Home / Actualitate / Dezastrul Economic Abia Începe

Dezastrul Economic Abia Începe

Incorect Politic
Mai 22, 2020

Dezastrul Economic Abia Începe

Via Trenduri:

Așa, pe scurt, vă atrag atenția asupra unor aspecte pe care nu le luați în considerare, dar care vă vor afecta iremediabil în perioada imediat următoare.

O să încep cu măștile. Mai țineți minte când vă spunea bețivul că va plafona prețurile acestor produse pentru a nu afecta bugetul românilor? Aiurea, la farmacii măștile costă între 3.5 și 5 lei! Un produs cu preț de producție de 1 cent se ajunge să se vândă și cu peste 1 EUR!!!

Dacă folosești 2 măști pe zi, într-o lună ai păpat 3 milioane total aiurea. Aiurea pentru tine, întrucât măsura respectivă se dovedește binefăcătoare pentru firmele „dă partid” care, după ce-au primit facilități pentru producția de măști, acum primesc și comenzi garantate. Curat murdar, monșer! Întrebați-l pe Tapalabă dacă știe ceva mai mult despre subiect.

Belelele voastre nu se vor opri însă la niște amărâte de măști! Veniturile vă vor fi dinamitate în primul rând de șomaj. Începând cu luna viitoare fenomenul va exploda, astfel încât este posibil ca în toamnă să avem o rată a șomajului cu două cifre. Amatorismul lovește groaznic!

Prețurile alimentelor vor crește în continuare, impulsionate fiind de doi factori: problemele de aprovizionare și cvasi-monopolul distribuției care aparține unor entități externe. Într-adevăr, sunt probleme peste tot în lume din cauza blocajului, iar asta va afecta lanțurile de aprovizionare, ceea ce va duce la creșteri ale prețurilor. La noi, fiind vorba de un monopol al retailului, se va face din țânțar armăsar, astfel încât creșterile de prețuri vor deveni aberante.

De la 1 iulie pregătiți-vă să plătiți cu cel puțin 25% mai mult la gazele naturale. Și ăsta e doar începutul deoarece în prezent prețurile hidrocarburilor sunt la minime istorice. Vă reamintesc că noțiunea de liberalizare se referă strict la dreptul unor entități monopoliste de a vă cere orice preț doresc la gaze. Voi n-aveți absolut nicio putere de negociere, fiind doar niște șoricei captivi.

Poate vă amintiți acum treaba cu „Muie PSD/Muie Dragnea” sau de retorica din urmă cu un an când peneleii și usereii îl acuzau pe Dragnea că le încalcă dreptul la un gaz mai ieftin. Iaca îl aveți! Și până anul viitor estimez o creștere a prețului gazelor de până la 70% față de cea de-acum.

Similar se va întâmpla și la energia electrică, în ciuda PR-ului agresiv al ministrului Energiei care susține că prețurile vor scădea. Aiurea, trendul va fi crescător, dar, din fericire, pe moment va fi marginal, astfel încât din această zonă nu veți simți prea mult

Jihadul absolut se va consemna însă la nivel de București, mai precis la cei care primesc energie termică subvenționată. Prețul gigacaloriei se va cvadrupla. Dacă vă aflați în blocurile încălzite de Primărie, calculați-vă viitoarea factură la întreținere înmulțind cu patru prețurile din iarna trecută. Asta înseamnă că o să faceți frigul pe bani mulți. Foarte mulți!

Mă rog, în ceea ce privește Bucureștiul, aveam o situație ciudată întrucât era printre puținele orașe din țară rămase cu sistem centralizat de încălzire. Probabil, începând de anul viitor se vor petrece și în București debranșările în masă, după modelul din majoritatea localităților din țară.

Chestia interesantă e că absolut toate creșterile sunt programate acum, în „pauza” de suspendare a ratelor. Vremea scadenței va veni însă în ianuarie anul viitor, când cei mai mulți dintre sclavii băncilor vor trebui să reia plățile către acestea. Și-aici vor avea surprize majore întrucât, pe fondul creșterilor generalizate de prețuri, le va veni și „factura cu steroizi” de la bancă. Și uite-așa, bunăstarea va fi maximă.

Marea problemă pe care o au tiriplicii de la putere e că nu mai pot mima „bunăstarea”. Într-adevăr, o fi ieșit Câțu între două fumuri și trei liniuțe să ne spună că am avut creștere economică record, dar cine naiba îl mai crede pe clovnul ăla? La fel cu Veoleta care s-a dus – precum nea Nicu în vizitele de lucru – să vadă românii ajunși sclavi pe plantațiile nemțești, asta pentru a acoperi scandalul păcălirii amărâților. Degeaba a făcut ea poze la o fermă fără probleme, că ăia păcăliți își urlă suferințele pe la toate posturile TV. Mă rog, dacă e să fim serioși, mulți își și merită soarta, mai ales că fuseseră avertizați că e o harneală.

Pentru Plăvan Vodă cel oligofren ceasul ticăie asurzitor. Oricât ar trage pe nas Câțu, banii scad în continuare, asta în ciuda faptului că el îi vede mai mulți și mai colorați. Toată lumea constată asta, dar cel mai tragic o simte activul de partid care, din nou ca pe vremea lui băsescu, începe să simtă gustul cel aspru al muiei. De îmbogățit se îmbogățește doar gașca insiderilor. Problema e că garnitura nouă impusă de Plăvan e atât de fomistă încât i-a lăsat pe „tradiționaliști” cu buza-n vânt. De-aceea tocmai ce s-a pus de-o răzmeriță în PNL, care nu prea mai poate fi acoperită. Probabil în perioada următoare vor ieși scântei și, pentru prevenirea incendiului, Plăvanul va pune din nou „justițea” în acțiune, mai precis pe „de-ne-a”.

Însă toate acestea sunt mofturi în condițiile în care absolut totul se prăbușește. România va ateriza deosebit de zgomotos și, din nou, totul se va face pe spatele omului de rând, care va suferi așa cum a suferit în întreaga sa istorie. Nu mă întrebați ce e de făcut! În alte vremuri v-aș fi spus să puneți mâna pe furci și să săriți pe ei, însă acum nici măcar furci nu mai aveți!

Leave a Reply

Your email address will not be published.