Home / Internațional / Cehia REACȚIONEAZĂ la Evenimentele din Chenmitz și ARUNCĂ ÎN AER “Criza Migranților”

Cehia REACȚIONEAZĂ la Evenimentele din Chenmitz și ARUNCĂ ÎN AER “Criza Migranților”

Incorect Politic
Septembrie 11, 2018

Articol primit pe email un articol de la M.I.:

Vă trimit mai jos traducerea unei știri despre felul cum înțelege un prim-mistru să reacționeze la evenimentele de la Chemnitz și la criza ”migranților”. În presa din România nu veți vedea nici știrea, dar nici o astfel de atitudine din partea guvernanților sau a oricărui alt membru al vreunui partid.

“Europeans Are Shocked And Frightened”: Czech PM Blast Europe’s Migrant Policy (Zerohedge)

Într-o aparentă tentativă de a se alătura ”axei anti-imigrație” italiano-ungurească, prim-ministrul ceh Andrej Babis a declarat că Europa trebuie să lupte pentru cultura și valorile ei aflate în mijlocul  unei crizei a migranților, și a spus că recentele revolte din Germania arată cum fluxul necontrolat de migranți poate duce la situații explozive.

Cehia REACȚIONEAZĂ la Evenimentele din Chenmitz
Andrej Babis

Chemnitz – se află chiar după colț” a spus Babis duminică referindu-se la haosul care a cuprins orașul est german săptămâna trecută în timpul unor mitinguri pro și anti-migranți care au avut loc acolo.

”Am explicat în amănunt că aceasta este o luptă pt păstrarea culturii și civilizației noastre europene. Nu vrem să trăim aici în Africa sau Orientul Mijlociu. Trebuie să luptăm pentru valorile noastre.”

”Ați văzut imaginile cu bărcile migranților îndreptându-se către plajele turistice? Europenii sunt șocați și speriați. Același lucru s-a întâmplat în Chemnitz. Nu s-a comis doar o singură crimă, au fost și adolescente omorâte și violate” – a spus Babic nervos.

Cehia REACȚIONEAZĂ la Evenimentele din Chenmitz

Orașul german Chemnitz a fost săptămâna trecută scena confruntării dintre protestatarii anti-imigranți și ”anti- fasciști” după ce un german a fost omorât intr-o încăierare cu imigranți din Irak și Siria.

Violențele au fost condamnate de autorități, iar ministrul de externe Heiko Maas a chemat Germania să se ridice împotriva extremismului de extremă- dreapta, deși și-a criticat mulți colegi pentru că au fost prea leneși ca să reacționeze împotriva rasismului.

Vorbind la Czech TV, Babis a spus că evenimentele din Chemnitz demonstrează cum afluxul de migranți creează situații explozive, atunci când străinii se ciocnesc cu cetățenii europeni nativi. Asemenea cazuri sunt foarte periculoase pt Europa, deoarece tensiunile din Germania afectează  și alte țări vecine.

Cehia REACȚIONEAZĂ la Evenimentele din Chenmitz

Prim-ministrul a reiterat totodată opoziția sa de lungă durată față de încercările Comisiei Europene de a-i forța țara să accepte migranți. A criticat politicile UE privind migrația și a argumentat faptul că statele europene trebuie să se ”unească” pt a veni cu o soluție viabilă la criza migrației.

Andrej Babis și-a petrecut săptămâna trecută călătorind în Italia, Ungaria și Malta, unde a căutat solidaritate față de inițiativa sa de oprire a migrației. Miercuri urmează să se întâlnească la Berlin cu Angela Merkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *