Home / Internațional / Autoritățile Demente din Australia au Încercat să-l Aresteze pe Novak Djokovic

Autoritățile Demente din Australia au Încercat să-l Aresteze pe Novak Djokovic

Incorect Politic
Ianuarie 10, 2022

Autoritățile Demente din Australia au încercat să-l aresteze pe Novak Djokovic

Autoritățile Demente din Australia au Încercat să-l Aresteze pe Novak Djokovic

Via R3Media:

ACTUALIZARE 12:30 O decizie privind anularea din nou a vizei lui Novak Djokovic nu va fi luată astăzi, scrie The Sydney Morning Herald, citat de BBC. Guvernul a avut la dispoziție patru ore pentru a decide dacă să anuleze din nou viza lui Djokovic cât timp acesta era în detenție, însă acel timp a trecut, ceea ce înseamnă că jucătorul de tenis este liber să plece.

ACTUALIZARE 12:00 
Confruntări între poliție și susținătorii sârbului. Totul a plecat de la o mașină despre care credeau că-l are pe Djokovici înăuntru și care era escortată de Poliție.

Suporterii sârbului au înconjurat mașina, iar polițiștii au încercat să-i îndepărteze. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Oamenii au scandat „Free Nole”, (Eliberați-l pe Nole).

 


ACTUALIZARE 11:00 
Mai multe echipaje ale Poliției australiene au sosit la birourile avocaților lui Djokovici, acolo unde se află și sârbul și așteaptă ordinul ministrului de interne, pentru a ști dacă-l arestează pe Djokovici sau nu.

Ministrul de interne este singura persoană al cărui ordin poate trece peste decizia instanței, dar decizia de a-l aresta este una dificilă, după ce opinia publică pare să fie favorabilă sârbului, acum după ce a câștigat în instanță.

ACTUALIZARE 10:00 După ce credea că a reușit să obțină, în mod legal, posibilitatea de a juca în Australia, Novak Djokovici a fost arestat de către autoritățile australiene și urmează să fie deportat.

Anunțul șocant a fost făcut de către jurnalista americană, fost corespondent la Casa Albă, Ksenia Pavlovici McAteer, care a vorbit cu tatăl tenismanului.

Informația a fost confirmată ulterior de către un consultant politic de origine sârbă, pentru presa de la Belgrad, care se ocupă cu situația imigranților în Australia.

Conform Ninei Markovici, specialistul în cauză, autoritățile australiene au decis că deși a câștigat în instanță, viza lui Djokovici nu este validă și va fi deportat pentru că nu s-a vaccinat.

Informația a fost confirmată și de fratele său, Gheorghe (Djordje) dar și de jurnalistul Oliver Brown, de la The Telegraph. Conform jurnalistului, la birourile unde se află Djokovici au sosit mai multe echipaje de poliție, gata să-l aresteze pe numărul 1 mondial.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Numărul 1 din ierarhia tenisului mondial va rămâne în Australia, după ce judecătorii au decis că Novak Djokovici a făcut tot ce i-au cerut autoritățile pentru a putea juca în această țară, informează presa de la Belgrad.

Sârbul urmează să fie eliberat din detenție, acolo unde a fost ținut după ce autoritățile l-au oprit la graniță săptămâna trecută.

Djokovici primise o excepție medicală de la autoritățile regionale ale statului Victoria pentru a putea juca la Australian Open, dar ofițerii de la graniță au considerat că nu a îndeplinit cerințele legale pentru a intra în țară.

Dar numărul 1 mondial primise o excepție de la vaccin, după ce două comisii independente medicale au decis că sârbul îndeplinește condițiile pentru a primi un astfel de document.

Înainte de a depune apel, avocații lui Djokovici au depus un dosar din care reiese că sârbul a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe 16 decembrie și s-a recuperat.

Judecătorul Anthony Kelly a decis că este „nerezonabil” să-i fie anulată viza lui Djokovici și toate obiectele personale i-au fost returnate imediat sârbului.

La un moment dat, judecătorul Kelly a întrebat: „Din ce văd, dl. Djokovici a predat toate dovezile și informațiile care i s-au cerut, spuneți-mi ce altceva trebuia să mai facă? Dl. Djokovici a fost un pic naiv și le-a dat autorităților tot ce-au vrut și au cerut de la el. Novak n-a înțeles ce i se întâmplă la aeroport”.

În urma deciziei, scrie B92, guvernul Australiei va trebui să-i plătească sârbului despăgubiri de peste jumătate de milion de dolari.

Eurosport scrie că Guvernul Australiei ar putea încerca să-i anuleze pentru a doua oară viza de intrare, ceea ce ar putea duce la o interdicție de trei ani pe teritoriul țării.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *