Home / Educativ / Dacă ei au voie să nege masacrul de la Fântâna Albă, îmi vreau dreptul de negare a holocaustului!

Dacă ei au voie să nege masacrul de la Fântâna Albă, îmi vreau dreptul de negare a holocaustului!

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 1, 2021

Ori putem nega fiecare eveniment istoric, ori niciunul! Din nefericire actualmente se practică o dublă măsură prin care holocaustul devine imun la negare, contestare, minimizare sau examinare, dar orice altceva poate fi minimizat fără probleme.

Astfel ajungem la cazul masacrului de la Fântâna Albă. “Trupele comuniste NKVD” care au măcelarit sătenii erau conduse de jidani, poate de aceea ei au voie să-l nege.

Via R3Media:

Revoltător: La 80 de ani de la masacrul de la Fântâna Alba, autoritățile minimizează numărul victimelor și afirmă că a fost organizat de români

ACTUALIZARE 01:27 Ambasada României în Ucraina a reacționat la afirmațiile părții ucrainene.

„Ambasada României în Ucraina a luat notă cu surprindere de filmul publicat de către Administrația Regională de Stat Cernăuți. După cum se cunoaște, la 1 aprilie 1941, un grup de peste 3000 de țărani bucovineni, români din Valea Siretului, care încercau să treacă granița înspre România,  au fost încercuiți și asasinați de trupele NKVD. Ambasada consideră obligatorie respectarea adevărului istoric, în orice încercare de portretizare a masacrului care a avut loc la Fântâna Albă. Astăzi, în ajunul comemorării a 80 de ani de la ziua neagră în care mii de femei, copii și bătrâni au fost victimele forțelor sovietice, este imperios necesar să ne amintim cu respect și demnitate de cei care au plătit cu viața pentru dorința de libertate”, se spune în scrisoarea primită de BucPress de la Ambasada României în Ucraina.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un filmuleț realizat de Administrația Regională de Stat Cernăuți, Secția de cultură, minimizează numărul victimelor tragediei de la Fântâna Albă, afirmând că în pădurea Varnița au fost împușcați „aproximativ 50 de persoane”, fără să se specifice de ce naționalitate au fost, conform BucPress.eu.

Potrivit materialului video, postat pe Facebook de Administrația Regională de Stat Cernăuți, acțiunea „a fost planificată de serviciile secrete românești împotriva locuitorilor Bucovinei”, ceea ce a trezit o adevărată indignare pe Facebook a comunității românești din Ucraina. Filmul induce în continuare în eroare, spunând că „aproximativ jumătate de sută de bucovineni au fost împușcați la Varniția și mulți au fost răniți”.

Ce spun datele istorice? În ziua de 1 aprilie 1941, un grup de peste 3000 de țărani români, din 16 sate românești din Valea Siretului au încercat să treacă granița, pentru a se salva din Uniunea Sovietică și a ajunge în România. În apropiere de satul Fântâna Albă, din nordul Bucovinei ocupat de sovietici, situat în apropierea graniței, au fost încercuiți și asasinați de către trupele comuniste NKVD. Cei mai mulți au fost îngropați în gropi comune, săpate pe loc în pădure. Supraviețuitorii au fost duși în alte localități unde au fost asasinați și îngropați în gropi comune. Familiile acestora au fost ridicate din case de poliția secretă comunistă NKVD și au fost deportate în Siberia și Kazahstan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *