Home / Actualitate / Claudiu Târziu (AUR) – “N𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘵 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘵𝘢̆.”

Claudiu Târziu (AUR) – “N𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘵 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘵𝘢̆.”

Incorect Politic
Mai 2, 2021

Claudiu Târziu (AUR) - "N𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘵 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘵𝘢̆."

Via Claudiu Târziu:

Paștele între “corectitudinea politică” și Hristos 

Iisus Hristos S-a întrupat pentru a aduce o Lege nouă, adică o nouă ordine a lumii. A vizat, deci, o revoluție, în 𝑠𝑒𝑛𝑠 𝑒𝑡𝑖𝑚𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐: să restaureze omul, să-l readucă la condiția lui inițială de fiu al lui Dumnezeu, de care singur s-a îndepărtat.

Degeaba zic unii că Mîntuitorul a fost crucificat pentru că nu a promis revoluție – ceea ce așteptau evreii. Ba tocmai de aceea a fost răstignit, că a adus revoluția! Numai că fariseii și cărturarii au confundat-o cu o erezie, iar poporul – cu o încăierare politică.

Așadar, cu Legea divină în minte și modelul hristic în inimă, fiecare dintre noi este chemat la o revoluție personală. Prin comparație cu această misiune, oricare alta devine irelevantă.
Totuși, omul este o ființă socială și nu poate rămîne indiferent la destinul comunității. Așa încît, cînd societatea nu doar că nu mai respectă Legea și că disprețuiește Modelul, dar face legi contra Legii și prigonește Modelul, atunci omul creștin are obligația să se opună acestui ”progres” (greșit numit ”revoluție”), printr-o nouă 𝑟𝑒𝑣𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑒 la nivel comunitar. Pentru că într-un mediu total viciat numai sfinții ar mai putea rămîne necorupți. Și chiar dacă toți avem vocația sfințeniei, nu toți avem puterea sfinților. Cei mai mulți avem nevoie de puncte de sprijin pământești în haosul acestei lumi.

Din perspectivă creștină, revoluția în cetate nu poate fi 𝑡𝑜𝑡𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑎̆, adică nu urmărește instaurarea unei teocrații, ci revenirea la situația în care poți 𝑎𝑙𝑒𝑔𝑒. Pentru că Dumnezeu ne-a dăruit libertatea, iar noi nu avem dreptul ca, în numele Lui, să o suprimăm. Dimpotrivă, avem obligația să o apărăm.

Astăzi ne confruntăm cu o accelerare a ”revoluției” (neo-)marxiste, iar lumea veche, întemeiată pe și guvernată de preceptele creștine este amenințată cu extincția. Un instrument și în același timp un nume de scenă al acestei ”revoluții” este ”corectitudinea politică”. Acestei false 𝑟𝑒𝑣𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑖 creștinii trebuie nu doar să-i reziste, ci să i se opună, pînă la a o înfrînge. Și nu doar cu 𝑎𝑟𝑚𝑒𝑙𝑒 consacrate: rugăciune, post, spovedanie, împărtășanie, fapte bune. Ci și prin mijloace 𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐𝑒. Adică prin acționarea unor pîrghii de putere asupra cetății (comună, oraș, județ, stat).
Iată ce revoluție ne cere acum Iisus Hristos! El înviază pentru noi și așteaptă să înviem și noi întru El.

Pentru ca Învierea Domnului să fie un fapt real, nu doar o evocare, ea trebuie să se petreacă în inima noastră. Și-o dată cu Învierea din noi, va învia lumea toată.
Învierea Domnului în inimă vă doresc, frați creștini. Hristos a înviat!

* 𝘜𝘯 𝘵𝘦𝘹𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘷𝘦𝘤𝘩𝘪, 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪̂𝘭 𝘳𝘦𝘪𝘢𝘶 𝘯𝘶 𝘥𝘰𝘢𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦, 𝘤𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘵 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘵𝘢̆.

4 comments

 1. Adevarat a inviat!

  in ce consta o revolutie conservatoare? ca mijloacele politice sunt in mana celor cu banii, care platesc salariile.
  cei care fac platite ca sa se invarta economia accepta orice reforma daca ei raman la putere. daca nu se pleaca de la banci si repersonalizarea oamenilor, din ID-uri in nume de botez, nu am rezolvat nimic. Trebuie interzise corporatiile. localnicii sa isi reia drepturile asupra resurselor.

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Despre necesitatea reîncreștinării României vorbește explicit și pe înțelesul tuturor Ioan Ianolide (și implicit Valeriu Gafencu) în cartea testamentară “Întoarcerea la Hristos”. Modelul propus de ei este imposibil de acceptat de către Biserica Ortodoxă Română. Desigur că domnul senator Claudiu Târziu va sări să-mi spună că întreg poporul credincios este Biserica. Recent afirma emfatic: “Noi toți suntem Biserica”.
  FALS. Îl invit să studieze cu atenție Statutul privind organizarea și funcționarea B.O.R. și să identifice care sunt drepturile credincioșilor simpli în Biserică. Să vadă sporirile de drepturi acordate ierarhilor prin ultima modificare a Statutului.
  Trecând la “revoluția” domnului Târziu, ea nu se poate face decât prin laicizarea Bisericii, adică improprierea trăirii în Hristos de câtre fiecare credincios și participarea lui la viața societății care este o mare Biserică. Acest tip de revoluție creștină este o adevărată Reformă religioasă pe care clerul și ierarhia nu o pot accepta. Sar toți dracii când aud de cuvântul reformă. Nu. Ianolide și Gafencu vorbeau despre o altă reformă.
  Ianolide și Gafencu au fost doi mari duhovnici ai românilor.
  “Adesea calitatea de preot se confundă cu aceea de duhovnic, dar nu toţi preoţii sunt duhovnici. Duhovnicia este o atribuţie specială a preoţimii şi nu toţi o pot săvârşi. Duhovnicia este o lucrare harică.
  Dar nu numai duhovnicii ar trebui să se apropie cu sfinţenie de oameni, ci şi profesorii, medicii, politicienii, creatorii de arte, gânditorii, oamenii de ştiinţă, ba chiar şi economiştii. Căci ţinta finală a lumii acesteia este eliberarea oamenilor de ignoranţă şi păcat – şi asta suntem datori s-o facem toţi unii faţă de alţii.”.
  Corneliu Codreanu propunea ceva similar.
  O să dezvolt subiectul.

 3. În ce consta o revolutie conservatoare !?
  1. Aruncați televizorul pe geam
  2. Rambursați-vă cum puteți toate creditele și nu mai contractați niciodată alte credite la bănci.
  3. Nu lăsați în cont decât banii strict necesar pentru plăți care nu pot fi făcute cash.
  5. Dacă aveți suficiente resurese, cumpărați-vă o casă la țară cu grădină și pomi fructiferi. Ideal aproape de o apă curgătoare sau cu izvor. Dacă vă mai rămân ceva bani, cumpărați monede de aur, nu bitcoin.
  6. Cultivați grădina, faceți-vă prieteni în jur, pe vecini, ajutați-vă între voi, împrumutați-vă scule și utilaje pentru a nu face cumpărărturi inutile.
  etc.

  Autorul sfaturilor, nu eu ci : Eric Cantona în anul 2010 dacă nu mă înșel …
  https://www.youtube.com/watch?v=csfY_xY1ny4

 4. Tot timpul, preotii au indus oamenilor de rand ca doar prin ei se poate face legatura spirituala cu Dumnezeu. Ceea ce este total fals. Vor acest monopol doar pentru interesul lor personal, putere asupra oamenilor de rand, castiguri materiale etc. In loc sa educe oamenii spiritual conform Bibliei, ii tin in ignoranta cu dogme, obiceiuri si traditii fara de rod spiritual. Una din traditii de cel mai prost gust este inchinarea la cadavre sau ramasite de sfinti. Locul ramasitelor pamantesti e in pamant cum scrie in Biblie, fara deosebire.
  Orice fiinta vie, adica omul poate avea o viata spirituala conform Bibliei, fara intermediari, dar nu se vrea.
  Din cate stiu eu, Duhul Sfant inca e pogorat pe pamant, peste toti oamenii, nu numai peste preoti, pentru a gasi toti oamenii Calea, Adevarul, Viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *