară constituie cea mai demnă filă din istoria României. Acesta a avut loc la Jilava pe 29 octombrie, locul în care au fost deținuți acei legionari parașutați in România, instruiți de serviciile secrete americane cu scopul de a alimenta o revoluție populară.

Din păcate operațiunea lor a fost știută de serviciile secrete rusești (care se presupune ca ar fi colaborat cu cele americane) și aceștia au fost ulterior arestați ori executați.

Buciumul:

Zeci de persoane au participat sâmbătă 29.10.2017, în ciuda ploii şi frigului, la pelerinajul memorial dedicat luptătorilor anticomunişti paraşutaţi de aviaţia militară SUA, desfăşurat la Fortul 13 Jilava, ca în fiecare an.

Paraşutaţi de aviaţia militară americană, aceşti luptători instruiţi de CIA pentru sprijinirea Rezistenţei armate din România ocupată de sovietici, au fost prinşi de comunişti şi executaţi la 31 octombrie 1953 la Fortul 13 Jilava.

Cei prezenţi – majoritatea lor aflaţi pentru prima oară la Jilava – au avut şansa de a-i asculta pe doi dintre supravieţuitorii terifiantei închisori subterane de lângă Bucureşti: Niculina Moica – arestată în 1959, la vârsta de 15 ani, şi condamnată la 20 ani muncă silnică, şi respectiv Gheorghe Nichifor – arestat la 17 ani, în 1949, ca membru al unei organizaţii de rezistenţă formată din elevi. Acesta împlinise cu o zi înainte 68 de ani de la arestarea sa, din 27 octombrie 1949, fapt ce a făcut şi mai emoţionantă evocarea d-sale.

Gheorghe Nichifor

O națiune este sănătoasă când are conștiința vie.

În România, sub conducerea abuzivă a foștilor comuniști oportuniști și influența occidentalismului, conștiința naționala a fost îngropată sub betonul de lăcomie, nepăsare și rea-voință.

Bezna închisorilor de odinioară a fost transpusă în toată țara prin bezna disoluției spirituale, triumful materialismului asupra gândirii oamenilor întoxicați de viciul hedonismului.

Au fost vizitate: poarta de acces, infirmeria, ţarcurile de plimbare, secţiile celulare, camera duşurilor, Cazimca, celulele de pedeapsă, celulele de la Cornul Caprei, celula condamnaţilor la moarte, Reduitul.

Slujba de pomenire a celor 13 luptători paraşutaţi de aviaţia americană şi susţinători ai acestora a fost oficiată de doi preoţi chiar în celula condamnaţilor la moarte. A vorbit Florin Dobrescu, secretarul Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, care a reamintit că toţi aceşti oameni care au părăsit confortul traiului în Occidentul liber au fost conştienţi de riscurile presupuse de aceste operaţiuni, pe care le-au asumat cu bărbăţie, crezând în eliberarea ţării lor de sub ocupaţia comunisto-sovietică.

Atmosfera apăsătoare a înfiorătoarei celule a condanaţilor la moarte s-a transformat, câteva zeci de minute, într-una de lumină şi pace spirituală.

Betonul turnat de dușmanii neamului peste sângele martirilor, oricât de gros ar fi, nu poate să oprească floarea ce se ridică din jertfa legionară.

Cu cât e bezna mai groasă cu atât mai tare strălucește cea mai mică licărire de lumină.

Cei 13 luptători paraşutaţi de aviaţia SUA şi susţinători ai lor, executaţi la 31 octombrie 1953:

Alexandru Tănase
Ion Golea
Ion Samoilă
Alexandru Popovici
Ion Tolan
Ion Bucşan
Ion Buda
Gavrilă Pop
Aurel Corlan
Gheorghe Dincă
Mihai Vasile Vlad
Erich Tartler
Ion Iuhasz
Prezenţi!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Floarea va crește ca soarele sfânt de pe cer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *