Home / Evenimente / Concurs de Eseuri Pentru Marea Unire, Premii De Zeci De Milioane

Concurs de Eseuri Pentru Marea Unire, Premii De Zeci De Milioane

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 26, 2018

Concurs de Eseuri Pentru Marea Unire

Iată o șansă unică pentru studentimea românească.

Se poate produce conținut academic care să cinstească memoria unirii.

Se pot câștiga și bani.

Activenews:

Fundația „Corneliu Coposu” organizează un concurs de eseuri pe tema Marii Uniri, informează organizația într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

„GENERAȚIA MARII UNIRI – PERSONALITĂȚI, DEMNITARI ȘI MARTIRI” este numele temei pe care tinerii participanți trebuie să o abordeze.

„Concursul își propune să scoată în evidență rolul și importanța pe care le-au avut personalitățile din fiecare provincie sau regiune istorică la desăvârșirea României Mari, precum și viziunea tinerilor studenți, masteranzi și doctoranzi la felul cum va arăta România ca națiune în următorii 100 de ani.

Concursul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din sistemul universitar românesc, din Basarabia (Republica Moldova) și Bucovina (Ucraina), precum și din sistemul universitar din întreaga lume”, se arată în document.

Fundația “Corneliu Coposu” nu pare să fie o organizație subversivă și politic corectă, deci dacă un eseu conține laude la adresa lui Mihai Eminescu, de exemplu, care a avut o contribuție deosebită pregătind terenul pentru unire, iar eseul este de calitate, cred că va fi publicat.

Eminescu nu a trăit să vadă unirea, deci nu este literalmente din Generația Unirii, dar mențiuni la adresa sa sunt cu siguranță permise, fiind un militant activ pentru unirea românilor.

Concurs de Eseuri Pentru Marea Unire, Premii De Zeci De Milioane

Din juriu vor face parte personalități precum Ana Blandiana, profesorul Dan Pavel sau jurnalistul Tudor Călin Zarojanu.

Juriul va fi format din:
•Ana Blandiana, scriitor, președinte al juriului
•Doina Alexandru, jurnalist
•Dan Pavel, profesor de științe politice
•Ioana Boca, istoric
•Tudor Călin Zarojanu, scriitor și jurnalist

Nici unul din aceștia nu pare să fie (((cosmopolit))).

Mare minune să fie un juriu românesc 100%.

Premii acordate:
•Premiul I – 3000 RON
•Premiul II – 1200 RON
•Premiul III – 800 RON

Termene limită și etapele concursului
•15 martie 2018: lansarea concursului
•15 octombrie 2018: termenul limită pentru trimiterea eseurilor
•1-5 noiembrie 2018: juriul desemnat va anunța câștigătorii
•10 noiembrie 2018: Gala de premiere a câștigătorilor – Ateneul Român

Cred că 30 de milioane de lei vechi vor prinde bine câștigătorului, dar mai valoros e sentimentul că a lăsat ceva în urmă, o operă ziditoare și demnă de neamul românesc.

Criterii de eligibilitate:
•Vor fi luate în considerare numai lucrările care au ca subiect generația Marii Uniri, con-tribuția lor la realizarea statului modern, precum și viziunea autorilor despre cum va arăta România următorilor 100 de ani;
•Vor fi luate în considerare numai lucrări originale, care nu au mai fost publicate sau prezen-tate în cadrul altor proiecte, conferințe sau concursuri;
•Vor fi luate în considerare numai lucările cu autor unic, fiecare participant putând concura cu un singur eseu;
•Nu vor fi luate în considerare lucrările bazate pe plagiat sau copy-paste;
•Nu vor fi luate în considerare lucrările care nu au cel puțin 5(cinci) cărți în bibliografie;
•Nu vor fi luate în considerare lucrările care vor avea 25% citate din cărți.

Condiții de redactare:
•Eseurile vor fi redactate în limba română;
•Eseurile vor fi acceptate numai în format Word sau PDF;
•Eseurile trebuie să aibă intre 5 pagini (minimum) și 40 pagini (maximum);
•Pentru textul folosit în compunerea eseului sugestia noastră ar fi Times New Roman 12;
•Pentru notele de subsol sugestia noastră ar fi Times New Roman 10.

Data limită de trimitere a eseului este 15 octombrie 2018. Eseurile vor fi trimise împreună cu adeverința de student (sau orice alt document care atestă statutul de student) la adresa de e-mail fundatiacoposu@gmail.com. E-mail-ul va conține numele și prenumele participantului, data nașterii, universitatea și facultatea la care este înscris și orașul în care locuiește participantul.
Fiecărui autor i se va confirma primirea eseului.

Până pe 15 octombrie este timp berechet pentru redactare.

Fundația „Corneliu Coposu” s-a înființat în 1996 și are ca scop „să sprijine și să organizeze o serie de acțiuni având ca scop educarea, pregătirea și perfecționarea cunoștințelor culturale, tehnice, științifice, politice, manageriale ale tineretului, promovarea valorilor și a principiilor creștin-democrate”.

Redacția Incorect Politic încurajează studenții să participe la concurs. România contemporană are nevoie de o infuzie de intelectuali tineri, cu conștiința națională vie și cu energia creatoare necesară pentru o revitalizare culturală autentică.

 

2 comments

  1. Cu un asemenea juriu îmi este clar cine și cu ce scopuri organizează acest eveniment. E vorba de eseuri sau de comunicări științifice, nu se specifică cu claritate. Iar cele trei nulități antiromânești pe care le-ați pus cu mutrele lor hâde în ultima poză, nu numai că nu fac parte din generația Marii Uniri, din valorile reprimate ale neamului nostru, ci sunt chiar între precursorii neomarxismului și soroșismului, etichetați și ambalați ca „mari personalități” ale țării pe care au urât-o cu patimă.

    • Incorect Politic

      Emil Cioran, Eugen Ionesco şi Mircea Eliade făceau parte din generația Criterion, societate care în începuturile ei era apolitică, primul și ultimul ambii scriind articole elogioase la adresa Căpitanului, ulterior din cauza contextului istoric și exilul românilor fiind nevoiți să stea peste hotare. Cu siguranță nu fac parte din generația Marii Uniri, poza e o trimitere la ultima generație de intelectuali reali pe care i-a avut România și evenimentul de eseuri este prilejiul ca o nouă generație să se ridice, un nou Criterion să apară și alte personalități române să “iasă din pădure”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *