Home / Internațional / Europa Amenințată de Naționalism

Europa Amenințată de Naționalism

Mortuz
Incorect Politic
Februarie 5, 2019

Europa Amenințată de Naționalism

Franța și Germania iau un pas major către armata UE pentru a proteja “Europa amenințată de naționalism”

Stânga Românească și mass media 2016-2017: UE nu va crea o armată propie. Mai termină cu teoriile.

Stânga Românească și mass media 2018: UE are tot dreptul să creeze o armată pentru a ne proteja de “naționalismul” lui Putin.

Președintele francez Emmanuel Macron împinge pentru ceea ce el a numit anterior “o adevărată armată europeană” a primit un mare sprijin marți, în timp ce Franța și Germania au semnat un tratat istoric actualizat, reafirmând legăturile și angajamentul lor de a se sprijini reciproc în timpul unei ceremonii în orașul Aachen, un oraș de graniță conectat la Charlemagne și Sfântul Imperiu Roman. Însă calendarul reînnoirii acordului de reconciliere din 1963 dintre cele două țări este cel mai interesant, având în vedere atât creșterea naționalismului euro-estic, cât și incertitudinea lui Brexit, precum și protestele masive “Vestele galbene” care dezlănțuie furia peste Franța în tot acest timp.

Macron a abordat această tendință în mod specific la ceremonia de semnare cu cuvintele [1] “Într-o perioadă în care Europa este amenințată de naționalism, care crește din interior … Germania și Franța trebuie să își asume responsabilitatea și să arate calea de urmat”.

Europa Amenințată de Naționalism

Angela Merkel a acceptat, adăugând în propriile remarci[2]: “Facem acest lucru pentru că trăim în vremuri speciale și pentru că în aceste vremuri avem nevoie de răspunsuri clare, distincte, clare și de perspectivă.” Acordul, care este rareori descris ca fiind specific sau detaliat, se concentrează asupra relațiilor de politică externă și de apărare dintre Berlin și Paris.

“Populismul și naționalismul se întăresc în toate țările noastre“, au declarat oficiali europeni ai lui Merkel la ceremonie. “Șaptezeci și patru de ani – o singură viață omenească – după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, ceea ce pare a fi evident este pus în discuție încă o dată”.

Macron a spus că “cei care uită valoarea reconcilierii franco-germane se fac complici ai crimelor din trecut. Cei care … răspândesc minciunile rănesc acei oameni pe care ei pretind că le apără, căutând să repete istoria “.

Alte afirmații care indică faptul că cei doi lideri încearcă să formeze o “armată UE”, Merkel a spus chiar înainte de semnarea tratatului: “Al patrulea articol al tratatului spune că noi, Germania și Franța, suntem obligați să ne sprijinim și să ne ajutăm reciproc , inclusiv prin forță militară, în cazul unui atac asupra suveranității noastre. ”

Textul tratatului actual include obiectivul unui “spațiu economic germano-francez cu reguli comune” și o “cultură militară comună” pe care Merkel a afirmat că ar putea “contribui la crearea unei armate europene“.

Mai târziu, Merkel a susținut ideea unei armate europene comune:

Am făcut pași importanți în domeniul cooperării militare, acest lucru este bun și în mare măsură susținut în această casă. Dar, de asemenea, trebuie să spun, văzând evoluțiile din ultimii ani, că trebuie să lucrăm la o viziune pentru a înființa o adevărată armată europeană într-o zi.

Ea a clarificat că noua organizație militară nu ar există ca o contrapartidă sau în concurență cu NATO, similar cu observațiile anterioare pe care le-a făcut în fața Parlamentului European.

Deci vă dați seama cât de mult gunoi trebuie să mănânce europeanul de rând pentru elitele de la Bruxelles că să mențină această uniune globalistă?

Cât de mult încearcă ei să reducă la tăcere omul de rând pentru a-și impune cu forța dystopia orweliană?

Trăim vremuri negre dragi români, vremuri care arată disperarea șacalilor.

[1] – https://www.reuters.com/article/us-germany-france/france-germany-try-to-show-the-way-forward-for-embattled-eu-project-idUSKCN1PG0WJ

[2] – https://www.reuters.com/article/us-germany-france/france-germany-try-to-show-the-way-forward-for-embattled-eu-project-idUSKCN1PG0WJ

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *