Home / Uncategorized / CNA Amendează Românii Care Critică UDMR

CNA Amendează Românii Care Critică UDMR

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 30, 2017

Dictatura corectitudinii politice lovește din nou.

Paginademedia:

Mie mi se pare inadmisibil ce s-a intamplat la Realitatea. Daca o emisiune precum cea de la Realitatea nu este foarte gravă, atunci nicio emisiune nu poate naște un conflict. Toți neaveniții aceia care își dat cu părerea despre istorie, au fost niște discuții care au depășit orice fel de dezbatere, orice fel de derapaj. Deja sunt halucinante. Cred ca depășesc cu mult cadrul legal românesc. (…) Nu ai voie să nu ai niciun reprezentant de la niciunul dintre partidele alea pe ideea că ei nu vin.”

 

Acum m-a făcut curios, regret că n-am văzut emisiunea.

Probabil era o dezbatere normală, că doar nu se discută despre evrei la televizor.

Probabil discuția a “deraiat” spre dreapta și de aceea trebuie amendată.

Filo-semiții refuză să priceapă că cu cât cenzurezi ceva mai tare cu atât lumea va fi mai curioasă să vadă despre ce e vorba.

Pe ecran, în emisiunea Jocuri de putere, au rulat titluri precum „Nu ne vindem țara, o dăm gratis”, „UDMR, noul partid balama”.

„Centenarul unirii, Marii Uniri, este abandonat acest proiect, în schimb se pregătesc să creeze premisele unei dezvoltări de tip Kosovo, unei regiuni autonome după model Kosovo în Transilvania, doar pentru a obține 30 de voturi. Sunt absolut inconștienți acești oameni, mi se pare incredibil.”

Separatiștii din Transilvania sunt chiar retardați.

Din “motivul economic”, ei joacă pe mormăntul martirilor care și-au vărsat sângele pentru unire. Rușine!

Ferească Dumnezeu să rupem țara.

„Ei asta generează o combinație de cocktail Molotov la nivelul minorităților inter etnice din Transilvania, o Transilvanie în care românii desigur conviețuiesc foarte pozitiv cu maghiarii acolo, dar o Transilvanie presată de data asta de aceste intenții halucinante ale lui Liviu Dragnea și ale lui Călin Popescu Tăriceanu și presiunea de tip șovin pe care, prin vectori de influență, Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei o exercită asupra concetățenilor noștri din Transilvania. Am discutat noi mult la Realitatea despre proiectul Trianon, un proiect de tip revizionist care este implementat prin vectori de opinie, ne uităm că prin modificările la lege exact partea cu mass-media finanțată de către statul român în limba maghiară este una centrală.”

Trianonul încă mai generează lacrimi.

Ioana Ene Dogioiu:

„Eu chiar fac parte din categoria celor care sunt total nenaționaliști, dar aici deja mi se pare prea mult. Și mai trebuie să ne gândim la un lucru. UDMR-ul întotdeauna cântă, dansează după cum i se cântă de la Budapesta. Chiar îl lăsăm pe Viktor Orban să facă politica internă de la București? O fi un lucru așa de bun? Nu știu. Întreb și eu, poate ne răspunde domnul Dragnea, cel mândru că e român.”

Nu vâd injurii sau incitări.

Ce este inflamator ?

Poate faptul că doamna se consideră nenaționalistă și implică cum că a fi naționalist este un lucru rău, făcând trimiere la Dragnea. Asta ar putea fi inflamator.

Dragnea nu este naționalist, credeam că este evident pentru toată lumea.

Rareș Bogdan:

„Iar atunci când demenții prind aripi, aceștia trebuie opriți. Pablo Escobar de Teleorman și ordonanța sa, un ins care nu are altă carieră politică decât cea de atârnător, dau foc României. La propriu, pentru 30 de voturi, adică pentru 30 de arginți, înfig un cuțit în inima românilor din Transilvania. Batalioanele românești care au eliberat Transilvania sunt trimise înapoi.”

Aici Bogdan lovește fără să-și ceară scuze.

Din cauza acestei declarații a fost amendată televiziunea.

Faptul că Rareș Bogdan i-a comparat pe politicieni cu Iuda, arhetipul evreului trădător, i-a scos din minți pe cei de la CNA.

„Dacă acești doi derbedei care se află întâmplător în fruntea Camerei Deputaților și a Senatului României, care nu cunosc istoria, care-și bat joc de ea, nu știu ce înseamnă 15 martie, le spun eu. 15 martie 1848, în proclamația din acea zi, națiunea maghiară cerea unirea cu Transilvania, dobitocilor, imbecililor, cretinopaților, nenorociților, ați înțeles ce se cerea în 15 martie? Nu am ce să reproșez UDMR, nu voi reproșa nimic Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, din contra, le voi felicita liderii pentru că se bat pentru radicalii lor, pentru că marea parte a electoratului maghiar nu vrea asta.

Bogdan felicită faptul că ungurii își apără interesele lor. Și ce e “halucinant” în asta?

E plin Facebook-ul și mesajele Realității de către oameni de foarte bună credință, cetățeni de etnie maghiară, care spun – nu vrem asta, vrem liniște! Domnule Dragnea și domnule Tăriceanu, știți ce înseamnă 15 martie 1990? Vă spun eu, pentru că o să vă bată Dumnezeu pe amândoi, așa cum Mihăilă Cofariu, de 28 de ani, a fost bătut și nu de Dumnezeu, tot în 15 martie, iar voi o faceți zi națională. Știți ce conține proiectul? Prag de 10 % pentru oficializarea limbii maghiare, autonomie extinsă. Este neconstituțional.

E rău domnule, de ce să ne ascundem.

Oportunismul lui Liviu Dragnea o să-l îngroape.

În timp ce cu gura susține identitatea românească, cu fapta dă privilegii minorităților.

Oare ce calcul electoral își face?

Fragmente din emisiunile B1 TV:

Tudor Barbu: Plata pe care PSD-ul o face deja acum UDMR-ului pentru ca voturile maghiarilor să vină mâine în parlament alături de Dragnea. Atenție! Plata pe care PSD-ul poporului român o face UDMR-ului pentru ca să-și dea voturile lui Dragnea și alor lui. Dacă ați votat PSD-ul, bucurați-vă. Acum ați votat și intrarea UDMR-ului, contra cost, la guvernare.

Are dreptate, încă nu văđ unde instigă sau înjură.

Tudor Barbu: „Nu vă întrerup decât o singură secundă pentru a spune celor de acasă că vom ilustra acest impecabil discurs de bun român și înțelept al profesorului Coșea, îl vom ilustra, iată, cu imagini triste pentru poporul nostru, Csibi Barna spânzurând-ul pe Avram Iancu, vă aduceți aminte, asta știți de ce? Așa, doar ca remember pentru cei care cred că B1 TV uită. Nu uităm. Nu uităm și nu iertăm. Iată imaginile. Iertați-mă, v-am întrerup. Spuneți, spuneați bine.”

Așa, aici ajungem la miez. “Nu uităm și nu iertăm.”

Asta i-a inflamat pe cei de la CNA?

Care va fi următoarea emisiune amendată?

I-a dat cineva amendă lui Csibi Barna pentru că a instigat la ură împotriva românilor? L-a arestat cineva pentru că a promovat imagini xenofobe si rasiste?

Înainte să-l amendezi pe Tudor Barbu că o avut un răspuns pe măsura provocării maghiare, amendează-l pe Csibi Barna. Arestează-i pe Jobik.

Aplică legea de ambele părți.

Mihai Neamțu: Este clar că maghiarii, deocamdată cei care îi trimit pe acei politicieni corupți în Parlament, încă nu și-au învățat lecția, o dată, trebuie cumva și nou să le comunicăm, poate că aceste lucruri contează. N-avem suficienți politicieni care vorbesc maghiara, români care vorbesc maghiara. Asta este o barieră care uneori poate să ne pună într-o situație delicată. Eu m-aș duce, sincer, dacă aș fi un vorbitor de maghiară eu m-aș duce la Tg. Secuiesc, le-aș vorbi despre cât de mult sunt ei înșelați.

Tudor Barbu: Nu, nu te-ar primi.
Mihai Neamțu: Nu sunt sigur.

Tudor Barbu: Sută la sută. Au încercat oameni care vorbesc maghiara perfect și care gândesc ca tine curat, românește, adevărat, cu înțelepciunea celui care vrea să facă bine. Adică muncă de mecenat. Nu te primesc pentru că acolo sunt elite murdare, elite murdare este o sintagmă cu ghilimele de rigoare, care au enclavizat, nu lasă mesaje… Ei își pierd pâinea dacă te duci. Tu dacă ai vorbi maghiară, Mihai Neamțu, și te-ai duce într-o zonă de influență a UDMR-ului, ca și secuimea, ți-ar lua capul UDMR-ul.

Mihai Neamțu: UDMR-ul, dar nu neapărat ungurii.
Tudor Barbu: Nu ungurii, UDMR-ul, Doamne iartă-mă.

Declarații in concordanță cu realitatea?

amendată

 

Legislație invocată în cazul celor două posturi amendate:

Art 3, alineat 2
(2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

ART. 64
(1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

Art 66
În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.

Art 47, alineat 3
Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice.

ART. 40
(1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

(2) În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin. (1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt.

(3) Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

(4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.

(5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Am și eu o lege pentru CNA, luată din Constituția României:

Art. 30 – Libertatea de exprimare:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *