Home / Articole Promovate / Jidanul Cocălar Alexandru Solomon Profanează Patriarhia cu Sângele Lui Spurcat

Jidanul Cocălar Alexandru Solomon Profanează Patriarhia cu Sângele Lui Spurcat

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 10, 2018

Alexandru Solomon a jucat un rol principal în controversele din jurul Muzeului Țăranului Român.

Justițiarul:

Cine este activistul româno-israelian Alexandru Solomon care în  8 februarie, la sala de cinema a Muzeului Ţăranului Român, indica jandarmilor şi poliţiştilor pe cine să ridice sau să evacueze?

Chiar, oare cine este?

Din câte se poate afla nu este numai soţul Adei Solomon, producătoarea controversatului film artistic cu temă homosexuală „…Poveste din Ferentari“.

Pare a fi tipul de cuplu pe care dacă îl vezi în bar, stai și te întrebi “Ce caută tipul ăsta cu bovina aia?”

El este, la rândul său, realizatorul unor filme documentar cu mesaj cel puţin discutabil (cam anti-româneşti), dar Solomon este şi un „protestatar“, care s-a tăiat cu un cuţit în curtea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române anul trecut, în 26 octombrie 2017, ca protest faţă de vizita la Bucureşti, la patriarhul Daniel, a patriarhului ortodox al Rusiei, Kirill, pe care Solomon îl acuza în mod absolut fals, că ar fi fost KGB-ist (i se ştie viața, nu a fost KGB, iar familia de preoţi ai lui Kirill fusese încarcerată de comunişti).

Să te tai cu muchia unui cuțit este cel mai ‘edgy’ lucru de acum zece ani.

Îmi amintește de vremea când existau emolăi care se tăiau pentru atenție.

El, Solomon, la Patriarhie s-a tăiat la mână şi a început să arunce cu bani (spre bucuria cerşetorilor), îndeplinind astfel un ritual „artistic“ de „dar de sânge şi de bani, în memoria victimelor tuturor poliţiilor secrete din Rusia şi din România“, zicea el.

Și emolău și cocălar în același timp? Asta e ceva nou.

Jidanul Cocălar Alexandru Solomon Profanează Patriarhia cu Sângele Lui SpurcatFără număr, cu mult sânge, de la jupânu’ Solomon pentru prea-fericitu Kiril! Adevărat!!!

Mâna stângă, tăiată, o ţinea ridicată spre a se vedea sângele curgând. Jandarmii l-au condus până la urmă la o salvare spre a fi pansat la mână, iniţial, iar el spunea că, după 7 ore, după ce a fost dus şi la Spitalul 9, la gardă, i s-a pus diagnosticul psihiatric de „tulburări de adaptare“, fiind luat acasă de către nevastă, de producătoarea de filme Ada Solomon, pe proprie răspundere, ca să nu fie internat cu forţa vreo zi, două.

Mai degrabă internat o viață întreagă, preferabil într-un lagăr de muncă pentru a fi folositor cumva societății.

Momentan singura sa contribuție este cea de măscărici.

Patriarhul rus se afla la Bucureşti, poate chiar în clădirea Patriarhiei, când Solomon a făcut de unul singur scandalul de acolo, pentru care nu a fost sancţionat de Poliţie, din câte s-a văzut. Patriarhul Kirill venise şi cu mesajul că „noi, creştinii ortodocşi care trăim în ţări diferite, trebuie să ştim că avem valori comune, astfel că există un potenţial extraordinar de cooperare şi interacţiune“, foarte probabil ca acest dialog, ruso-român, să-l deranjeze pe Solomon, care face un activism politic contrar, progresisto-oengisto-internaţionalist, pe linia ong-urilor de stipendii străine GDS (via Pleşu), Freedom House (Cristina Guseth) şi Expert Forum (Sorin Ioniţă), încercând să infiltreze şi mişcarea „#_rezist“, în sensul îndreptării acesteia şi împotriva Bisericii Ortodoxe, nu numai împotriva guvernării PSD (a se vedea despre el şi articolul Mărturii din interiorul #rezist : Cine sunt „revoluționarii” Maidanului din Piața Victoriei? (II) – de Paul Hitter – în „Justiţiarul”).

Jidanul Cocălar Alexandru Solomon Profanează Patriarhia cu Sângele Lui Spurcat

Tatăl acestui Solomon, Petre Solomon, binecunoscut autor şi traducător evreu, emigrase în Israel/Palestina în aprilie 1944, în plin regim Antonescu (acuzat mai târziu de participare la Holocaust, deşi, iată, sunt bine ştiute cazurile multor evrei români sionişti care au emigrat în Palestina/Israel chiar în timpul războiului), dar Petre Solomon s-a întors în România odată cu instalarea comunismului şi a devenit un stâlp al acestuia la Editura Cartea Rusă (editură de stat, în parteneriat cu Uniunea Sovietică), de unde a fost înlăturat când a izbucnit scandalul cu ministresa Ana Pauker şi cu evreii sionişti din lagărul comunist, care s-ar fi comportat ca agenţi sionişti (zicea chiar şi Stalin, de la Moscova), slujind, pe ascuns interesele statului Israel şi trimiţând acolo chiar şi arme.

Petre Solomon nu a fost pedepsit, ci a continuat să primească contracte bănoase ca autor (de poezii, de critică literară, de filozofie…) de la editurile statului comunist, dar duşmănia (împotriva cui?) de a nu mai fi ocupat funcţii, se pare că i-a transmis-o fiului, lui Alexandru Solomon.

Aşa că Alexandru Solomon s-a străduit şi a „demonstrat“ prin filmele sale documentare că Jaful Sionist (gangsteresc) din 1959 asupra Băncii Naţionale a României a fost o înscenare a Securităţii, deşi alţii, precum israelianul Teşu Solomovici, au strâns mărturii chiar şi de la personaje participante la evenimente şi aflate mai apoi în Israel, cum că asta s-a făcut: jaf, pentru ca banii să ajute emigraţia spre statul evreu.

Observ o temă comună a ONG-iștilor și a intelectualilor anti-românești de a arunca vina asupra SRI pentru tot felul de chestii.

Asta mă face să cred că SRI mai are celule care acționează pentru interesele românești.

Iar prin filmul „Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, Alexandru Solomon al nostru a atacat numai ceea ce înseamnă capitalism pur românesc apărut după 1989, nu şi pe cel colonizator asupra României, al străinilor, mult mai puternic şi, de multe ori, mai suspect ca activitate şi expatriere de profit. I-a incriminat practic, în film, pe magnații George Copos, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu sau Dan Diaconescu. Şi, ca un făcut, aproape toţi aceştia (avusese o temă dată?) au fost inculpaţi în anii imediat producerii filmului (2010). Nu a suflat o vorbă despre marile privatizările frauduloase, despre marii infractori economici israelieni veniţi asupra României, precum Sorin Shmuel Beraru (caz demostrat de Justiţie) sau Elan Schwartzenberg (care fura pe cai mari atunci).

Pare destul de jidănesc.

P.S.: Sursa Wikipedia (titlul Petre Solomon) privind faptul că Alexandru Solomon este fiul lui Petre Solomon a fost ștearsă. Sursa era siteul israelian http://www.romania-israel.com/ cu articolul „Dinastiile din cultura română“, site-ul exista încă, Alexandu Solomon își ascunde aceasta ascendență, dar nu contează. Eu dețin sau am acces și la informație tipărită (lui Petre Solomon i-au apărut Memoriile după 1990) si, mai ales, cartea aceea de aproape 8 kilograme in doua volume: „Istoria Literaturii Române de azi pe mâine“ (necruțătoare) din care am mai citat, într-o recentă reeditare a unei cărți a mea, despre cine a fost Hary Salem, soțul Luciei Salem, „cea mai buna prietenă“ a Gabrielei Firea, pe care Firea o ia cu ea în deplasările în Israel, unde se află și foștii prieteni ai răposatului H. Salem.

Mulțumim Justițiarul pentru dezvăluirile despre Solomon, alt jidan fiu de bolșevic folosindu-și resursele pentru a denigra România.

Dar răbdarea noastră are limite.

Activitatea celor ca Solomon ne-o epuizează tot mai repede.

Până într-o zi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *